Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: EMOS: Katalog světelných zdrojů Lighting 2013-14 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 3.12.2013
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

EMOS: Katalog světelných zdrojů Lighting 2013-14


EMOS: Katalog světelných zdrojů Lighting 2013-14
Pokud jste natolik pečliví, že dbáte i na správný a pěkný vzhled světelného zdroje, pak je k dispozici katalog světelných zdrojů EMOS. Svou konstrukcí a provedením je orientován spíše na koncové uživatele, ale i technik tiskoviny účelně využije. A co v katalogu nalezneme? Inu všechny typy světelných zdrojů, které jsou aktuálně v kurzu. V takovém případě se asi tento designový sešit hodí všem ...
Jaroslav Borovec, ze dne: 3.12.2013



Přede mnou leží zvláštní katalog. Skoro bych řekl, že je designový. Týká se však světelných zdrojů. Mnohého napadne, že viditelným designem jsou přece svítidla. Ovšem z mnohých osvětlovacích těles jsou světelné zdroje viditelné, a proto si spotřebitel či architekt může vybírat dle finálního ztvárnění.




Jak je katalog zpracován
Na více než sto stranách nalezneme na křídovém papíře všechny důležité informace k výběru světelných zdrojů. Jak jsem uvedl, katalog je zaměřen především na zobrazení skutečného provedení světelného zdroje. Proto  v něm naleznete název, wattáž, svítivost, velikost patice, malá rozměrový náčrtek, počty kusů v balení, obecné číslo zdroje a objednací číslo zdroje včetně čárového kódu. Každý typ doprovází velká reálná fotografie. Nechybí ani poznámka, pro jaká svítidla je zdroj vhodný.


Pro větší náhled kliknout!


Co v katalogu nalezneme
ECO halogeny, úsporné zářivky CFL, LED žárovky, vánoční osvětlení, LED Acu, LED profi, LED hobby, a podrobné technické informace.


Pro větší náhled kliknout!



V zadní části katalogu můžeme využít přehledové tabulky, podle které nalezneme poměrně rychle světelný zdroj. Dle jeho tvaru a po upřesnění parametrů, které se v souvislosti s jeho tvarem uvádí, přečteme číslo strany tohoto katalogu. Řekl bych, že je to velice praktické.


Pro větší náhled kliknout!

Mohu s jistotou potvrdit, že ani u nás ve firmě, která se zabývá elektromontážemi, není člověk, který by měl dokonalý přehled ve všech existujících zdrojích na trhu. Nevím však jak se bude líbit toto provedení, které moc "papírem" nešetří.  Vše by se dalo vměstnat na polovinu z celkového počtu stránek. Možná je to tím, že je katalog zaměřen spíš na spotřebitele (viz. má předchozí poznámka o designu), pak je toto provedení zcela na místě.

Než jsem tuto recenzi dopsal, zjistil jsem, že těchto katalogů máme asi dvacet. Kolegové je rozdávají našim klientům pro jejich lepší orientaci. A to netuším, zda to mají nějak u EMOSu domluvené jako cílenou propagaci :-)


POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si zažádat o aktuální katalog
světelných zdrojů EMOS

NÍŽE UVEDENOU OBJEDNÁVKOU!
TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.