Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Konečně technický sešit do kterého radost pohledět! Nezabývá se jen neustálými novinkami ale tím základním! Jak všechny ty nové věci upevnit. A samozřejmě zase dle nějakých pravidel, norem a s pohledem na strávený čas a investované peníze. Možná to ...
  • Víme, že spotřebiče by neměly být připojeny na jeden obvod tak, aby jejich celkový výkon překročil kapacitu obvodu, jinak může dojít k jejich odpojení z důvodu přetížení. Některé domácí spotřebiče, jako je pračka, sporák nebo myčka nádobí, vyžadují ...

EATON: Ultrakompaktní modulární systém vstupů a výstupů


Document Actions
EATON: Ultrakompaktní modulární systém vstupů a výstupů
Společnost Eaton vyvinula nový ultrakompaktní modulární systém vstupů a výstupů se širokou škálou výhod pro konstruktéry strojů. Systém vstupů a výstupů XN300 s komunikačním rozhraním CANopen, technologií svorek push-in a vysokým počtem kanálů na modul doplňuje rozsáhlé portfolio produktů pro automatizaci v nabídce společnosti Eaton.
Komerční sdělení, ze dne: 25.05.2016


Systém XN300 umožňuje implementaci mimořádně kompaktních a přitom vysoce variabilních systémových řešení zvláště v kombinaci s využitím HMI/PLC řídicích jednotek společnosti EATON. Díky inteligentním funkcím modulů XN300 je v mnoha aplikacích zapotřebí méně modulů než při běžném řešení, což pro uživatele přináší významné úspory nákladů.

Moduly XN300 mají praktický a pohodlný systém montáže, který společně s odnímatelnými svorkami umožňuje, aby byly stanice vstupů a výstupů se senzory a akčními členy předmontovány. To výrazně usnadňuje uvedení do provozu a provádění údržby. Kompaktní konstrukce systému a značení svorkovnic maximálně usnadňuje montáž a oživení.

Tato unikátní kombinace vlastností znamená, že ultratenký modulární systém vstupů a výstupů XN300 umožňuje konstruktérům strojů vyrábět stroje, které jsou jednodušší, kompaktnější a nákladově efektivnější.

Vzhledem ke své kompaktní konstrukci zabírá nový systém vstupů a výstupů společnosti Eaton v rozváděči minimální prostor. Splňuje proto jeden z hlavních požadavků dnešních konstruktérů strojů, kteří počítají s každým centimetrem krychlovým a jejichž klíčovým zájmem je minimalizace velikosti zařízení. U systému XN300 vyžaduje až 20 kanálů čelní plochu pouhých 12,5 mm × 102 mm, včetně odnímatelných svorek a signalizace, která uživatelům poskytuje okamžitý vizuální přehled o provozním stavu.


Inteligentní funkce modulů XN300 nabízí konstruktérům strojů příležitost k významným úsporám nákladů. Například skupiny digitálních výstupů mohou sdílet spínání, jištění nebo napájení jednotlivých kanálů. Vybrané jednotky digitálních vstupů nabízejí funkce čítání, u analogových vstupních modulů lze využít funkcí pro měření teploty, kompenzace studeného konce nebo napájení referenčním napětím. Spolu s modulární koncepcí systému XN300 to znamená, že si uživatelé mohou snadno sestavit vlastní řešení, která splňují jejich přesné požadavky.

Dalším klíčovým přínosem systému XN300 je jeho rychlá instalace. Praktická koncepce montáže systému rozděluje proces instalace na dvě fáze, z nichž ani jedna nevyžaduje použití nástrojů. První fází je sestavení stanice z jednotlivých modulů, kterou lze provádět mimo místo instalace v rámci přípravy materiálu. Druhou fází je montáž hotové stanice do rozváděče uchycením na standardní montážní lištu.

Jelikož jsou moduly vybaveny svorkami typu push-in, stačí pouze zatlačit odizolované konce vodičů do zástrček svorkovnic nebo připojit již předem zapojené svorkovnice s vodiči do modulů a systém je připraven k použití. Díky beznástrojové montáži lze moduly při provádění údržby rychle a snadno vyměnit nebo přidat. I přes velký počet připojovaných vodičů na moduly umožňuje konstrukce systému XN300 s velmi praktickým uspořádáním, až 20 kanálů v pěti odnímatelných svorkovnicích, snadné a pohodlné zapojení. Montážní západky jsou doplněny prostorem pro uživatelské označení a jsou snadno přístupné, i když jsou moduly nainstalovány. Podrobné informace o stavu systému poskytují indikační led diody pro jednotlivé /O kanály, diagnostiku komunikace nebo uživatelsky programovatelné hlášení.

Systém XN300 společnosti Eaton je do systémů automatizace integrován na úrovni průmyslové sběrnice prostřednictvím brány CANopen, která měří na šířku rovněž pouhých 12,5 mm. Rychlá komunikace modulů sytému s bránou CANopen zajišťuje dosažení reakční doby kratší než 1 ms. Jedna stanice může obsahovat až 32 modulů a připojit tak do systému až 640 kanálů, nejen tyto vlastnosti zaručují, že systém XN300 lze velmi dobře využít i v náročných aplikacích.

Pro zjednodušení konfigurace systému a usnadnění oživování při uvádění do provozu je uživatelům bezplatně k dispozici softwarový nástroj – XN300-Assist pro podporu systému.

Big Efficiency in a Small Package
datasheet (pdf) v angličtině si stáhněte zde!



POKUD PRACUJETE V OBORU,
můžete si zažádat o aktuální
papírový český katalog produktů EATON

NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Eaton Elektrotechnika s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Dozvíte se, jak norma ČSN EN IEC 61439-2 příloha DD zpřísňuje požadavky na rozvaděče zapojené do fotovoltaických systémů. Projdou se hlavní změny a požadavky, které je potřeba splnit. Např. bezpečnost a spolehlivost, prevence proti elektrickému oblouku, stejnosměrné sítě, propojení s ČSN 33 2000, trvanlivost izolačních materiálů, ověření oteplení ...
Jste-li výrobcem strojů či řídicích rozvaděčů a toužíte být v obraze o nejnovějších trendech a produktech ve vašem oboru, pak si nenechte ujít toto živé vysílání! V prezentaci společnost Eaton představí svůj aktuální sortiment a poslední inovace v konstrukci strojů a rozvaděčů. Odhalí, jak moderní technologie a řešení mohou transformovat podnikání a posunout vaše produkty na čelo průmyslového vývoje. Připojte se a objevte, co vše Eaton přináší do světa strojírenství a elektrotechniky!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933