Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

Evropská expanze společnosti NOARK Electric


Document Actions
Evropská expanze společnosti NOARK Electric
Společnost Noark Electric Europe, která na český trh vstoupila na podzim roku 2011, řídí ze svého sídla kromě aktivit v Česku a na Slovensku i své exportní kroky do dalších evropských zemí. Po půl roce svého působení na evropském trhu dosáhla významné mety, když oslavila první milion prodaných pólů instalačních jističů do 63A. Po vstupu na český trh začala také její expanze do dalších zemí prostřednictvím vlastních poboček nebo exportního obchodu.
Komerční sdělení, ze dne: 13.07.2012

 

Společnost Noark Electric Europe, která na český trh vstoupila na podzim roku 2011, řídí ze svého sídla kromě aktivit v Česku a na Slovensku i své exportní kroky do dalších evropských zemí. Po půl roce svého působení na evropském trhu dosáhla významné mety, když oslavila první milion prodaných pólů instalačních jističů do 63 A. Po vstupu na český trh začala také její expanze do dalších zemí prostřednictvím vlastních poboček nebo exportního obchodu. Naše otázky zodpověděl Marek Tišer, Export Manager (obr. 1) společnosti NOARK Electric.


Obr. 1 Marek Tišer, Export Manager společnosti NOARK

V jakých dalších zemích společnost NOARK Electric v současnosti působí?
Mimo Českou republiku, Slovensko, Rumunsko a Polsko, kde máme založené pobočky, působí naše společnost také v Litvě, Lotyšsku, Estonsku, Bělorusku, na Ukrajině, v Bulharsku a v zemích bývalé Jugoslávie. S partnery v dalších zemích probíhají aktivní jednání.

Jaká úskalí přináší vstup na tyto trhy?
Vstup do každé země vyžaduje přípravu samostatné strategie. Díky našemu týmu a externím konzultantům se nám v krátké době povedlo najít obchodní partnery, kteří nám pomáhají zejména v prvních krocích. Bez jejich pomoci a lokální znalosti dané země je velmi složité na již zmiňované trhy proniknout. Samozřejmě jedním z faktorů, kterému se lze velmi těžko vyhnout, je rozmanitá a specifická byrokracie.

Na kterých trzích vidíte největší potenciál?
Pakliže jsme se rozhodli aktivně prezentovat značku NOARK na evropském trhu, vidíme potenciál v každé konkrétní zemi. Například v Bulharsku jsme zahájili spolupráci s velkoobchodními partnery, kteří skýtají jasný potenciál růstu. Na Ukrajině jsme podepsali smlouvu a již dva měsíce dodáváme naše produkty jednomu z předních ukrajinských velkoobchodů. Budoucnost této spolupráce je opět s ohledem na velikost trhu velmi zajímavá. Obdobně je tomu i v dalších zemích.

Jaká jsou specifika jednotlivých trhů?
Každá země, tak i trh mají své rozdíly a určité záležitosti, které je charakterizují. Je to dáno nejen jazykem, odlišnou mentalitou, ekonomickou vyspělostí, ale v případě našeho obchodu především způsobem distribuce.

Mají tyto trhy i své specifické požadavky na produkty?
Každá země má své standardy pro charakteristiku a vlastnosti produktů. Souvisí to i s vyspělostí energetických sítí v jednotlivých zemích. Naší snahou je tedy být při vývoji jednotlivým trhům blíže a více zohlednit jejich individuální požadavky.

Jak se vám daří prosadit se z pohledu úplně nové značky v Evropě?
Při troše skromnosti, sklízíme první úspěchy. Nabízíme alternativu pro zavedené značky a také nové možnosti. Snažíme se postupovat pružně, máme volné ruce v rozhodovacích procesech. Spolupráci nikomu nevnucujeme, hledáme partnery, kteří deklarují opravdový zájem a kteří vidí v naší spolupráci potenciál. Snažíme se o osobní přístup, osobní a aktivní komunikaci. V některých zemích je stále ještě férovost a podání ruky větší garance než perfektně zpracovaná rámcová smlouva.

Čtenáři se mohli setkat se společností NOARK na veletrhu Amper v Brně. Plánujete účast i na některých dalších mezinárodních veletrzích v Evropě?
Veletrh Amper byl pro společnost NOARK evropskou veletržní premiérou. Rozhodně to nebude poslední veletrh, na kterém se budeme letos prezentovat. Jsme nová značka a veletrhy jsou jedním z míst, na kterých se chceme představit a kde se s námi mohou zákazníci setkat. Z dalších veletrhů bych zmínil například podzimní veletrh Energetab v Polsku nebo IEAS v Rumunsku.

NOARK Electric v Evropě
Mimo českou kancelář Noark Electric, s. r. o., v Praze, odkud jsou řízeny exportní aktivity v Evropě, a pobočku v Bukurešti pro rumunský trh, o které jsme informovali v lednu, byla otevřena další dceřiná společnost v Polsku. Společnost NOARK v současnosti působí již ve více než deseti zemích Evropy.

Rumunsko
Společnost NOARK Electric S. R. L. byla založena 1. prosince 2012 a reprezentuje NOARK na rumunském trhu. Již na přelomu roku se podařilo navázat úzkou spolupráci s distribuční sítí lokálních velkoobchodů. Konkrétně jde o společnosti DDS Group, Smart Electrical Equipment a další. Ve spolupráci se společností Eximprod byly již úspěšně realizovány první projekty s produkty NOARK. I díky podpoře paní Luminity Macovei, která má mnohaleté zkušenosti na tomto trhu a je naší externí spolupracovnicí pro tento region, jsme přesvědčeni, že na trhu si produkty NOARK rychle najdou své místo a spokojené zákazníky.


Obr. 2 Kancelářský komplex v Poznani, ve kterém sídlí polská pobočka společnosti NOARK

Polsko
Aktuálně je nejnovější založenou pobočkou polská společnost, která vznikla k 1. lednu 2012. V březnu se pobočka přestěhovala do nově postavených kanceláří v Poznani (obr. 2), které zajišťují silné zázemí pro působení na polském trhu. Během ledna byla navázána spolupráce s prvními velkoobchody a výrobci rozváděčů. Obchodní tým NOARK působí na celém území Polska.

Článek vyšel také v časopise ELEKTRO 4/2012

 

 

 

PRACUJETE V OBORU?

Máte možnost si zažádat o více informací níže uvedeným formulářem!

 

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 14)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
NOARK Electric Europe s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Na český a slovenský elektrotechnický trh vstupuje společnost NOARK Electric. Jaké má tato společnost plány a čím si chce získat českého zákazníka? Jakou technickou podporu a kolikaletou záruku na své výrobky nabízí? Kde má regionální centra a jaké je firemní motto této společnosti? ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933