Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

ELEKTRO BEČOV: Nové možnosti označování a popisování řadových svorek RSA


Document Actions
ELEKTRO BEČOV: Nové možnosti označování a popisování řadových svorek RSA
Český výrobce řadových svorek, ELEKTRO Bečov, vyšel vstříc požadavkům zákazníků a připravil nové uživatelsky snadné a ekonomické možnosti označování a popisování řadových svorek RSA.
Jan Vejvoda, ze dne: 13.02.2007

Český výrobce řadových svorek, ELEKTRO Bečov, vyšel vstříc požadavkům zákazníků a připravil nové uživatelsky snadné a ekonomické možnosti označování a popisování řadových svorek RSA.

Úprava izolačního pouzdra řadových svorek RSA
Český výrobce řadových svorek začal od ledna 2007 dodávat vybrané typy svorek s úpravou části izolačního pouzdra, do které se umísťuje označovací prvek (páska, štítek) sloužící k popsání a identifikaci vlastní svorky.


Klik pro větší náhled.
Inovované provedení izolačního pouzdra


Klik pro větší náhled.
Původní provedení izolačního pouzdra


Klik pro větší náhled.
Původní a inovované provedení izolačního pouzdra

Původní provedení izolačního pouzdra známé z poslední doby, bylo v podobě, do kterého bylo možné uchytit průběžnou označovací pásku RSA/RVA. Tento označovací prvek byl charakteristický právě pro české svorky RSA a používal se i na předchozích známých typech RVA (proto původní označení RSA/RVA).
Tato průběžná označovací páska má své výhody zejména ve velikosti prostoru určeného pro vlastní popis – do prostoru pole určeného pro jednu svorku lze napsat až deset znaků (navíc je možné tyto znaky umístit ve dvou a ve výjimečných případech i ve třech řadách pod sebou).


Klik pro větší náhled.
Popsane pasky

V roce 2005 byla nabídka průběžné nedělené označovací pásky RSA/RVA rozšířena o typ „dělený“ – tato páska byla uvedena na trh v podobě, kdy jednotlivé pole byly „nakrojeny“ a uživatel si mohl počet pozic sám nadefinovat. Velká výhoda spočívala ve snadném oddělení jednotlivých pozic na pásce. Uživatel však již musel počítat s tím, že „dělená označovací páska“ je jiná pro každý typ svorky – dle šíře svorky.


Klik pro větší náhled.
Profil označovací pásky RSA/RVA (vlevo), profil štítku z multikarty (vpravo)

V roce 2006 začíná český výrobce řadových svorek umísťovat svoje výrobky na zahraniční trhy ve větší míře a začíná tím čelit poptávce zahraničních zákazníků po službách spojených s označováním a tedy i popisováním dodávaných svorek jiným způsobem, než doposud nabízí.


Klik pro větší náhled.
Multikarta s označovacími štítky

ELEKTRO Bečov velice pružně reaguje na tyto potřeby, jelikož mohou být omezující v další expanzi do zahraničí, kde není doposud nabízený způsob označování svorek RSA vnímám jako standardní a nabízí řešení v podobě změny izolačního pouzdra tak, aby bylo možné použít označovací systém ve světě standardní a známý – označovací štítek dodávaný v archu (multikartě). Při konstrukčních úpravách je však dbán respekt k přání mnoha tuzemských zákazníků, aby byla zachována stále možnost umístění i průběžné označovací pásky RSA/RVA.
Touto jedinečnou konstrukční úpravou se z řadových svorek RSA stává výrobek nabízející možnost výběru označovacího prvku:

  • pro svojí velikost a příznivou cenu oblíbené průběžné označovací pásky RSA/RVA v podobě dělené či nedělené,
  • nebo označovacího standardizovaného štítku dodávaného v multikartě.

Zákazník má nyní na výběr právě z těchto označovacích prvků. Záleží pouze na něm, který zvolí v závislosti na vlastních potřebách a okolnostem, mezi které bezesporu patří například to, zda již nevlastní popisovací zařízení, kterým již popisuje jiné elektrotechnické prvky a komponenty (plotter, printer …), na kterém doposud nemohl označovací prvky pro bečovské RSA svorky popsat a nyní tato možnost již existuje.


Klik pro větší náhled.
Porovnání velikosti označovací pásky a označovacího štítku


Klik pro větší náhled.
Vzorek pasku na svorkach

Univerzální úchyt pro označovací prvky v izolačním pouzdře řadových svorek RSA umožňuje upevnění:

  • průběžné označovací pásky RSA/RVA nedělené dodávaných v. d. Elektro Bečov
  • průběžné označovací pásky RSA/RVA dělené dodávaných v. d. Elektro Bečov
  • označovacích štítků v multikartě dodávaných v. d. Elektro Bečov (univerzální šíře štítku je 5mm a je kompatibilní pro všechny již upravené typy svorek)
  • označovacích štítků v multikartě dodávaných jinými výrobci (lze uchytit jakékoli jiné označovací štítky šíře 5mm pokud mají totožné kompatibilní úchyty)

Zároveň s inovovanou nabídkou označovacích prvků byla rozšířena i nabídka možnosti „jak popsat“ vlastní štítky či pásku RSA/RVA. Elektro v.d. Bečov n.T. dnes nabízí několik progresivních způsobů značení a to speciálně pro zákazníky:

  • kteří si chtějí popisovat samostatně řadové svorky a jiné prvky a nemusí sledovat vedlejší náklady s tímto provozem spojené – pro ty je určen plotter
  • kteří si chtějí popisovat samostatně řadové svorky, ale mají zájem výrazně ušetřit za spotřební materiál – pro ty je určena samolepící fólie
  • kteří chtějí v maximální míře snížit své náklady při zachování nejvyšší kvality služeb – pro ty je určen on-line objednávkový systém popisů přímo od ELEKTRO Bečov


Klik pro větší náhled.
Plotter Graphtec MP 303-04

Plotter:
Plotter je multifunkční popisovací zařízení, které umožňuje popsat nejenom označovací štítky pro svorky RSA či jiné, ale i označovací pásku pro řadové svornice RSA (nabízíme jediný plotter s upraveným softwarem právě pro označovací pásku RSA/RVA). Na plotteru lze popsat i různé druhy štítků, destiček, stahovacích pásků, návlaček na kabely a mnoho dalších komponentů běžně používaných v rozvaděčích či obecně v elektrotechnice. Plotter je dodáván v celku se dvěmi základními deskami. Součástí dodávky je i software se srozumitelným rozhraním, specielní inkoust a popisovací pero.


Klik pro větší náhled.
Samolepicí fólie, testovací papír, umístění samolepicího proužku s popisem na svorkách


Klik pro větší náhled.
Šablona pro potisk samolepicí fólie v programu Microsoft Excel

Samolepicí fólie:
Tento způsob potisku označovacích pásků pomocí samolepicí fólie je pro uživatele velmi jednoduchý. V nabídce je upravená samolepicí fólie o formátu A4, která je uzpůsobená tak, aby jí bylo možno potisknout v obyčejné laserové tiskárně. Fólie je zároveň předřezána na proužky o šíři 10mm, které lze po potištění jednoduše sejmout a nalepit na označovací pásku pro řadové svornice RSA.
Pro přesný popis této fólie můžete využít i šablony, které jsou k dispozici na internetových stránkách Elektro, v. d. Šablony jsou nastaveny pro jednotlivé druhy svorek, tzn. že rozestupy mezi popisy budou odpovídat šířce svornic. K samolepící fólii jsou dodávány i testovací papíry pro snazší nastavení tiskárny.


Klik pro větší náhled.
Rozhraní on-line systému pro objednávání označovacích pásků s popisem

On-line systém pro objednávání označovacích pásků s popisem:
On-line objednávkový systém je k dispozici na firemních stránkách www.elektrobecov.cz. Rozhraní pro vlastní objednávání bylo specielně programátorsky přizpůsobeno zákaznickým potřebám v souladu s požadavkem na jednoduchost, spolehlivost a zejména praktičnost.
Uživatel není nucen k žádné instalaci. Přihlášení k systému je přes přístupové heslo, které je dodáno na vyžádání zákazníka, samozřejmě zdarma.
Zákazník po přihlášení vstupuje do svého profilu. Při objednávání postupuje jednoduše krok za krokem jako při běžném elektronickém nákupu. Významnou výhodou je možnost zákaznických identifikací jednotlivých sestav (budete-li tvořit například popis pro svorkovnici rozvaděče standardního, který pravidelně měsíčně vyrábíte, můžete jej pojmenovat dle potřeby a při příští návštěvě systému jej vyvoláte z historie a podle pojmenování identifikujte a objednáte opakovaně, pouze edituje množství).
Zpracování Vaší objednávky je zaručeno do 24 hodin během pracovního týdne, ve výjimečných případech, např.objednávka většího množství, je hotový popis expedován do 48 hodin.

Pro zákazníky je k dispozici možnost nezávazně se s tímto způsobem objednávání popisu seznámit. Na této adrese se nachází vstup do on-line rozhraní. Zkušební přístup je zcela anonymní, nemusíte vyplnit nic jiného, než heslo pro prohlížení on-line systému, které je 169994
 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

ELEKTRO,výrobní družstvo v Bečově nad Teplou
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Český výrobce elektrotechnického spojovacího materiálu rozšiřuje nabídku produktových řad svorkovnic o řadu HVS – stoupačkové svorkovnice. Současná nabídková řada ekvipotenciálních, odbočovacích a stožárových svorkovnic je tak doplněna o dva nové typy stoupačkových svorkovnic – HVS 95 a HVS 120 ...
Dve firmy vyrábajú rôzne komponenty a tým zabezpečujú spoľahlivé elektrické spojenia. Keďže si nekonkurujú, naopak sa dopĺňajú, rozhodli sa aj výrobcovia spolupracovať a dopĺňať. Čo toto spojenie prináša zákazníkom a čo partnerom? A kto sa to vlastne spojil?
Dva katalogové listy, dvě novinky od výrobního družstva ELEKTRO Bečov. V několika náhledech a videospotu z veletrhu ELOSYS se dozvíte o tom, co nového rozšiřuje sortiment této společnosti ...
Kvapem blížící se největší veletrh elektrotechniky AMPER se jako každý rok nese ve znamení prezentování nejrůznějších novinek. Co představí český výrobce na letošním veletrhu AMPER? Seznamte se stručně s nejnovějšími informacemi a budete mít o důvod více stánek této firmy letos navštívit...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933