Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

FLUKE Ti32 - odolná termokamera pro rychlou analýzu teplot


Document Actions
FLUKE Ti32 - odolná termokamera pro rychlou analýzu teplot
Změny teplot mohou s předstihem upozornit na nastávající problém v mnoha oblastech elektrických systémů. Ovšem jak si jich zavčasu všimnout a následně rychle identifikovat závadu? Řešením jsou termokamery, které umí rychle zkontrolovat povrchové teploty ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 26.06.2010
reklama

Teplotní změny v elektrických rozvodných systémech, ať už jde o venkovní rozvodny, bytové systémy, eletromotory apod. mohou ukazovat na problémy, které je potřeba co nejrychleji vyhledat a odstranit. Termokamera FLUKE Ti32 zvládne rychle bez složitých měření zkontrolovat povrchové teploty a včas odhalit zdroj problému.


klikněte pro větší náhled

Tato nová termokamera Ti32 společnosti Fluke ustojí bez jakýchkoliv následků opakované pády z výšky až 2m. Je odolná vůči prachu a vodě, což potvrzuje i vysoký stupeň krytí IP54. Celý přístroj působí dobrým dojmem. Není těžký a dá se pohodlně ovládat jednou rukou. Mimo obvyklého příslušenství jsou k dispozici i výměnné objektivy, díky nimž se podstatně rozšiřují možnosti využití přístroje. Základní optiku (zorné pole 23x17°) tak lze snadno osadit širokoúhlým objektivem (46x34°), nebo teleobjektivem (11,5x8,5°) i při práci v terénu.

Oproti předcházejícím řadám disponuje Ti32 rozšířenějším spektrem barevných palet a výkonějším detektorem s opravdu vysokou ciltivostí pro co nejpřesnější snímání teplotních rozdílů, jak ostatně dokládají následující parametry:

Teplotní rozsah: -20°C až 600°C
Teplotní rozlišení: <= 0,05°C
Přesnost měření: ± 2°C
Rozlišení displeje: 0,1°C
Spektrální pásmo: 7,5-14µm
Rozlišení detektoru: 320x240 bodů

Všechny údaje snímané scény, jako je teplota středu, nejvyšší a nejnižší teplota, včetně signalizace překročení nastavených teplotních mezí, se přehledně zobrazují na podsvíceném LCD displeji s rozlišením 640x480 bodů. Získaná data je možné ukládat do 2GB paměťi, která pojme na 1200IR snímků ve formátu IS2 s možností 60s hlasového záznamu pro každý snímek, nebo 3000 standardních snímků (formát BMP/JPG).


Zobrazení pomocí Ti32 - přehřívající se motor a pojistky

Existuje také rozšířený model TiR32, využívající patentovanou technologií IR-Fusion. Ta umožňuje současně zaznamenat digitální obraz i infračervený snímek a tyto obrazy spojit, což výrazně zjednodušuje analýzu infračervených snímků.
Pro oba typy termokamer, je dodáván software Fluke SmartView, sloužící ke zpracovávání naměřených údajů. Program umožňuje provádět detailnější analýzu infračervených snímků, upravovat je, doplňovat komentáře či vytvářet zprávy.


Komplet termokamery Ti32 - klikněte pro větší náhled

Termokamera FLUKE Ti32 najde své uplatnění v mnoha situacích, od sledování potenciálních závad během běžného servisu a údržby, až po vyhledávání konrétních příčin probíhajících poruch. Svými parametry, špičkovou kvalitou obrazu, volitelnými objektivy a intuitivním uživatelským rozhraním je předurčena těšit se velké oblibě zejména v řadách profesionálů.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

GHV Trading, spol. s r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Kam se v budovách vyvíjí uplatnění vysokorychlostních dat optickými vlákny? Příchod elektroinstalačních podomítkových trubek Fraenkische se zabudovaným optickým vláknem se datoval dřív než známost standardů datových přenosů Industry 4.0. Trubky s označením FFKuS DATALIGHT se v českých e-shopech objevují, ale na běžných stavbách určitě ne. Jde o speciálku, říkají dataři, v běžném obydlí stačí spotřebiteli Wi-Fi. Jiná situace může ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933