Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Poselství laickým provozovatelům elektroinstalací! Elektrické zásuvky mohou vypadat bezproblémově, ale jejich oprava má svá pravidla. V českém právním systému platí zákon č. 250/2021 Sb., který vymezuje pravidla pro práci s technickými zařízeními ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...

ELEKTROKOMPONENTY: Ducati Energia vstupuje na český trh


Document Actions
ELEKTROKOMPONENTY: Ducati Energia vstupuje na český trh
Firma Elektrokomponenty AZ uvádí jako první novinku ve svém portfoliu v roce 2011 kompenzační kondenzátory, regulátory, digitální multimetry a analyzátory sítě od jednoho z nejvýznamnějších evropských výrobců kondenzátorů – firmy DUCATI ENERGIA ...
ze dne: 8.02.2011

 

ELEKTROKOMPONENTY AZ uvádí jako první novinku ve svém portfoliu v roce 2011 kompenzační kondenzátory, regulátory, digitální multimetry a analyzátory sítě od jednoho z nejvýznamnějších evropských výrobců kondenzátorů – firmy DUCATI ENERGIA.

Značka Ducati je u nás nicméně převážně spojovaná s italskými motocykly, dovolíme si tedy udělat malý historický exkurz a vysvětlit, jak to se značkou Ducati vlastně je:
V roce 1926 založili ve starobylém italském městě Bologna tři bratři, Adriano, Marcello a Bruno Ducati firmu "Societa Scientifica Radio Brevetti Ducati" na výrobu elektronek a kondenzátorů pro radiotechniku.

Jejich podnikání bylo tak úspěšné, že už v roce 1935 mohli vybudovat novou továrnu na předměstí Bologne v Borgo Panigale.

V roce 1950 se firma Ducati rozhodla expandovat i do dalších odvětví. Ve spolupráci s turínskou firmou SIATA, která vyvinula motor pro montáž na jízdní kola, firma Ducati uvedla na trh první motocykly s tímto motorem.

Prodeje motocyklů i kondenzátorů úspěšně rostly a v roce 1953 se management rozhodl rozdělit firmu na dvě samostatné jednotky: Ducati Meccanica a Ducati Elettronica. V 80.letech se pak Ducati Elettronica transformovala na akciovou společnost Ducati Energia, která se později změnila na holding několika elektrotechnických firem.

V současné době má Ducati Energia téměř 700 zaměstnaců a 6 továren na různých místech světa (Itálie, Chorvatsko, Rumunsko, Indie). Vlastní výroba komponentů a přístrojů je zaměřena do několika oblastí: kondenzátory pro elektrotechnické aplikace, elektronické měřicí přístroje a generátory.

DUCATI ENERGIA patří mezi přední světové výrobce a je lídrem italského trhu ve svém oboru, její podíl v prodeji kondenzátorů je v závislosti na typu aplikace 30 až 40%.

Divize generátorů vyrábí elektronické a kontaktní zapalování pro mopedy, skútry, motocykly a stacionární motory. Vyrábí také elektronicky řízené systémy dobíjení baterií. Divize měřicích přístrojů dodává digitální měřicí přístroje, multimetry a analyzátory sítě. Divize kondenzátorů vyrábí širokou řadu kondenzátorů pro střídavý proud a různé speciální aplikace týkající se rozběhu a chodu elektromotorů, kompenzace osvětlení, výkonové elektroniky a systémů průmyslové kompenzace jalové energie. Divize systémů se zabývá výrobou automatických dopravních řídicích systémů a silničních i železničních signálních zařízení.

O tom, že firma Ducati zůstala inovativní i po 84 letech své existence, svědčí nové výrobky jako je hybridní čtyřkolka FREE DUCK nebo malé několika kilowattové větrné elektrárny pro rodinné domy jako doplněk k solárním panelům. Když slunce nesvítí, může foukat vítr.

O více informací o sortimentu DUCATI si můžete
zažádat níže uvedeným formulářem!

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
ELEKTROKOMPONENTY AZ spol. s r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933