Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: FOR Elektro - O spínačích a zásuvkách ABB s Janem Fraňkem (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 4.01.2010
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

FOR Elektro - O spínačích a zásuvkách ABB s Janem Fraňkem


FOR Elektro - O spínačích a zásuvkách ABB s Janem Fraňkem
V tomto článku se podíváme na nedávno uvedenou novinku společnosti ABB, kterou je řada spínačů a zásuvek NEO. Také pro vás máme připraven videorozhovor s elektro odborníkem Janem Fraňkem, který nám poskytl svůj pohled na tuto oblast produktů ABB, s nimiž má dlouholeté zkušenosti ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 4.01.2010

Společnost ABB Elektro-Praga je součástí ABB Group, která patří mezi světové špičky v technologiích pro energetiku a automatizaci. Působí na českém i zahraničním trhu v oblasti elektroinstalačního materiálu, zejména spínačů, zásuvek a dalšího příslušenství pro domovní i průmyslové použití. Podívejte se, co si myslí o produktech ABB v této oblasti elektro profesionál a poté probereme novou řadu spínačů NEO. ...

Vypínač NEO firmy ABB Elektro-Praga na 10. mezinárodním veletrhu technických zařízení budov SHK 2009 v Brně obdržel zlatou medaili za design a nutno říci, že oprávněně.
Opravdu vyniká jednoduchou a moderní linií s netradičně řešenou úzkou páčkou uprostřed plochy vypínače. Zajímavá je možnost prosvícení, jenž je viditelné jak zepředu, tak i ze stran, a vypínač ve tmě nejen vypadá hezky, ale je z něj vlastně i orientační barevné světlo.
Řada NEO je vyvedena v praktickém lesklém provedení, které znesnadňuje usazování nečistot. Jednoduchá tvarová koncepce umožňuje vyniknout barevným variantám, jichž je sedm s odstíny jasně bílá, ledová bílá, ledová modrá, ledová zelená, ledová oranžová, ledová šedá a grafitová.

Samotné provedení je stavebnicové, tzn. rámeček + kryt + přístroj. Rámečky jsou univerzální, umožňují vodorovnou i svislou montáž a je možno osadit až pět pozic elektroinstalačními přístroji. Vybavenost různými druhy přístrojů je velmi široká a uspokojí všechny požadavky na moderní elektroinstalaci.


(Klikněte pro větší náhled)

A jaký je verdikt?
Nový a v mnoha ohledech netradiční design spínačů a zásuvek, který přináší jiný pohled na klasický elektroinstalační materiál. Moderní barvy, moderní tvary a minimalistický přístup - NEO je opravdu neomylně svůj jak ostatně hlásá i reklamní slogan této řady. Ještě závěrem zmíníme, že produkty této společnosti splňují požadavky mezinárodních norem EN ISO 9001, EN ISO 14001 a EN OHSAS 18001.

 

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.