Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

FAMATEL: Katalog zásuvkových skříní, staveništních rozvaděčů 2016


Document Actions
FAMATEL: Katalog zásuvkových skříní, staveništních rozvaděčů 2016
Kdo se pohybuje na montážích, asi nepřehlédne nabídku staveništních rozvaděčů, různých zásuvkových skříní, rozvodnic a krabic. Jde o sortiment, který potřebujeme vždy, ale ne pokaždé je k dispozici v takové sestavě jak potřebujeme. A nakonec staveniště jsou prostředí, jejichž vlivy působí na elektroinstalační materiál destruktivně nebo dokonce i neviditelně. Proto je krátké nahlédnutí do této recenze možná pro někoho hodně praktické.
Igor Nováček, ze dne: 23.03.2016
reklama



Katalog zásuvkových skříní, staveništních rozvaděčů, rozvodnic, krabic a souvisejících prvků se na elektromontážích hodí snad stále. Ostatně sortiment, co Famatel dodává, je dobře vytipovaný. Žádné ležáky, především to, co se hodí. I když já sám mám rád občas i to, co jinde nenacházím, ale podívejme se na tento katalog podrobněji.
 
 


Jde o jednoduchou vazbu šitou dvěma sponami s možností připevnění hřbetu do šanonu. Na 92 stranách barevné křídy naleznete devět kapitol obsahu, který do katalogu opravdu patří. Jinými slovy nenašel jsem žádnou edukativní část, pro kterou by nešlo pouze o katalog.

Pro větší náhled klikněte!

Rozmístění informací není stejnoměrné, respektive u sortimentu s více typy nalezneme obšírnou tabulku objednacích čísel. Jednotlivé informace prozradí popis, objednací číslo, měrnou jednotku, počet v balení, barvu a je připojena fotografie. U některého sortimentu najdete i okótovanou perokresbu.

Obsah katalogu
Obsah je uveden na druhé straně a vyznačen barevně na otevřené straně publikace. Vyhledávání sice není tak komfortní jako u výseků v papíru, ovšem nesmíme zapomenout, že jde o relativně úzký sešit.

Co objevíme

Zásuvkové skříně ZSF IP44-IP65, staveništní rozvaděče, zásuvkové skříně s držadlem easyBox IP44, gumové zásuvkové skříně Rubber Box IP65, zásuvkové krabice CAJA BOX IP44-IP54, zásuvkové krabice se spínačem smartBox IP44, rozvodnice ACQUA MARINA IP65, rozvodnice ACQUA COMBI IP65, rozvodnice MAGNA IP65.




Pro koho je určen

Tak to je otázkou. Z mého pohledu je katalog vhodný spíš k dohledání zboží v obchodě, než by to byl inspirativní nebo dokonce edukativní materiál pro ty, kteří chtějí něco více, než jen koupit. Ale ten, kdo pracuje s tímto typem sortimentu, bude mít možná odlišný názor.
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
V současné době platí povinnost nechat certifikovat každý rozvaděč, ať už se jedná o malou rozvodnici s jedním modulem nebo velký průmyslový rozvaděč. Neustálým bodem diskuzí mezi odbornou veřejností je pak spor o této povinnosti u malých domovních rozvaděčů, které se prakticky skládají z již certifikovaných komponentů. Přeptali jsme se tedy přímo konkrétních řemeslníků, jaký je jejich názor ...
Hlavním důvodem vývoje nového typu krabice byl zájem zákazníků o zásuvku pro instalaci na omítku, ale bez krycího víčka. To v některých prostorách není z hlediska požadavků na ochranu před vniknutím cizích předmětů a vody nutné ...
Jak vést datová vedení bezpečně v průmyslových prostorách? Pokud potřebujete umístit do prostoru krabici, vzniká několik problémů. Zatížení, krytí IP, dostatečný prostor pro případné práce s vedením. V tomto videospotu se seznámíte s řešením KM Rack z AMPERu 2010. Nezapomeňte, že všude nelze použít běžné podpodlažní krabice určené do administrativních prostředí!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933