Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: FRAENKISCHE: Návod na pokládku potrubí (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 10.04.2017
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

FRAENKISCHE: Návod na pokládku potrubí


FRAENKISCHE: Návod na pokládku potrubí
Nepochybuji o tom, že o chráničkách kabelů uložených v zemi ví mnozí. Pokud se však zeptáme náhodného kolemjdoucího elektrotechnika na ochranný odstup chráničky od blízkých inženýrských sítí, na faktor vyplnění a dimenzování trubek kabely nebo třeba na základní věc, jako je způsob zásypu a zhutnění, sdělují mi něco v tom smyslu, že asi zrovna v hodině chyběli. Řěšení je přitom snadné. Stačí nakouknout ...
Filip Horáček, ze dne: 10.04.2017




Na jarním brněnském veletrhu se Pavel Heřmanský v reportáži zmiňoval o návodu na pokládku chrániček Kabuflex. Nejprve mne napadlo co na tom může být složitého. Po otevření a krátkém prolistování mi to došlo. Nic složitého. Jen to chce znát některé parametry a pokládku uskutečnit v souladu s nimi.


Provedení technického sešitu
Uvádím sešit, protože nejde o katalog. Jde o návod. Jedenáct stran křídového papíru s barevným potiskem je sešito k o něco tvrdší obálce. Jde o tenkou publikaci, která se rozdává montérům. Ti ji informačně zkonzumují a patrně odloží, protože při první pokládce jim instalační pravidla trvale uvíznou v hlavě. Víceméně ještě uvedu, že je sešit čtyřikrát perforovaný. Tedy otvory pro připevnění do kancelářského pořadače.

Pro větší náhled kliknout!

Podání informací
V tomto případě jde o hodně popisu a k němu důležité fotografie, okótované perokresby, tabulky a grafy.

Co v informačním materiálu naleznete

Pokusím se stručně shrnout obsah tohoto doporučení výrobce


Pro větší náhled kliknout!

Můj závěr
Přes to, že se jedná o útlou publikaci, lidem z teorie a novicům v oboru určitě přinese know how, které by možná dostali z doslechu. O způsobech pokládky chrániček do země pokud vím, žádná odborná středoškolská učebnice neuvádí nic. Tento firemní materiál naleznete také v redakční knihovně zde.

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.