Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Domnívat se, že v dnešní době, při stále zvyšujícím se počtu technologií, by mohla původní elektroinstalace setrvat v podobě, kterou navrhl někdo v minulosti je utopie! Stačí změna uživatele prostoru a vznikají zcela jiné potřeby. Ano, drobnosti ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

ELEKTROPŘÍSTROJ: Katalog 2013


Document Actions
ELEKTROPŘÍSTROJ: Katalog 2013
Podívejme se na legendárního českého výrobce stykačů a na jeho letošní katalog. Přesto, že se do instalační elektrotechniky prosazují polovodiče, stále má staré dobré cvakání kontaktů svou tradici a ekonomickou efektivitu. I když nepředpokládám u dnešních elektrotechniků neznalost zapojení relé a stykačových kombinací, tak schémata zapojení a číslování kontaktů přímo od výrobce jsou praktickou pomůckou ...
Filip Horáček, ze dne: 16.09.2013
reklama


Katalog Elektropřístroje Modřany opět skončil u mne na stole. To protože jsem pamětník těchto přístrojů a kamarádi mi chtějí dělat radost. Chlapci ovšem neví, že tento katalog již mám, ale to nic nemění na tom, abych ho stručně neokomentoval ...





Tento technický sešit má tradičně lepenou a perforovanou vazbu, která je po mých zkušenostech dokonale odolná běžnému pracovnímu zacházení. Barevná je pouze vnější obálka. Obsah je vytištěn černobíle na dostatečně tuhém papíře a mohu říci, že opravdu přehledně. Jediné co mi vadí, je chybějící letopočet vydání, protože v mé záplavě katalogů pak nevím, který je aktuální.


Pro větší náhled kliknout!

Co nalezneme uvnitř za informace
Pokud bych měl uvést stručný obsah, pak začnu stykači, ministykači, tepelná nadproudová relé, časová relé, spouštěče motorů, vačkové spínače, regulátory jalového výkonu a na závěr příslušenství.



Pro větší náhled kliknout!


Provedení
U každé části výrobkového portfólia je uveden popis, tabulka s technickými daty, fotografie, rozměrové výkresy, značení svorek, popř. připojitelné vodiče, možná údržba. Údaje nutné k přesnému objednání, které certifikáty jsou k dispozici, ale také informace, které ČSN výrobek splňuje. Které certifikáty jsou k dispozici. Pracovní podmínky stanovené pro bezpečný a spolehlivý provoz. U konkrétních prvků další související informace.


Pro větší náhled kliknout!


Můj závěr
Katalog je sestaven jednoduše a prakticky. Naleznete v něm všechny důležité informace k návrhu, instalaci nebo třeba k pouhé orientaci v sortimentu. Určitě bude dobrým pomocníkem těm, kteří se zabývají problematikou spínání obvodů.
Pokud chcete mít tento katalog v telefonu, či tabletu, pak přihlášení mohou využít naší knihovny zde.

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 4)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Elektropřístroj spol. s r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933