Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

EMOS: Katalog spotřebních a instalačních prvků 2014/15


Document Actions
EMOS: Katalog spotřebních a instalačních prvků 2014/15
Podívejme se na katalog obsahující mnoho spotřebních prvků, které sami používáme v praxi. A zároveň nabízí položky, jež je možné uplatnit v elektroinstalacích. Jedná se o jakýsi hybridní sortiment, který je na hranici spotřebitele a odborníka. Obsah velkého množství různorodých položek prakticky neumožňuje vybrat pro katalog konkrétní cílovou skupinu zájemců. Skoro bych napsal, že katalog osloví každého. Ale to posuďte sami.
Miroslav Minařík, ze dne: 10.03.2015
reklama

Recenze katalogu spotřebních a instalačních prvků 2014/15 značky EMOS zůstává tentokrát na mě. Na první pohled nejde o typický elektroinstalační sortiment, ale je v něm hodně elektronických spotřebních prvků. Víceméně stále je to zájmová část širokého elektrotechnického spektra, tak se podívejme, jak vypadá.



EMOS je známý přerovský dovozce, jehož zboží najdeme u mnoha maloobchodních prodejců. I já jako spotřebitel některé jeho prvky nakupuji, a tak se rád podívám, co všechno ještě nabízí.


Pro větší náhled klikněte!


Provedení katalogu
Téměř 350 stran katalogu s bytelně lepeným hřbetem obsahuje jedenáct kapitol nabízeného zboží. Pro rychlou orientaci mezi nimi je na šířce vzdálenější od hřbetu barevná značka kapitoly. Není sice ve stránce "vystřižená", ale i tak hodně při hledání pomůže.

Jednotlivé katalogové položky obsahují krátký popis vlastností, přehled technických parametrů, jednu hlavní fotografii a někdy i několik dalších. U některých si povšimneme označení určení použití home a work. Že je katalog určený pro rychlou práci, prozradí i čárový kód, který určitě mnohým obchodníkům či skladníkům načítá položku na displej.
 
Pro větší náhled klikněte!

Co katalog obsahuje

Celý obsah katalogu by se do recenze určitě nevešel, proto zde uvedu pouze kapitoly:
  • baterie
  • nabíječky
  • svítilny
  • světelné zdroje/ svítidla
  • LCD produkty
  • prodlužovací přívody, navijáky
  • doplňky
  • drobné elektro
  • kabely
  • VF technika
  • monitorovací technika


Pro větší náhled klikněte!

Katalog je z mého pohledu přehledný a splňuje mé očekávání. Nejde o typ katalogu pro konstruktéry či projektanty, ale pro obchod, sklad a prodejnu. Snad bych se zastavil u výrazu "drobné elektro". V elektrotechnické terminologii se nevyskytuje, zato mezi lidmi ano. Za "elektro" se označuje vše, co je na elektriku - tedy od plačící panenky, přes rychlovarnou konvici, až po míchačku. Mezi obchodníky se takové "elektro" dál dělí na "černé a bílé", ale to je již na samostatný článek.

V případě EMOSu patří pod označení "drobné elektro" například tranzistoráky, občanské radiostanice, pokojové termostaty, termostatické hlavice, zvonky, multimetry, zkoušečky, izolační pásky nebo dokonce trafopájky. Pokud nám tento položkový mišmaš nevadí, pak jde opravdu o praktický a přehledný katalog spotřebního a částečně elektroinstalačního zboží.


KATALOG JIŽ NENÍ SKLADEM.
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 7)
TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Definice průmyslových svítidel. Průmyslové svítidlo je speciálně navržené a vyrobené pro použití v průmyslových prostředích, kde může být vystaveno náročnějším podmínkám, jako jsou vyšší nebo nižší teploty, vlhkost, prach, chemikálie, mechanické nárazy a vibrace. Je konstruováno tak, aby odolávalo těmto extrémním podmínkám, a často splňuje specifické bezpečnostní a výkonové normy relevantní pro daný ...
Máte z ploužení autem v městské dopravě či hledání místa k parkování stresové stavy? Neholdujete motorkám a jízdu na kole spojujete s námahou, pocením a nutným převlékáním? Elektrická kola eliminují nevýhody klasických kol a stávají se novým fenoménem v dopravě ...
Na výstavě Světlo v architektuře 2010 představila firma WILLIAMS originální řadu svítidel OCCHIO. Jedná se o zajímavě řešený modulární osvětlovací systém, který nabízí uživateli velké množství možných kombinací a způsobů pro kreativní řešení osvětlení ...
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Sortiment energeticky úsporných světelných zdrojů zažil po "pádu" klasických žárovek nebývalý rozvoj a neustále je rozšiřován. Velkých změn doznaly jak variabilita tvarů, tak i účinnost a délka životnosti. Pojďme se podívat, co na to přední výrobce světelných zdrojů, společnost OSRAM ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933