Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

FCC PUBLIC: Energie pro budoucnost XIII.


Document Actions
FCC PUBLIC: Energie pro budoucnost XIII.
Třináctý seminář ze seriálu Energie pro budoucnost bude věnován spotřebě energie v průmyslu ČR, naznačí další vývoj v oblasti a zasadí problematiku do legislativního, technického i širšího regionálně politického kontextu. Nakladatelství FCC Public seminář pořádá jako součást doprovodného programu 56. Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně. Účast na semináři je bezplatná na základě předchozí registrace. Registrovaní navíc obdrží volnou vstupenku na veletrh.
Komerční sdělení, ze dne: 28.08.2014
reklama


Třináctý seminář ze seriálu Energie pro budoucnost, který je součástí doprovodného programu 56. Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně, bude věnován spotřebě energie v průmyslu, naznačí další vývoj v oblasti a zasadí problematiku do legislativního, technického i širšího regionálně politického kontextu. V mezinárodním srovnání patří ČR stále mezi země s vysokou energetickou náročností na jednotku HDP, proto jsou úsporná opatření stále důležitým a významným tématem.

Jestliže výdaje za energie čím dál tím významněji ovlivňují provozní a výrobní náklady firem, je třeba usilovat o neustálé zefektivňování jejich využití. Investice do úspor energie významně posiluje konkurenceschopnost nejen jednotlivých podniků, ale i celé ekonomiky. Spektrum opatření sahá od jednoduchých úprav s využitím interních zdrojů až po komplexní projekty energetické efektivnosti, jejichž realizace vyžaduje pomocnou ruku dodavatelských či poradenských společností.

Na konferenci budou dále představeny konkrétní možnosti, jak zlepšit energetickou bilanci podniku či budovy. Přednášející seznámí publikum podrobně s technickoekonomickými aspekty jednotlivých úsporných zařízení a doplní výklad praktickými zkušenostmi z již realizovaných projektů. Konference je proto určena zejména zástupcům výrobních firem, kteří se zabývají energetickou náročností jejich provozu.

Účast na semináři je bezplatná na základě registrace. Posluchači před konáním akce obdrží e-mailem kód pro vygenerování volné vstupenky na MSV 2014 na stránkách BVV. (Pro vstup do konferenčního sálu není vstupenka na výstaviště potřeba.)




Pro koho je seminář především určen

Konference je určena odborníkům zabývajícím se zabezpečením energií pro technologické procesy a ostatní provozy v průmyslových podnicích, mezi zvanými posluchači jsou podnikoví energetici, technici, zástupci příslušných odborů veřejné správy, společnosti sdružené v hospodářských komorách, odběratelé a partneři časopisů Elektro a Světlo, návštěvníci a vystavovatelé Mezinárodního strojírenského veletrhu Brno 2014.

Odborný garant:
prof. Ing. Jiří Tůma, DrSc., ČVUT Fakulta elektrotechnická, katedra elektroenergetiky

Organizační garant:
Ing. Emil Širůček, FCC Public, + 420 603 847 023

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Definice průmyslových svítidel. Průmyslové svítidlo je speciálně navržené a vyrobené pro použití v průmyslových prostředích, kde může být vystaveno náročnějším podmínkám, jako jsou vyšší nebo nižší teploty, vlhkost, prach, chemikálie, mechanické nárazy a vibrace. Je konstruováno tak, aby odolávalo těmto extrémním podmínkám, a často splňuje specifické bezpečnostní a výkonové normy relevantní pro daný ...
Na výstavě Světlo v architektuře 2010 představila firma WILLIAMS originální řadu svítidel OCCHIO. Jedná se o zajímavě řešený modulární osvětlovací systém, který nabízí uživateli velké množství možných kombinací a způsobů pro kreativní řešení osvětlení ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933