Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

ENIKA: Kabelové spojky TECHNO


Document Actions
ENIKA: Kabelové spojky TECHNO
V dnešní době stále více rostou nároky na rychlost montáže, kvalitu spoje, elektrickou a mechanickou zatížitelnost a odolnost proti vlhkosti a prachu. Pro splnění všech těchto požadavků vám ENIKA.CZ s.r.o. nabízí výrobky italské firmy TECHNO s.r.l., která se specializuje na výrobu komponentů pro elektroinstalační rozvody se zvýšeným krytím ...
Martin Formánek, ze dne: 6.05.2011
reklama

 

Spojení, rozbočení nebo paralelní řazení vodičů je problém starý jako sama elektroinstalace.

Dnešní doba však již neumožňuje použití oněch známých "kroutilových svorek", naopak stále více rostou nároky na rychlost montáže, kvalitu spoje, elektrickou a mechanickou zatížitelnost a odolnost proti vlhkosti a prachu. Pro splnění všech těchto požadavků vám ENIKA.CZ s.r.o. nabízí výrobky italské firmy TECHNO s.r.l., kterou zde zastupuje. Firma TECHNO s.r.l. se specializuje na výrobu komponentů pro elektroinstalační rozvody se zvýšeným krytím, pro použití v energetice a elektroinstalacích v průmyslu i domácnostech a ve venkovním prostředí. Kabelové spojky jsou vyráběny v nejrůznějších provedeních dle způsobu použití.

Z hlediska mechanické odolnosti jsou vlajkou lodí sortimentu kabelové svorky s krytím IP68. Svorky jsou vyráběny z mechanicky vysoce odolného a UV stálého plastu.

Svorku tvoří tělo a kabelové průchodky opatřené dvojitým gumovým těsněním osazené z jedné strany lamelou pro dosažení 100% těsnosti. Jako spojovacího elementu je ve spojce využito spojovacího válečku se šroubovými svorkami na daný průřez vodiče a proudového zatížení až do 32A dle typu. Svorky jsou vhodné pro trvalé ponoření, do prašného prostředí a zkrátka všude tam, kde je zapotřebí vysoce odolného spoje. Svorky nejsou konstruovány pro pohyblivé přívody – pro požadované krytí je zapotřebí dodržet montážní pokyny.

Jako další zástupci svorek jsou spojky a odbočky v krytí IP20 – IP67. Zde je využito velmi důmyslného boxu, který umožňuje snadné uchycení k podkladu a fixaci kabelu. Spojovací element je realizován šroubovou svorkovnicí.

V případě požadavku na rozebíratelný spoj, firma TECHNO nabízí konektorové spojky, řady TEEplug. TEEPlug jsou osazené unikátním konektorem, který vylučuje otočení fáze nebo jinou nevhodnou kombinaci mezi jednotlivými kusy. Konektory TEEplug využívají kvalitní spojovací pružinový systém se zásuvným trnem, který zajišťuje velmi kvalitní spoj po mnoha spojeních a rozpojeních.

Svorky jsou vyrobeny z vysoce pevného a UV stabilního materiálu. Toto provedení je předurčuje k použití v náročných podmínkách např. u pódiové osvětlovací techniky, ve vnitřním prostředí jako jsou kuchyně, sklepy, koupelny, garáže, ale také v zahradách, parcích nebo propojování svítidel veřejného osvětlení. Jsou vhodné jako spojovací prvek pro napájecí přívody k elektrickým zařízením používaných v průmyslu, zemědělství, lesnictví, v prašných provozech a dopravě. Zkrátka všude tam, kde je zapotřebí napojení konektorem a kladen velký důraz na kvalitu a odolnost spoje.

Výrobky TECHNO lze použít pro:

  • vnitřní a venkovní osvětlení (TH 110, 390, 399, 400, 401,420)
  • veřejné a průmyslové elektroinstalační rozvody (TH200, 209, 211,380)
  • domácí a průmyslové elektrospotřebiče
  • hydro-masážní vany, sprchové kouty, bazény, lázně, průmyslové myčky …
  • zdravotnická a relaxační zařízení (polohovací lůžka, masážní přístroje …)
  • zemědělská výroba a zařízení (skleníky, sklízecí stroje, zavlažovací zařízení …)
  • alternativní zdroje el. energie (fotovoltaika, větrné elektrárny …)
  • skladovací a transportní zařízení (zakladače, dopravníky …)

Veškeré spojky Techno jsou ochráněny patentem a zaručují kvalitní a trvalý spoj. Samozřejmostí pro dosažení požadovaných vlastností je dodržení předepsaných průřezů kabelů a vodičů.

Věříme, že svorky najdou uplatnění i ve vaší praxi, a oceníte jejich jednoduchost a kvalitu.

Zde představujeme některé možnosti použití.

Řada TEETUBE v krytí IP68:

Příklady aplikací:

Řada TEEBOX v krytí IP20 až IP67:

Příklady aplikací:

Řada TEEPLUG:

Příklady aplikací:

Kompletní nabídku daného sortimentu naleznete na stránkách zde ...

Pokud pracujete v oboru, máte možnost si zažádat o více informací o kabelových spojkách níže uvedeným formulářem!

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933