Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

EŽS: Milan Bureš oslavil 70!


Document Actions
EŽS: Milan Bureš oslavil 70!
Mistr elektrotechnického společenstva oslavil významné životní jubileum. Elektrotechnik s dlouholetou zkušeností revizního technika, autor odborných publikací, školitel a v neposlední řadě zastánce práv běžného člověka.
Miroslav Minařík, ze dne: 4.07.2006
reklama

Těsně před hromadným stěhováním obyvatel na dovolenou, oslavil Milan Bureš, lídr brněnského elektrotechnického společenstva sedmdesáté narozeniny.

Stál u zrodu mnoha společenských aktivit v oboru silnoproudé elektrotechniky. Po roce 1989 byl u zrodu Moravského svazu elektrotechniků (MSE Brno), později založil Elektrotechnické živnostenské společenstvo (EŽS Brno). Byl v naší blízkosti v dobách, kdy portál Elektrika.cz tvořilo pouze několik stránek statického textu. Společenské aktivity v elektrotechnice pokračovaly založením Sekce elektrotechniků jižní Moravy(SejM) při Obchodní hospodářské komoře Brno a nakonec také u celorepublikové Unie elektrotechniků (UE ČR).

Milan Bureš prožil celý svůj pracovní život v oboru silnoproudé elektrotechniky a díky pochopení svých rodinných nejbližších i převážnou část doby, kterou označujeme pomyslně jako "volný čas".
Mnozí lidé vnímají osobu Milana Bureše za svou blízkou oporu ve spleti elektrotechnických paragrafů a čísel, kterými Milan Bureš mistrně "šermuje".

Doslova energií nabitý životní entuziasmus je motorem mnoha realizovaných myšlenek, které se více, či méně dařily realizovat.

Milana Bureše za jeho nekomerční postoj k rozvoji odborných znalostí silnoproudého oboru lze oprávněně označovat za elektrotechnika s velkým "E"! 

Blahopřejeme!

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Milan Bureš
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Těsně před konáním AMPERu 2011 jsme se s kamerou zastavili pozdravit zakladatele a členy Žďárského elektrotechnického cechu. Toto slavnostní setkání se uskutečnilo na ranči dvou elektrotechniků Jana Štefáčka a Luboše Pajla v Hamrech u Žďáru. Průvodní slovo měl samozřejmě cechmistr Jaroslav Miklík, který poukázal na osobnosti a pamětníky, kteří nám k tomuto výročí řekli několik slov na kameru. Více sledujte v tomto videoklipu ...
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933