Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Elektromobilita bují i na Vranovské přehradě (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 14.07.2014
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Elektromobilita bují i na Vranovské přehradě


Elektromobilita bují i na Vranovské přehradě
Přemýšlíte nad souvislostí přehrady a elektromobilů? Že elektrika a voda k sobě moc nesedí? Inu z hlediska elektrotechniky ne, ale z pohledu ekologie určitě ano. Na hladině Vranovské přehrady elektromobily neplavaly, ale na břehu jste je vidět mohli. Zastavili jsme se s kamerou na již tradiční jachtařské události, jejíž součástí byl i závod elektricky poháněných lodí. A tak i zde se potvrzuje, že elektriku naleznete všude ...
Miroslav Minařík, ze dne: 14.07.2014


Co má jachtklub společného s elektromobilitou?
Jachta sice nemá kola, má plachtu. Plachta potřebuje vítr. Pokud vítr není, můžete použít pádla, spalovací nebo elektrický pohon. Jedno sobotní dopoledne se objevila i naše kamera mezi jachtami. I když to není obvyklé, i zde se aktivně pracuje s elektrikou.

Rozhovory s hlavními protagonisty sledujte v tomto videospotu!


Také by mne asi nenapadlo hledat elektromobilitu mezi loděmi, ale včasná hláška od Jiřího Vlka nás nasměrovala červnovou sobotu na "Vrancl". Bohužel se tento termín kryl s jinou elektromobilní údálostí v Čechách, a tak jsme zde nepotkali plánované osobnosti. Ovšem setkání s Ladislavem Kulíškem a ostatními členy jachtklubu bylo samozřejmě jako u všech jiných klubových setkání stejně zajímavé.

Celé své dětství jsem prožil v brněnském aeroklubu, a tak mi mezi jachtami připadalo osazenstvo hodně blízké. Místní spojuje plavba na hladině přehrady a některé také místní chataření. Mrzí mne, že nezbyl čas zůstat déle, bylo co k vidění i poslouchání.

Pokud vás oslovuje elektrický lodní pohon, měli byste být v kontaktu s těmi správnými!
Kontakt: Ladislav Kulíšek 603785756 ycvp.webz.cz

Příbuzné kontakty:
ASEP
Asociace elektromobilového průmyslu (zde)
WAWE Promotion (zde)
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
ASEP Asociace elektromobilového průmyslu - Popovice 64, Popovice - -

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.