Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

ELKO EP: Tým iNELS Smart home solutions zve na konferenci SMART HOME


Document Actions
ELKO EP: Tým iNELS Smart home solutions zve na konferenci  SMART HOME
Tým iNELS Smart home solutions zve na konferenci Smart home jako standard moderního bydlení, která se uskuteční 16. září 2015 v Grandior Hotel Prague. Dozvíte se tu o nových možnostech Smart home v architektuře a designu, jak navrhnout Smart home – rady, tipy, klíčové body, technologie, i jaký je zájem potenciálních zákazníků o chytré bydlení. Získáte inspiraci z realizací architektů a projektantů v oblasti smart home, dozvíte se o nových vývojových trendech tohoto odvětví. A zúčastníte se virtuální prohlídky reálným chytrým domem.
Komerční sdělení, ze dne: 13.08.2015


Chytrý dům, inteligentní domácnost, digitální domácnost. To je moderní a praktické bydlení založené na systému inteligentní elektroinstalace odrážející funkční potřeby domácnosti. Chytrý domov si rozumí s každou architekturou a současně splňuje vysoké požadavky na snadnou obsluhu a ekonomický provoz domácnosti. Cílem chytrého bydlení je dům splňující přání uživatele a zároveň poskytující vysoký komfort, bezpečí, přehled a významné provozní úspory. Chytrý dům představuje smysluplné propojení všech technologií. Jeho jádrem je inteligentní elektroinstalace.


Obklopujeme se stále větším množstvím moderních technologií. V domácnostech však ještě často existují technické systémy řízení domů (vytápění, klimatizaci, zabezpečení, stínění aj.), složitě koordinovatelné, nespolupracují jako jeden technologický celek, které nedokáží šetřit energie, ani finance majitelů, ač všichni pozorujeme závratné tempo růstu cen energií. Současně také rostou požadavky na zabezpečení domovů a jednoduché ovládání domovních technických systémů.

Tato fakta se dostávají do popředí a stojí v zorném úhlu mnoha lidí rozhodujících se, jak využít moderních technologií při stavbě a zabezpečí domu, a zároveň jak efektivně dům vybavit, aby náklady za energie byly co nejnižší.

Smart home patří mezi nejrychleji rostoucí odvětví na světě a v dalších letech očekává strmý nárůst nejen v rámci Evropy, ale i v celosvětovém měřítku. Dle průzkumu Mediaresearch je o tento druh bydlení v Česku reálný zájem. 88% respondentů by kvitovalo možnost implementace inteligentní elektroinstalace do svých domovů. Hlavními argumenty jsou přehled, bezpečí, úspory, pohodlí a automatizace.

„Zatímco dříve byla inteligentní elektroinstalace vnímána jako něco vzdáleného a předraženého, v dnešní době se na ni díky její tvárnosti a flexibilitě pohlíží jako na praktické a u větších budov dokonce nezbytné řešení,“ uvedl Jiří Konečný, předseda Asociace chytrého bydlení. Řešení na míru dovoluje přizpůsobit rozsah instalace a výběr funkcí finančním možnostem zákazníka.

Konference je určena pro moderní architekty, projektanty, návrháře interiérů, stavební inženýry a další odborníky, kteří chtějí svým zákazníkům přinést projekt s přidanou hodnotou a flexibilitou do budoucna.

Program je zaměřen na projektování Smart home a jeho provázanost s architektonickým projektem stavby, interiéru i různých technologií a zařízení v objektu. Vychází ze zkušeností a příkladů z praxe. Konference je akreditována v rámci celoživotního vzdělávání ČKA, ČKAIT.

Pořadatelem konference je Asociace chytrého bydlení. Společně s odborníky v oboru inteligentních elektroinstalací iNELS zde vystoupí také odborníci působící v oblasti technologií pro chytré bydlení – jako je světoznámé Miele, Samsung, 2N Telekomunikace, AV MEDIA, BaSys, ATREA a také architekti, kteří se s Vámi podělí o vlastní realizace Smart home.

Kdy a kde?
Konference se koná 16. září 2015 od 9 do 15 hodin v Grandior Hotel Prague, Na Poříčí 42, 110 00 Praha 1.
 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

ELKO EP, s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Krátké zastavení nad katalogem českého renomovaného výrobce relé, jehož produkty se dodávají dlouhá léta nejen na český trh, ale i do dalších sedmdesáti zemí světa. Nalezneme široký sortiment různých relé od časových po speciální. Ale také termostaty a napájecí zdroje. Vše je přehledně prezentováno s fotkami, jednoduchými technickými popisy a schématy zapojení. Více sledujte zde ...
Úvodní, stručná verze rozhovoru s Jiřím Konečným zmiňuje, jak různé technologické trendy a požadavky na funkčnost a adaptabilitu ovlivňující vývoj systémů chytrých domů ve světě. Jak se český trh snaží v této oblasti držet krok s německými trendy. Diskutuje o vlivu levných produktů na trhu a jak se výrobci musí vyrovnávat s očekáváními spotřebitelů po vyšší kvalitě a více funkcích. Jak velké technologické firmy jako Google, Amazon nebo Apple formují trh s chytrými domy vytvářením komplexních ekosystémů. Předpovídá, že budoucnost bude směřovat k ještě větší integraci a inovacím v oblasti chytrých domovů, které budou přístupné širšímu spektru spotřebitelů. Více zde ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933