Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: ELEKTROPŘÍSTROJ: Katalog 2013 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 16.09.2013
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

ELEKTROPŘÍSTROJ: Katalog 2013


ELEKTROPŘÍSTROJ: Katalog 2013
Podívejme se na legendárního českého výrobce stykačů a na jeho letošní katalog. Přesto, že se do instalační elektrotechniky prosazují polovodiče, stále má staré dobré cvakání kontaktů svou tradici a ekonomickou efektivitu. I když nepředpokládám u dnešních elektrotechniků neznalost zapojení relé a stykačových kombinací, tak schémata zapojení a číslování kontaktů přímo od výrobce jsou praktickou pomůckou ...
Filip Horáček, ze dne: 16.09.2013



Katalog Elektropřístroje Modřany opět skončil u mne na stole. To protože jsem pamětník těchto přístrojů a kamarádi mi chtějí dělat radost. Chlapci ovšem neví, že tento katalog již mám, ale to nic nemění na tom, abych ho stručně neokomentoval ...





Tento technický sešit má tradičně lepenou a perforovanou vazbu, která je po mých zkušenostech dokonale odolná běžnému pracovnímu zacházení. Barevná je pouze vnější obálka. Obsah je vytištěn černobíle na dostatečně tuhém papíře a mohu říci, že opravdu přehledně. Jediné co mi vadí, je chybějící letopočet vydání, protože v mé záplavě katalogů pak nevím, který je aktuální.


Pro větší náhled kliknout!

Co nalezneme uvnitř za informace
Pokud bych měl uvést stručný obsah, pak začnu stykači, ministykači, tepelná nadproudová relé, časová relé, spouštěče motorů, vačkové spínače, regulátory jalového výkonu a na závěr příslušenství.



Pro větší náhled kliknout!


Provedení
U každé části výrobkového portfólia je uveden popis, tabulka s technickými daty, fotografie, rozměrové výkresy, značení svorek, popř. připojitelné vodiče, možná údržba. Údaje nutné k přesnému objednání, které certifikáty jsou k dispozici, ale také informace, které ČSN výrobek splňuje. Které certifikáty jsou k dispozici. Pracovní podmínky stanovené pro bezpečný a spolehlivý provoz. U konkrétních prvků další související informace.


Pro větší náhled kliknout!


Můj závěr
Katalog je sestaven jednoduše a prakticky. Naleznete v něm všechny důležité informace k návrhu, instalaci nebo třeba k pouhé orientaci v sortimentu. Určitě bude dobrým pomocníkem těm, kteří se zabývají problematikou spínání obvodů.
Pokud chcete mít tento katalog v telefonu, či tabletu, pak přihlášení mohou využít naší knihovny zde.

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Elektropřístroj spol. s r.o. - Mezi Vodami 1955, Praha 4 - 261 106 111 - epm@epm.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.