Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

ELEKTROKOMPONENTY: Teplota pod kontrolou


Document Actions
ELEKTROKOMPONENTY: Teplota pod kontrolou
Existují zvířata, rostliny a nebo také potraviny, které potřebují teplotu stálou a neměnnou. Teplota nízká nebo naopak vysoká či kolísavá může mít fatální následky na život popřípadě trvanlivost a nezávadnost. Firma ELEKTROKOMPONENTY AZ spol. s r.o. má ve svém portfoliu řešení i této problematiky ...
Komerční sdělení, ze dne: 13.04.2011
reklama

Většina z nás každé ráno po probuzení věnuje pohled teploměru, aby zjistila aktuální venkovní teplotu. Jak se obléci? Mám si vzít deštník? Běžné úvahy každého z nás.

Ne všichni a ne všechno je však tak přizpůsobivé jako člověk. Existují zvířata, rostliny a nebo také potraviny, které potřebují teplotu stálou a neměnnou. Teplota nízká nebo naopak vysoká či kolísavá může mít fatální následky na život popřípadě trvanlivost a nezávadnost.

Firma ELEKTROKOMPONENTY AZ spol. s r.o. má ve svém portfoliu řešení i této problematiky. Digitální teploměry a regulátory italské společnosti EVCO S.r.l. (Every Control Group). Od řešení jednoduchých aplikací odvětrání místnosti až po monitorování a řízení velkého provozu, továrny.

EVCO je technickým dodavatelem elektronických řešení nejen pro výrobce chladících zařízení, vzduchotechniky či provozovatele pohostinských služeb. Zkušenosti a technické know-how zosobňuje rozsáhlá produktová řada, ve které mají své místo jednoduché teploměry, regulátory i kompletní řešení pro regulaci, dohled a řízení provozu.

Technologická a aplikační řešení se neorientují pouze na funkci výrobku, ale v neposlední řadě také na jeho delší životnost, zajištění maximálního výkonu a účinnosti, úsporu energie a provozních nákladů.

Kvalita designu a výrobního systému splňuje standard ISO 9001:2000.

Produktová řada je rozdělena na několik částí dle aplikace regulátoru:

  • 1) Univerzální regulátory
        Teploměry, termoregulátory, počítadla pulsů a časovače ...
  • 2) Regulátory pro katering
        Regulátory pro gastronomii, regulátory pro pece (chléb, pizza) a další ...
  • 3) Regulátory chlazení
        Regulátory chlazení, regulátory pro ventilace, regulátory pro kompresory a další aplikace ...
  • 4) Programovatelné regulátory
        Programovatelné jednotky, rozšiřující moduly a uživatelské rozhraní ...
  • 5) Klimatizační regulátory pro vzduchotechniku
        Regulátory pro tepelná čerpadla, regulátory pro vzduchotechniku ...
  • 6) Záznam dat, monitoring
        Regulátory s možností tisku, monitorovací software ...
  • 7) Příslušenství
        Teplotní čidla (sondy), převodníky ...

Základní stavebním kamenem celé řady produktů je termoregulátor EVK411M... s jedním výstupním reléovým kontaktem.

Regulátor pomocí připojeného teplotního čidla (PT100, PT1000, J, K, PTC, NTC, termočlánek) snímá teplotu okolního prostředí a v závislosti na nastavení pracovního bodu spíná nebo rozpíná výstupní reléový kontakt.

Typickou aplikací pro tento regulátor je odvětrávání místnosti (haly). V okamžiku, kdy teplota okolí překročí nastavený pracovní bod, přístroj aktivuje výstupní reléový kontakt, kterým je následně spuštěn větrák. Výstupní kontakt je sepnut do doby, než teplota okolí klesne pod nastavenou hodnotu pracovního bodu nebo pod nastavenou hodnotu pracovního bodu v závislosti na nastavení hystereze.

Termoregulátor EVK411M... je určen pro montáž do panelu. Typ určený pro montáž na DIN lištu je označen EV6421M... .

  EVK411M... EV6421M...
Napájecí napětí 12 VAC/DC, 12-24 VAC/DC, 115 VAC, 230 VAC (dle typu) 12 VAC/DC, 12-24 VAC/DC, 115 VAC, 230 VAC (dle typu)
Vstup pro teplotní čidlo Univerzální Univerzální
Výstupní relé 16A/250 VAC 16A/250VAC
Čelní stupeň krytí IP65 IP65
Rozměry 75x33x59mm 53x90x61mm (3 moduly DIN)
     
Typ se 2 reléovými výstupy EVK412M... EV6412M...

Regulátory EVCO najdou své uplatnění v drtivé většině aplikací, ať už se jedná o malou místnost nebo velký tovární provoz s požadavky na propojení vzdálených míst a sledování v reálném čase.

Dlouholeté zkušenosti, důraz na maximální účinnost a spolehlivost, kvalita. Všechna tato fakta vám zaručí, že teplota se stane vaším dobrým pomocníkem.

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
ELEKTROKOMPONENTY AZ spol. s r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
KOPOS Kolín dodává unikátní výrobek na trhu - praktické elektroinstalační lišty ELEGANT, které na trhu nabízí jako jediný výrobce. Vaše kabely vedené na stěnách s nimi budou v přehledném, bezpečném a především elegantním kabátě ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933