Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

ELMONTEX: Miloslav Kašík, jak ho vidím já ...


Document Actions
ELMONTEX: Miloslav Kašík, jak ho vidím já ...
Snad každý z nás má nějaké vzory osobností. Mě osobně fascinují ti, kteří si dokázali stanovit reálný cíl a dosáhnout jej. Zvláště pak ti, kteří se dokáží odpoutat od stereotypní šedi svého povolání a vznést se do oblak ... O tom, že jde o nelehkou práci se zde nemusím zbytečně rozepisovat. A tak se podívejme
Miroslav Minařík, ze dne: 30.12.2006
reklama

Když jsem začal s tím povídáním o Elmontexu, nemohu neprozradit další činnost této společnosti.
Za ní stojí právě Miloslav Kašík mladší. Jeho koníček je totiž létání!

O tomto koníčku něco málo vím, protože jsem v prostředí sportovních pilotů vyrostl. A tak mezitím, co v době minulé létali především členové Svazarmu, dnes pouze ti, kteří si vyrobí čas a finance. Není to totiž levná záležitost. Existují však různá řešení ...

Za jedno z nejstarších lze označit právě toto.
Nemůžeš-li si dovolit svého koníčka, udělej si z něj své zaměstnání ... A tak není velkým tajemstvím, že Elmontext má kromě elektromontáží také hotel v Hrabůvce, a co je podstatné "vlastní letku"!

A kdo stojí v pozadí této činnosti?
Miloslav Kašík je absolventem legendárního diváckého učiliště, pokračoval dál průmyslovkou a současně získával cenné praktické zkušenosti. Následoval EZ Brno, místo stavbyvedoucího po Suchomelovi (a Sněhotovi), pak přišel čas nynějšího Elmontexu, který vede spolu se svým otcem (také ryzím Ezeťákem).
Po roce 1989 začal létat jako plachtař. Pak se propracoval přes soukromého až na obchodního pilota s doložkami pilota dopravního. Aby se snad někdo nedomníval, že je elektromontážní činnost tak vysoce výnosný podnik, uvedu několik důležitých informací. Letecká činnost Elmontex je samostatný projekt, jehož financování je zajištěno vlastní komercí. 

Stručně řečeno letecké práce ...
pod tímto pojmem nalezneme paraseskoky, vyhlídkové lety, foto lety, práce v lesním a zemědělském hospodářství (letecké kladení vakcín proti vzteklině lišek), letecký výcvik, aerotaxi, cargo dopravu. A tak i přes to, že Míla spolu s tátou zvládá montáže a hotel, případný volný čas mu rychle vyplní starosti s provozovatelstvím tří krásných Cessen.

Za takovým výčtem nemůže být samozřejmě jediná osoba. Na této činnosti se Elmontex spolupodílí s leteckou školou v Mošnově Let´s Fly (http://www.letsfly.cz).

Všimněte se imatrikulace OK-ELO. Mnozí ví, že tato zkratka znamená Electric Light Orchestra. A co má orchestr elektrického světla společného s Elmontexem, to se již ptejte raději Míly Kašíka sami ...

Závěrem:
Nejen vodiči a jističi musí být elektrikář živ, když nechce ... 
A tak taková je jedna proměna diváckého učně, který si nejen přál, ale i dokázal jít za svým cílem!

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

ELMONTEX, spol. s r. o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
Na výstavě Světlo v architektuře 2010 představila firma WILLIAMS originální řadu svítidel OCCHIO. Jedná se o zajímavě řešený modulární osvětlovací systém, který nabízí uživateli velké množství možných kombinací a způsobů pro kreativní řešení osvětlení ...
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Pojďme se krátce podívat tam, kde se dnes vychovávají budoucí elektrotechnici. Jaké mají dispozice k úspěšnému studiu elektrotechnického oboru? V jakém prostředí se pohybuje dnešní elektrikářský žák, učeň a student?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933