Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

Elektrická spojka 2014 poté


Document Actions
Elektrická spojka 2014 poté
Koncem května proběhla další Elektrická spojka. Událost, na které se schází nejen příznivci portálu, ale přátelé elektrotechniky obecně. Letos vyšlo krásné počasí a spolu s prostředím to bylo opravdu super. Někteří díky svému umu a početné rodině dokázali opanovat většinu oceněných míst v soutěžích a tombole. Jak se dalo očekávat, nejoblíbenějším závodem byl hod valivou koulí do aktivního hromosvodu. Inu, některé jevy se musí ukázat názorně ...
Miroslav Minařík, ze dne: 2.06.2014



Elektrická spojka vznikla v roce 2013 z předchozích sešlostí příznivců portálu (clusteru). Scházeli jsme se od roku 2006 pravidelně dvakrát ročně, vždy v předvečer konání Celostátního setkání L.P. Elektro v Brně. V roce 2012 Jan Franěk spolu s ostatními vyřkli myšlenku udělat tyto srazy putovní, někde blíž středu republiky. Hlavními organizátory se stali Honza Franěk a Alena Minaříková.


Pro více obrázku kliknout!

Koncept financování

Financování Elektrické spojky na rozdíl od předešlých clusteráckých srazů jsme zvolili stejně jako je financování portálu. Tedy ten kdo chce být vidět svou komerční značkou, zaplatí něco z plánovaného občerstvení. Účastník si financoval pouze malou část a ubytování.

 
Pro více obrázku kliknout!


Přípravy

Hlavní organizátoři byli opět Alena Minaříková a Jan Franěk, samozřejmě za součinnosti ostatních. Přípravy začaly již někdy v prosinci, ale finišovalo se až v květnu.

Průběh
Bylo potřeba zajistit ubytování pro blíže neurčený počet lidí. Proto se vybíraly zálohy, aby se pak měly případné neobsazené rezervace z čeho zaplatit. Po slavnostním zahájení proběhly registrace a každý z kvalifikovaných Elektronautů si udělal Zábavný, vědomostní psychotest, který neměl vítěze ani poraženého. Po této procedůře se Elektronauti, Elektronautky a Elektronaučata odebrali k hrám.


Doprava

Někdo přijel vlakem, což bylo stylové. Nádraží cca 100m od Parhotelu. Samozřejmě většina automobily označenými symbolem Elektronauta, (i když pohled na různé varianty umístění děs běs). Tomáš Fuk se objevil historickým vozidlem, které mi ovšem z hledáčku kamery (stejně jako jeho odchod) uniklo.

Sponzoři 2014
DEHN+SÖHNE, HAGER Electro, ENIKA Nová Paka, TECO Kolín, IN-EL Praha se různě podíleli na občerstvení a cenách pro vítěze soutěží.

 
Pro více obrázku kliknout!


Soutěže
I letos bylo o zábavu postaráno. Opět nejoblíbenější hrou byl hod valivou koulí do aktivních hromosvodů. Ale napínavé bylo i obíhání zemničů s betony, hod sekerou a nožem do nepřítele nebo soutěž na čas při hledání chyby v zapojení rozvaděče. Soutěží bylo více, toto je pouze kratičké sdělení.

Děti
Letos přibylo podstatně dětí. Účastnily se odlehčených verzí dospěláckých soutěží s vyjímkou těch s odborností. A při vyhlašování výsledků měly pro co chodit.


Kultura
Ta byla na protějším kopci. Hrad Šternberk je krásný a spolu se skutečností, že na něm dnes podniká hradní pán ve věku 91 roků a to jako fyzická osoba.

Vítěz Elektrické spojky 2014
se stal Lukáš Rotrekl, protože zvolil tu nejlepší strategii. Vyhrál vše co mohl a co nezvládl on zvládla malá Rotreklčata, která byla zastoupena v plné polní.

Na všech událostech mám rád setkání s ostatními. Bohužel pokud nejsem jako pouhý návštěvník, nemohu se věnovat mnohým briefingů tak jak by se mi líbilo. Ale i tak to byl velmi zdařilý ročník.

A co na to řekli ostatní? Posuďte sami v tomto videozáznamu!




POKUD SE CHCETE DALŠÍHO ROČNÍKU
ÚČASTNIT TAKÉ,
udělejte si předregistraci již nyní
pomocí níže uvedeného formuláře!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 11)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Elektrika.info s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Diskusní fóra, to je svět! Mají svá pozitiva, ale také úskalí. Ostatně jako každý jiný nástroj. V tomto případě vznikla tato aktivita díky rychlému výroku jednoho dlouholetého uživatele, kdy podmíněně zpochybnil deklarované vlastnosti hodně provokativní nabídkou. I když se můžeme nad tím samozřejmě pousmát, výrobci zminěné krabice se ledabylými výkřiky neztotožňují. A jak to dopadlo sledujte zde ...
Portál Elektrika se vyvíjí postupnými interakcemi 26 let. Je zvykem provedené a plánované úpravy diskutovat osobně s těmi, kteří se hlásí být insidery této platformy. Zakládáme si na skutečnosti, že u nás nelze čekat vše stejné jako vidíte na jiných místech internetu. Letos se změn nahromadilo více, o to větší důvod to probrat. Kdo se chystá na AMPER a chce být u změn také, rádi dáme "kafe" u nás na stánku :-) Kudy k nám vede cesta, sledujte zde!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933