Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

ELECO: Pohled na zkoušečku ZNF-01


Document Actions
ELECO: Pohled na zkoušečku ZNF-01
Každý elektrikář potřebuje základní vybavení, jako je zkoušečka napětí. My zde máme zkoušečku s označením ZNF-01, od firmy ELECO. Zkoušečka napětí je určena pro kontrolu přítomnosti napětí v rozsahu od 12V do 400V, jak střídavých, tak stejnosměrných napětí. Při měření ve střídavé soustavě, platí kmitočet 60hz.
Karel Herma, ze dne: 24.01.2012
reklama


Zkoušečka je podlouhlého tvaru a červené barvy. Na horním konci se nachází hrot a na spodním je vyveden vodič, který spojuje zkoušečku s druhým měřícím hrotem. Druhý měřící hrot je vybaven vysouvací izolací, která je za normálních okolností vysunutá a zakrývá měřící hrot. Na přední straně zkoušečky je umístěn indikační panel s červenými led diodami, které nám při měření ukazují velikost napájecího napětí. Ve spodní části je umístěn kontakt, pro spojení ruky a vnitřních obvodů zkoušečky.

Zkoušečka je vyráběna v krytí IP 40 a je schopna pracovat při teplotách -10°C až 55°C a poměrné vlhkosti 20 až 96%. Tolerance měření napětí na indikátoru se pohybuje okolo 15%. Zkoušečka by se měla udržovat v čistém a suchém prostředí a před každým měřením je nutno ověřit její správnou činnost.

Určení fázového vodiče
Některá část ruky se musí dotýkat s kovovým kontaktem na zkoušečce a přiložením hrotu k fázovému vodiči se rozsvítí doutnavka v horní části indikačního panelu s označením fáze.

Určení sledu fází
Zkoušečku musí být držena jako v předešlém případě. Při přiložení pevného hrotu na fázový vodič a druhého pohyblivého hrotu na následující fázi se doutnavka rozsvítí. V opačném případě zůstane zhaslá.

O této zkoušečce jsme se již zmiňovali v tomto videoklipu ...


Tato zkoušečka se objevuje v brašnách mnohých elektrikářů, z toho lze snadno usuzovat, že se nakupuje. Jaké mají uživatelé zkušenosti s tímto typem měřidla se můžete dozvědět v související diskusi.

Chcete více informací?
Máte možnost si zažádat o katalog ELECO
níže uvedeným formulářem!

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 15)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
ELECO VEP CZ, s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Sortiment energeticky úsporných světelných zdrojů zažil po "pádu" klasických žárovek nebývalý rozvoj a neustále je rozšiřován. Velkých změn doznaly jak variabilita tvarů, tak i účinnost a délka životnosti. Pojďme se podívat, co na to přední výrobce světelných zdrojů, společnost OSRAM ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933