Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

ELKO EP: Osvícení Buddhy ve 21. století? Zařídíme!


Document Actions
ELKO EP: Osvícení Buddhy ve 21. století? Zařídíme!
Socha Buddha Dordenma a jeho palác v Himálajích, to byla velká profesní výzva, kterou ráda přijala česká firma z Holešova. Na trase Česká republika – Bhútán se zrodila spolupráce, která se zapsala mezi kulturní dědictví. Bhútán leží na východním konci himálajských hor. Na jihu, východě a západě sousedí s Indií, na severu s Tibetskou autonomní oblastí. Zde v rozlehlé přírodní rezervaci sedí na podstavci bronzová socha Buddhy. Socha, stejně jako palác pod ní, byly v předchozích letech rekonstruovány a česká firma ELKO EP se na tom výrazně podílela.
Komerční sdělení, ze dne: 5.04.2016


Vnější i vnitřní nasvícení, ovládání kamer, dokonalá termoregulace, která odolá vlhkému subtropickému podnebí a stovkám turistů… To vše zvládne systém chytré elektroinstalace iNELS – Smart Home&Building Solution. Jak se o české firmě v Bhútánu dozvěděli? Indická společnosti, která na místě elektroinstalaci realizovala, je s firmou ELKO EP v kontaktu od roku 2012.


„Po dlouhém jednání, telefonování, slibování k nám letos v létě partner zavítal. Prošel třídenním školením s naším technikem, byl zasvěcen do iNELSU. O projektu rekonstrukce paláce nás informoval v březnu 2015 a prosadil si nás místo původního systému, jehož byl v Indii zástupce. Navíc všechny své projekty změnil na iNELS,“ říká Denisa Witoszová, obchodní zástupce ELKO EP pro zahraničí. 


Nejvíce na očích všech návštěvníků je osvětlení prostoru. To řídí ovládací jednotka s dotykovým displejem EST3. Nahrazuje několik ovladačů a minimalizuje počet vypínačů na zdi. Mozkem celého systému a „prostředníkem“ mezi uživatelským programovým prostředím a ovladači, jednotkami a aktory připojenými na sběrnici je centrální jednotka CU3-02M. Tu napájí zdroj PS3-100/iNELS. Další nepostradatelné prvky představují: SA3-012M – spínací aktor vybavený 12nezávislými relé se spínacími bezpotenciálovými kontakty a oddělovač sběrnice BPS3-02M, který impedančně odděluje sběrnice CIB od zdroje napájecího napětí.


Instalaci samotnou provedl indický partner, ale naprogramování proběhlo online, technikem přímo z Holešova. „Nejbližší pobočku máme v Dubaji, iNELS MIDDLE EAST. Kdyby byl problém, technik z Dubaje tam dojede,“ dodává Witoszová.


Bhútán a vzdálená místa Asie jsou pro českou firmu zajímavou zkušeností. Začátkem roku 2016 bude navíc v Indii pro partnery pořádat školení.

POKUD PRACUJETE V OBORU,
můžete si o aktuální papírový katalog
produktů ELKO EP zažádat

NÍŽE UVEDENOU OBJEDNÁVKOU!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

ELKO EP, s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Krátké zastavení nad katalogem českého renomovaného výrobce relé, jehož produkty se dodávají dlouhá léta nejen na český trh, ale i do dalších sedmdesáti zemí světa. Nalezneme široký sortiment různých relé od časových po speciální. Ale také termostaty a napájecí zdroje. Vše je přehledně prezentováno s fotkami, jednoduchými technickými popisy a schématy zapojení. Více sledujte zde ...
Úvodní, stručná verze rozhovoru s Jiřím Konečným zmiňuje, jak různé technologické trendy a požadavky na funkčnost a adaptabilitu ovlivňující vývoj systémů chytrých domů ve světě. Jak se český trh snaží v této oblasti držet krok s německými trendy. Diskutuje o vlivu levných produktů na trhu a jak se výrobci musí vyrovnávat s očekáváními spotřebitelů po vyšší kvalitě a více funkcích. Jak velké technologické firmy jako Google, Amazon nebo Apple formují trh s chytrými domy vytvářením komplexních ekosystémů. Předpovídá, že budoucnost bude směřovat k ještě větší integraci a inovacím v oblasti chytrých domovů, které budou přístupné širšímu spektru spotřebitelů. Více zde ...
Řekl, že digitalizace významně ovlivnila schopnost učení. Současný přístup k datům umožňuje lidem vzdělávat se v oblastech, o které mají zájem, a to prakticky a pohodlně díky různým online nástrojům, jako jsou aplikace a weby. Například, učení angličtiny je nyní možné prostřednictvím online lektorů, což eliminuje potřebu tradičních hodin. Digitalizace také přinesla změny v pracovních postupech. Pandemie COVID-19 zvýšila využívání videokonferencí, což je trend, který přetrvává, i když se postupně vracíme k osobním setkáním.
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933