Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: FOR Elektro 2009: INDAL Kompletní řešení osvětlení (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 20.11.2009
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

FOR Elektro 2009: INDAL Kompletní řešení osvětlení


FOR Elektro 2009: INDAL Kompletní řešení osvětlení
Zajímáte se o osvětlování interiérů a exteriérů? Na výstavě FOR Elektro 2009 jsme navštívili stánek společnosti INDAL C&EE, jenž reprezentuje španělský průmyslový holding INDAL ve střední Evropě a specializuje se na vývoj i výrobu venkovního osvětlení.
Miroslav Minařík, ze dne: 20.11.2009

Na výstavě FOR Elektro 2009 jsme navštívili stánek společnosti INDAL. Portfolio jejich produktů sahá od pouličního osvětlení přes interiérové, až po speciální LED řešení. Zástupce této společnosti Milan Plíhal nám dal možnost hlouběji poznat aspekty náročnosti produkce venkovních lamp a veřejného osvětlení.

Dnes je standardem používat 3D reflektory, 2D či prizmatické difuzory u svítidel veřejného osvětlení jsou prý už minulostí. Vše začíná návrhem optické části, což se považuje za kritický proces vývoje. Ten je prováděn pomocí CAD modelování, po němž následuje výběr vhodné optiky. Následně se přikročí k výrobě reflektoru, kde je důležitá přesnost při hydroformním tvarování pro zajištění optické výkonnosti a poté se pečlivě chemicky stabilizuje odrazná část reflektoru. U INDALU se nespokojují jen se standardní normou krytí IP, ale používají i DIP (Double Ingress Protection). O co se jedná? Uveďme si příklad svítidla INDAL ARC, které má uvnitř hliníkového korpusu S IP66, ještě samostatně izolovanou optickou část rovněž s IP66. Dobře vyřešeno, ne?

S vysokým krytím, variabilnějšími designy spolu s 15ti letou garancí na optické parametry, kterou dnes vyžaduje jako minimum většina zákazníků, je šance na vytlačení levnějších a rozšířenějších plastových svítidel veřejného osvětlení? Asi ne, nicméně svítidla z hliníku vyráběná technologií vysokotlakého lití získávají více a více příznivců i uplatnění.

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Indal C&EE s.r.o. - Barrandova 409, Praha - 241 768 800-3 - info@indal.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.