Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: GHV: Profesionální multifunkční tester instalací C.A 6116 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 22.03.2010
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

GHV: Profesionální multifunkční tester instalací C.A 6116


GHV: Profesionální multifunkční tester instalací C.A 6116
Profesionální provedení v kompaktním odolném pouzdru, snadné intuitivní ovládání, rychlé a efektivní měření, přístroj vhodný pro experty i méně zkušené uživatele. Jaké jsou tedy měřicí funkce nového přístroje? Více informací čtěte zde ...
Jiří Ondřík, ze dne: 22.03.2010

Profesionální provedení v kompaktním odolném pouzdru, snadné intuitivní ovládání, rychlé a efektivní měření, přístroj VHODNÝ PRO EXEPRTY I MÉNĚ ZKUŠENÉ UŽIVATELE. V porovnání s předchozí verzí a konkurencí je na první pohled nápadná moderní ergonometrie. Přístroj nabízí navíc k selektivnímu měření uzemnění kleštěmi bez rozpojení obvodu i měření uzemnění pomocí zobrazení induktivní složky při měření impedance smyčky.

Na obrázku je tester při měření impedance smyčky – na předposledním řádku je vidět naměřená induktivní část impedance smyčky v mH - 0,2mH. Naměřené hodnoty – Testovací proud 206,6A, Impedance smyčky 1,24Ω, Reálný odpor smyčky 1,04Ω a indukčnost 0,2mH. Měření impedance smyčky lze provádět bez vybavení proudového chrániče 30mA testovacím proudem 12mA, měření izolačních odporů do hodnoty 2GΩ s testovacím napětím od 50V do 1000V a zobrazování induktivní složky při měření impedance smyčky. Impedanci smyčky lze měřit proudy 6mA, 9mA nebo 12mA bez vybavení proudového chrániče. Jako přídavná hodnota se objevuje také měření výkonu a harmonických a zobrazení průběhu na grafické obrazovce přístroje. Přístroj je již v základní verzi vybaven sondou pro ovládání jednou rukou, což usnadňuje obsluhu přístroje.

Velká přehledná grafická obrazovka nabízí také snadné intuitivní ovládání a zobrazování naměřených hodnot a symbolů pro interpretaci výsledků. Novinkou je USB rozhraní pro přenos dat a nastavování přístroje. Základní programové vybavení pro přenos dat je již v ceně přístroje. Práci s přístrojem a přístup k funkcím usnadňuje také navigační kolíbka s kurzory. Přístroj C.A 6116 je zkonstruován v kategorii CAT III/ 600V, a je proto vhodný pro použití i v náročnějších provozech. Na první pohled je nápadná moderní nová ergonometrie přístroje.

Základní měřicí funkce přístroje:

Ukázka displeje před měření impedance smyčky, testování napětí v obvodu. Přístroj zobrazuje automaticky napětí mezi vodiči a umístění fáze – pravý horní roh.
Zobrazované informace při měření malých odporů: Hodnota odporu, Testovací proud 207,4mA, Odpor v kladném směru 0,59Ω a odpor v záporném směru 1,08Ω. Zatrhnutý čtverec označuje "projití" testu vzhledem k nastaveným podmínkám, šipka dole uprostřed naznačuje další informace na další straně.
 
Klávesnice na displeji umožňuje editaci zákaznických informací, např. označení měřeného objektu atd.
 
Zobrazení správného zapojení na grafickém displeji velmi usnadňuje měření.
 

Přístroj se dodává s přenosnou brašnou, napájecím adaptérem, měřicími vodiči třípramennými a se zástrčkou, krokosvorkami, měřicími hroty, sondou dálkového ovládání, USB kabelem, SW a českým návodem.

Zájemcům o přístroj nabízíme zaváděcí cenu, předvedení přístroje zdarma, profesionální poradenství a záruční a pozáruční servis v autorizované firmě. Zájemci o podrobnější informace se mohou obrátit na naše pracovníky. Můžete nás také navštívit na veletrhu Amper 2010 v Praze na našem stánku ve dnech 13.4 – 16.4, kde budeme přístroj předvádět při měření.

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.