Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

El soft 2010 – NEJ program pro revizní techniky, aneb něco takového tady ještě nebylo


Document Actions
El soft 2010 – NEJ program pro revizní techniky, aneb něco takového tady ještě nebylo
Program El soft 2010 je vpravdě něčím novým, jedinečným. Je revolucí v práci každého nejen revizního technika, ale každého, kdo se nechce ve svém PC utopit ... V čem je program tak jedinečný? Co vše vám může nabídnout? Více informací čtěte zde ...
David Klimša, ze dne: 6.05.2010
reklama

Mezi přirozené snahy každého revizního technika, podnikatele, kohokoliv, kdo pracuje na PC, je sjednotit všechny své potřeby do jednoho celku, mít je pod jednou střechou. Každý má logicky přání obsluhovat jednu věc, která mu bude pro jeho práci stačit. Každý chce hlídat zálohování a bezchybnost dat na jednom místě. Nikdo netouží hlídat aktualizace u 10ti různých programů. Chceme nainstalovat jedinou věc a o tu se starat a nechat si touto jedinou věcí opečovávat své aktivity. Nepořádek působí na všechny rušivě. Dělat pořádek je namáhavé.

Všechny tyto přání a touhy byly u zrodu nového programu z rodiny El soft. Tento program – El soft 2010 – se stává vpravdě stěžejním a hlavním programem a vychází a navazuje na většinu předchozích. O co se tedy jedná?

Hlavní databáze obsahuje odkazy na neomezené množství souborů. Program tyto soubory ani nepřetáhne na neznámé místo, ani je nepřejmenuje nebo nepřevede do nečitelných uskupení, ale vytvoří si pouze odkaz, link, nit k těmto logicky umístěným a pojmenovaným souborům. Dále umožní soubor řádně popsat, abychom věděli, o co vlastně jde. Umí soubor propojit s dalšími souvisejícími soubory. Např. revizi lze spojit s projektem, rozpočtem, protokolem o určení vnějších vlivů atd. Ke každému záznamu lze doplnit datum provedení a také, kdy se má záležitost znovu připomenout. Jedná se tak o databázi, která i kdyby obsahovala tisíce odkazů, bude v ní vždy naprostý přehled a pořádek a půjde na jedno kliknutí myši dohledat cokoliv zmeškaného, nedodělaného, cokoliv, co si zaslouží naši pozornost a z čeho by mohly být nějaké ty kačky.

Program umí s jednotlivými soubory pracovat. Umí je různě kopírovat a vytvářet k nim nové záznamy do databáze, umí ale hlavně vytvářet nové a teď prosím pozor!: umí vytvářet revizní a jiné dokumenty, a to jak pro MS Office, tak i pro bezplatně šířený OpenOffice.org. Výhoda Microsoftích produktů (EXCEL, WORD) je možnost aktivně pracovat s dokumenty, neboť vytvořené šablony jsou napěchovány programovým kódem podstatně zjednodušující práci s revizemi. Program El soft 2010 mimo jiné obsahuje vše co program Revize QUICK.

Naprostou novinkou je to, že program umí otevírat i jiné databázové soubory a pracovat s nimi. Umí vytvořit a pracovat s:

  • rozpočty stejně jako program Rozpočty PLUS
  • revize spotřebičů jako program Spotřebiče PLUS
  • protokoly o určení vnějších vlivů jako program Vnější vlivy QUICK
  • vypočítat oteplení rozvaděče stejně jako program Oteplení rozvaděčů
  • databáze revizí strojů jako program Stroje PLUS
  • zmapovat a dohledávat rozvody v objektu jako program Rozvodné sítě
  • plánovat a organizovat údržbu v objektech jako program Organizér údržby a provozu

Obsahuje také všechny závady a pracuje s nimi jako program Závadovník XP. Pokud budete při sestavování revizních zpráv potřebovat ověřit impedanční smyčku, nebo se budete potřebovat přesvědčit, že jištění je správně dimenzováno, nebo budete chtít porovnat naměřené hodnoty na zkoušeném proudovém chrániči, vše najdete opět přímo v programu.

Každá práce musí být náležitě oceněna, takže krom rozpočtů lze přímo také vytvořit ceník k revizi a také ihned vytvořit fakturu, a to ke kterémukoliv souboru, nejen k revizi.

Aby toho nebylo málo, při vytváření odkazů na soubory, kterých máte již na svém PC asi stovky, při vytváření záznamů v databázi, můžete využít funkce k hromadnému načtení ze složek (adresářů), takže prvotní vytvoření základního pořádku nemusí znamenat žádný problém.
Program je mimo funkční záležitosti obrovským zdrojem dat, rad, informací, bez kterých žádný elektrotechnik nemůže žít. Jen pro zajímavost, program ve své první verzi zabírá cca 100 MB místa a obsahuje cca 2.300 souborů. Jen šablon je cca 250. Vevnitř programu vzájemně spolupracuje přes 50 databázových tabulek, které jsou navzájem relačně různě propojeny a propleteny.

Bez legrace – program je výsledkem sloučení 12ti různých programů a prodává se ani ne za jejich poloviční cenu. V programu lze také bez problému a bez další úpravy otevírat soubory ve všech zmíněných programech, které jste si vytvořili dříve. Program El soft 2010 je výběrem toho nejlepšího, co v rodině programů El soft vzniklo a bylo prověřeno a vylepšeno několikaletým používáním. Tento program se bude dále rozšiřovat, vylepšovat, aktualizovat a bude možné vždy jedinou aktualizací přijmout všechny budoucí vylepšení.

Program El soft 2010 je vpravdě něčím novým, jedinečným. Je revolucí v práci každého nejen revizního technika, ale každého, kdo se nechce ve svém PC utopit, ale kdo jej chce osedlat a pořádně se projet.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
El soft - Klimša David
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Umíte odpovědět? Vysvětlete, proč musíme elektrické stroje chladit a co by se stalo, kdybychom je nechladili. Popište rozdíly mezi chlazením vzduchem a chlazením kapalinou. Vysvětlete, jak teplo putuje elektrickým strojem a jak nám tepelný okruh pomáhá toto teplo správně odvést. Co přesně znamená ventilace v kontextu elektrických strojů? Jaký je rozdíl mezi ...
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
V současné době platí povinnost nechat certifikovat každý rozvaděč, ať už se jedná o malou rozvodnici s jedním modulem nebo velký průmyslový rozvaděč. Neustálým bodem diskuzí mezi odbornou veřejností je pak spor o této povinnosti u malých domovních rozvaděčů, které se prakticky skládají z již certifikovaných komponentů. Přeptali jsme se tedy přímo konkrétních řemeslníků, jaký je jejich názor ...
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Vnější atmosférické vlivy působí na ocel a vytvářejí různě velké riziko koroze. Vhodně zvolená povrchová úprava kabelového systému je účinnou ochranou proti korozní agresivitě. Podle průměrného korozního úbytku tloušťky zinku v daném korozním prostředí je možné vybrat vhodnou povrchovou úpravu. Kopos Kolín nabízí ...
Co je to protokolární určování vnějších vlivů? Skládání více tříd téže povahy vnějšího vlivu? Jak má vypadat konstrukce elektrických zařízení z hlediska vnějších vlivů? Které vnější vlivy jsou mimo rámec popsaný v příloze A ČSN 33 2000-5-51 ed.3.? Jak se označují vnějších vlivů ve výkresové dokumentaci? Obecné principy volby a návrhu elektrického zařízení s ohledem na vnější vlivy ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933