Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

ENIKA: Sloupová verze kabelové spojky Techno


Document Actions
ENIKA: Sloupová verze kabelové spojky Techno
Společnost Enika do své nabídky zařadila novou panelovou verzi konektoru od italského výrobce firmy Techno. Konektor pro svou montáž nepotřebuje nářadí a uplatní se zejména v nepřístupných prostorech, kde není možné použít matici pro dotažení. Univerzální provedení spojky umožňuje i montáž na zaoblené povrchy, například na sloupy pouličního osvětlení. Novinku naleznete pod označením výrobce TH386. Bližší informace o jejích vlastnostech a způsobu montáže se dozvíte v tomto článku.
Komerční sdělení, ze dne: 17.10.2014
reklama


V dnešní době stále více rostou nároky nejen na vzhled hotových výrobků, ale i na elektromechanické součástky, možnosti aplikace, elektrickou a mechanickou zatížitelnost, odolnost proti vlhkosti, prachu a především rychlost instalace. Pro splnění všech těchto požadavků Enika nabízí nový výrobek italské firmy Techno.

Firma Techno se specializuje na výrobu komponentů pro elektroinstalační rozvody se zvýšeným krytím. Použití najdou v energetice a elektroinstalacích v průmyslu i domácnostech, zejména pro venkovní prostředí. Kabelové spojky jsou vyráběny v nejrůznějších provedeních dle způsobu použití.

V současné době přišla firma Techno s novinkou v sortimentu, která se hodí zejména elektroinstalačním firmám a elektromontérům. Jedná se o panelovou verzi konektoru, která pro montáž nepotřebuje nářadí a uplatní se zejména v nepřístupných prostorech, kde není možnost použití matice pro dotažení. Univerzálnost panelové spojky využijete při montáži na zaoblené povrchy. Nejvhodnějším zaobleným povrchem, kde konektor najde své uplatnění, jsou např. sloupy pouličního osvětlení. V blížícím se adventním čase lze konektor využít pro připojení vánočního osvětlení ve městech, na vesnicích nebo rodinných domech. Označení výrobce, pod kterým tuto novinku naleznete, je TH386.
 
   
Pro větší náhled klikněte!

Konektor se skládá ze dvou částí, z pevné panelové části a odnímatelného přípojného konektoru. Samotná instalace konektoru se provádí vyvrtáním otvoru do panelu, případně sloupu s minimálním průměrem 65mm Dalším parametrem je průměr montážního otvoru pro vložení panelové části konektoru o rozměru 25,5 až 26mm.


Pro větší náhled klikněte!


Pro panelovou část již není potřebné použití jakýchkoliv nástrojů. Do připraveného otvoru se zasune panelová část, jejíž součástí je krycí víčko. Přišroubování víčka ke konektoru začne docházet k pozvolnému utahování. Na druhé části konektoru se začne rozevírat prstenec s těsněním. Ten zajišťuje uchycení v otvoru. Maximální utažení je signalizováno opakovaným cvaknutím. Vhodná tloušťka materiálu pro instalaci konektoru je 2 až 5mm.


Pro větší náhled klikněte!

Panelová spojka i přípojný protikus je osazený unikátní svorkovnicí, která vylučuje otočení fáze nebo jinou nevhodnou kombinaci díky označení vodičů. Na výběr jsou tyto průřezy vodičů do 4mm2 a od 0,5 do 1,5mm2 při použití samořezných šroubů, kdy není nutné odstraňovat izolaci. Konektory dále využívají systém se zásuvným trnem. Proti špatnému spojení je jeden konektor vybaven drážkou. Celý systém zajišťuje správný a velmi pevný spoji po mnoha spojeních a rozpojeních.

Pro větší náhled klikněte!

Konektory jsou vyrobeny z vysoce pevného a UV stabilního plastu. Toto provedení je předurčuje k použití v náročných podmínkách např. u pódiové osvětlovací techniky, ve vnitřním prostředí jako jsou kuchyně, sklepy, garáže, ale také v zahradách, parcích nebo na propojování svítidel veřejného osvětlení s vánoční dekorací. Jsou vhodné jako spojovací prvek pro napájecí přívody k elektrickým zařízením používaných v průmyslu, zemědělství, lesnictví, v prašných provozech a dopravě. Zkrátka všude tam, kde je zapotřebí napojení konektorem a kladen velký důraz na kvalitu, odolnost spoje a vhodné krytí. Spojka poskytuje krytí IP67, které je zaručeno i v rozpojeném stavu, kdy panelový konektor je chráněn  víčkem.

  
Pro větší náhled klikněte!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ



FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Definice průmyslových svítidel. Průmyslové svítidlo je speciálně navržené a vyrobené pro použití v průmyslových prostředích, kde může být vystaveno náročnějším podmínkám, jako jsou vyšší nebo nižší teploty, vlhkost, prach, chemikálie, mechanické nárazy a vibrace. Je konstruováno tak, aby odolávalo těmto extrémním podmínkám, a často splňuje specifické bezpečnostní a výkonové normy relevantní pro daný ...
Na výstavě Světlo v architektuře 2010 představila firma WILLIAMS originální řadu svítidel OCCHIO. Jedná se o zajímavě řešený modulární osvětlovací systém, který nabízí uživateli velké množství možných kombinací a způsobů pro kreativní řešení osvětlení ...
Nové kabelové nosné systémy Jupiter, které jsou vyráběny v Koposu Kolín, se vyznačují mnoha přednostmi ve srovnání s předchozím prodávaným typem žlabů, např. embosováním (prolis kolem perforovaných otvorů ve dně) pro zvýšení tuhosti žlabů ...
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Podívejte se, jak vypadá nová linka! Videospot ukazuje výrobu nosných systému na nové lince! Stavba nové výrobní haly a nákup technologie na výrobu kabelových žlabů dovoluje Koposu Kolín nabídnout zákazníkům kabelové nosné systémy vyráběné na vlastním výrobním zařízení. Jde především o nové kabelové žlaby Jupiter s mnoha technickými přednostmi a inovované kabelové žlaby Mars přizpůsobené potřebám montážníků ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933