Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Poselství laickým provozovatelům elektroinstalací! Elektrické zásuvky mohou vypadat bezproblémově, ale jejich oprava má svá pravidla. V českém právním systému platí zákon č. 250/2021 Sb., který vymezuje pravidla pro práci s technickými zařízeními ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...

ELEKTRO BEČOV: Katalog výrobního sortimentu 2014


Document Actions
ELEKTRO BEČOV: Katalog výrobního sortimentu 2014
Seznamte se s recenzí nového katalogu výrobního portfólia českého výrobce svorek a příslušenství. I tato značka se přizpůsobuje poptávce trhu. Katalog je obvyklé kvality a provedení tak jak je zvykem. Podívat se na komentář a ukázky jednotlivých stránek můžete v této krátké recenzi. Na více než osmdesáti stranách barevného, tuhého a křídového papíru nalezneme sympatický popis všeho, co ELEKTRO nabízí. Barevné fotografie, pokud je to vhodné, doplňují okótované řezy. Související tabulky ...
Jiří Macháček, ze dne: 14.02.2014
reklama


Výrobní družstvo ELEKTRO v Bečově nad Teplou jedním z posledních ryze českých výrobních subjektů s dlouhou historií. Přiznejme si, že obstát v tvrdé evropské konkurenci není nic jednoduchého. Přes to přede mnou leží katalog sortimentu v plné kráse.




Provedení katalogu

Na více než osmdesáti stranách barevného, tuhého a křídového papíru nalezneme sympatický popis všeho, co ELEKTRO nabízí. Barevné fotografie, pokud je to vhodné, doplňují okótované řezy. Související tabulky informují o základních technických datech, u svorek například rozsahy upínaných vodičů a také detailní upřesnění každého typu. Nechybí související příslušenství nebo tabulka možných barevných provedení.


Pro větší náhled kliknout!


Vazba je nejen lepená, ale i šitá. Ani když jsem s katalogem zacházel kancelářsky nestandardně, vazba vydržela. Díky kombinaci lepené a hlavně šité vazby katalog drží tak jak se otevře (nezavírá se), neláme se a celkově je práce s již poměrně mnohostranným katalogem velice komfortní.

Sympatické jsou barevné značky na kraji stránek. Slouží k rychlému nalistování příslušné kapitoly. Přemýšlím co vytknout, jediné co mne zaráží je výraz "svornice". Z mého pohledu jde o zastaralý výraz. Nalezneme jej ve starších normách. I když to nemá negativní technický význam, volil bych častěji používaný tvar "svorka".



Co vše v katalogu nalezneme?

Souhrnná tabulka objednacích čísel řadových svornic a ekvipotenciálních svorkovnic. Řadové svornice RSA. Silové řadové svorky BNP. Řadové svornice RSA PE, RSA PEN. Řadové svornice EURO MINI.Univerzální řadové svorky OTL. Sběrnicové svorky BKS. Distribuční bloky OJL / Rozbočovací průchozí svorkovnice 5x16.Řadové svornice patrové typ RSA / typ EURO D. Řadové svornice pojistkové RSP / Pojistkové svorkovnice 1106-F. Řadové svornice speciální - s varistorem, rozpojovací, pro nulové vodiče, čidlové a pro akční členy. Řadové svornice bezšroubové - typ EURO Q. Transformátorové svorky BTF. Příslušenství řadových svornic RSA. Upevňovací a ostatní elektroinstalační materiál. Nosné lišty. Přípojnicové svorky OL. Přípojnicové svorky PP. Kabelové svorky ROLA. Redukční svorky SR. Stáčecí konektory IDEÁL. Ochranné profily / Plastový držák na dokumenty. Označovací prvky. Nářadí. Zemnicí prvky a ekvipotenciální svorkovnice EPS. Odbočovací svorkovnice PS, SN, SPE. Průchozí izolované svorky HPS. Stoupačkové svorkovnice HVS. Svorkovnice pro stožáry veřejného osvětlení. Průchodkové desky MC, LMC.


Pro větší náhled kliknout!

Můj závěr
Firma, u které pracuji využívá ze sortimentu několik konkrétních produktů, které našim potřebám vyhovují jak cenou, tak kvalitou. I když u těchto produktů neočekáváme zásadní změny, je tento katalog v našich knihovnách zastoupen elektronicky i papírově.
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 2)
TEXT Z OBLASTÍ



Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933