Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

Electric emotion tour II: přejezd Peugeotu iOn Praha – České Budějovice


Document Actions
Electric emotion tour II: přejezd Peugeotu iOn Praha – České Budějovice
Electric Emotion Tour se opět hlásí s další akcí. Tentokrát Jakub Špaček zdolával trasu rozmanitým terénem, opět Peugeotem iOn. Trasa nebyla nikterak dlouhá, přesto bylo pro jistotu zvoleno jedno dobíjecí místo, aby elektromobil nemusel být do svého cíle odtlačen či odtažen. A jak probíhala samotná akce?
Tým portálu Elektrika, ze dne: 26.06.2012
reklama

 

Electric emotion Tour II začala ve čtvrtek 24. května 2012 okolo 16h na pražské Pankráci. Cílem bylo dostat elektromobil Peugeot iOn po ose na 1. ročník Rallye Český Krumlov Electric and New Energies. Celá trasa má 136km, a vzhledem k rozmanitosti terénu jsme zvolili jedno dobíjení po cestě pomocí rychlodobíjecí stanice společnosti Schrack Technik, na poloviční cestě v Táboře. Cesta do Tábora probíhala bez větších problému cestovní rychlostí okolo 80–90km/h po silnicích 1. třídy a z části také po dálnici.

Při příjezdu do Tábora, tedy po ujetí cca 80km byl ukazatel stavu baterie něco málo pod polovinou. Po asi 20minutovém dobíjení se kapacita baterie vyšplhala na krásných 70%.

Cestou z Tábora jsme se rozhodli překřížit 1. elektrickou trať Františka Křižíka a vzpomenout tak na "zlaté časy" elektromobility na přelomu 19. a 20. století, kdy byla elektromobilita právě díky tomuto vynálezci na vzestupu.

Po cestě do Českých Budějovic jsme nemohli minout Jadernou elektrárnu Temelín a zastavit se tak u zrodu energie, díky které jsme se do Českých Budějovic mohli přesunout tiše, ekologicky a úsporně.

Na výstaviště v Českých Budějovicích, kde se právě připravovala expozice v rámci Rallye Electric and New Energies konaná v souběhu s jednou z nejprestižnějších Rallye – 40. ročníku Rallye Český Krumlov, jsme přijeli okolo 19h.

Zde jsme mohli vyzkoušet rekordního iOna a také jeho vzdáleného příbuzného Peugeota 3008 Hybrid 4. Celá akce trvala do neděle, kdy nás čekal přejezd zpět po ose České Budějovice - Praha. Celková vzdálenost ujetá iOnem první den byla 138km.

 

Jakub Špaček
Pilot Peugeota iOn

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 4)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Máte z ploužení autem v městské dopravě či hledání místa k parkování stresové stavy? Neholdujete motorkám a jízdu na kole spojujete s námahou, pocením a nutným převlékáním? Elektrická kola eliminují nevýhody klasických kol a stávají se novým fenoménem v dopravě ...
Společnost Schrack je známá nejenom svým sortimentem, ale také jako pořadatel nejrůznějších promo akcí pro své zákazníky. Záběr je opravdu široký, a tak zatímco klidnější povahy s dětmi se mohou zúčastnit dětských dnů, ti adrenalinově závislí mají na výběr od jízdy na raftu, přes horská kola, lanové centrum, fotbalové turnaje až třeba po vodní lyžování. A na podzim je čas na Schrackiádu …
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933