Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: FOXTROT lze ovládat i hlasem! (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 28.06.2017
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

FOXTROT lze ovládat i hlasem!


FOXTROT lze ovládat i hlasem!
Ovládání hlasem se přibližuje k dokonalosti. Jedna z funkcí ve vědecko-fantastických filmech je dnes běžně k dostání. Nastal už čas, abychom se o to měli jako dodavatelé elektroinstalace zajímat? I když to nemáme v plánu nikomu prodávat, o takové možnosti je dobré vědět. Nebo jste snad někdo před dvaceti roky tušil, že budeme každý nosit výkon několika sálových počítačů po kapsách a nazývat jej mobilním telefonem?
Miroslav Minařík, ze dne: 28.06.2017



Digitalizace a průnik elektroniky do elektroinstalační sféry nemění pouze odborníky, ale i samotné uživatele. Pokud se na spotřebitelském trhu někde objeví novinka, další obchodní sféry ji následují v rozmanitých podobách. Pokud jste uživatelem chytrého telefonu, tak vás informace, že FOXTROT lze ovládat i hlasem, moc nepřekvapuje.



Jak to funguje?
Podobných hlasových služeb je více. Na Iphone velice rád používám diktování, tedy alespoň tehdy, pokud nemám čas nebo chuť se trefovat do malé klávesnice na displeji. Po nadiktování určité sekvence je můj hlas odeslán do cloudu Apple, dekódován výkonným hardware a zpět se mi do telefonu vrátí pouze písmenka.

Co bezpečnost dat?

Jde o šifrovaná data, ovšem přesto znám mnoho lidí, kteří jsou citlivý na jakýkoliv opuštění informací z osobní zóny. Cloudová řešení se často nazývají "velkým bratrem", což má svůj logický základ. Na druhou stranu trendy využití sdílených supervýkonů v cloudech narůstají do obrovských čísel a tak v době Matrixu, který se nezadržitelně blíží si takového sdílení dat nikdo nepovšimne.


V tomto případě šlo o službu Amazonu

prostřednictvím Amazon ECHO, který specialisté z TECO Kolín připojili k Foxtrotu. Princip je jednoduchý. Po vyslovení uživatelsky definovaného příkazu se v uživatelském účtu cloudu objeví na výstupu hodnota, kterou čte připojený Foxtrot a reaguje.

Kdo takové služby využije
je těžko odhadnout. Dnes to budou fanoušci kybersystémů, resp. systémových instalací. Dívám se na přehled defaultních příkazů Alexy a vidím, že právě systémové propojení na další zařízení z toho dělá ovladač s velkým "O". Z toho důvodu je dobré mít takovou systémovou instalaci, která je sama o sobě bezpečná s možností podobného alternativního rozšíření.



POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si zažádat o aktuální
papírový katalog systémové instalace FOXTROT

NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Teco a.s . - Havlíčkova 260, Kolín - 321 737 611 - klaban@tecomat.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.