Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

FCC Public: Energie pro budoucnost V – Energie v průmyslu chytře a efektivně


Document Actions
FCC Public: Energie pro budoucnost V – Energie v průmyslu chytře a efektivně
Efektivní využívání energie je horkým tématem dnešní doby. Základní důvody jsou dva: ohledy k životnímu prostředí a rostoucí ceny energie. Konference Energie v průmyslu – chytře a efektivně z cyklu konferencí Energie pro budoucnost se bude zabývat výrobou energie z obnovitelných zdrojů, inteligentními systémy distribuce a řízení spotřeby energie v průmyslu a jejím efektivním využíváním. Více o konferenci zde ...
Komerční sdělení, ze dne: 31.08.2011
reklama

Efektivní využívání energie je horkým tématem dnešní doby. Základní důvody jsou dva: ohledy k životnímu prostředí a rostoucí ceny energie. Konference Energie v průmyslu – chytře a efektivně z cyklu konferencí Energie pro budoucnost se bude zabývat výrobou energie z obnovitelných zdrojů, inteligentními systémy distribuce a řízení spotřeby energie v průmyslu a jejím efektivním využíváním.
 

Vyzvané přednášky budou na témata:

  • Nová evropská směrnice o energetické účinnosti a její aplikace v českém prostředí; Evropský strategický plán pro energetické technologie (SET) – zklamaná očekávání? (Jiří Tůma, FEL ČVUT).
  • Možnosti úspor energie v průmyslu: úspory u stávajících technologií versus zcela nové, energeticky úsporné výrobní postupy, pasivní a aktivní energetický management, optimalizace výroby z hlediska spotřeby energie (Florian Gueldner, ARC Advisory Group; přednáška bude v angličtině se simultánním překladem do českého jazyka).

Další přednášky budou rozvíjet uvedená základní témata o příklady, jak chytře a efektivně vyrábět, distribuovat a využívat energii v průmyslu. Například Ing. Jaroslav Pawlas ze společnosti ELCOM bude mít přednášku na téma Provozování kogeneračních jednotek v průmyslových a distribučních sítích. Obsahem příspěvku budou zkušenosti s instalacemi kogeneračních jednotek různých výkonů spalujících důlní plyny, zejména z hlediska kvality elektřiny ve společném napájecím bodě a vlivu na rozvodná a kompenzační zařízení.

Programový výbor:

  • prof. Jiří Tůma, FEL ČVUT, předseda programového výboru a odborný garant
  • prof. Jiří Lettl, FEL ČVUT
  • Ing. Jiří Holoubek, Českomoravská elektrotechnická asociace, ELCOM
  • Ing. František Hýbner, Českomoravská elektrotechnická asociace
  • Ing. Petr Bartošík, FCC Public

Konference je součástí doprovodného programu Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně

  • 4. 10. 2011, 9:00 až 14:30 h
  • Kongresové centrum, sál B, Výstaviště Brno

Registrace účastníků: klikněte zde

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
FCC PUBLIC s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
První hromosvodní centrum v České republice bylo před třemi léty otevřeno v odborném učilišti v Chomutově. Minulý týden se objevilo na zcela nové adrese. Vše v souvislosti s narozeninami LUMA Plus a rekonstrukcí jejich sídla ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933