Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...

Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech


Document Actions
Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech
Mezinárodní skupina Eaton, která provozuje několik poboček i v Česku, letos slaví 100 let od založení; pozvala proto partnery i veřejnost na den otevřených dveří do závodu v Suchdole nad Lužnicí. Jak probíhal den otevřených dveří, co bylo připraveno pro veřejnost a co pro odborníky? Pod jakým označením nyní najdeme výrobky Moeller? A jaká je celá historie skupiny Eaton v ČR? ...
Komerční sdělení, ze dne: 13.12.2011
reklama

 

Eaton Elektrotechnika s.r.o. (dceřiná společnost Eaton Corporation), významný výrobce a distributor elektrotechnického zařízení, letos slaví 100 let existence celé skupiny. Zástupci Eatonu v ČR proto pozváním představitelů státní správy, partnerů, odborníků, ale i novinářů do výrobního závodu v Suchdole nad Lužnicí završili společné oslavy. Eaton pro návštěvníky poprvé od roku 2004 uspořádal den otevřených dveří.


V České republice Eaton dodává přístroje pro domovní a průmyslové elektroinstalace a přístroje pro distribuci elektrické energie a záložní zdroje. Zaměstnává více než 1.100 pracovníků různých profesí a řadí se tak mezi významné zaměstnavatele v oboru. Jen v Suchdole nad Lužnicí zaměstnává 939 pracovníků.

"Eaton Elektrotechnika je v povědomí odborné veřejnosti spojována hlavně s jističi a proudovými chrániči značky Moeller. Skupina Eaton však během 100 let své existence vyvinula a v České republice také nabízí široké portfolio vysoce kvalitního elektrotechnického zařízení a elektrokomponentů," říká Dušan Pirich, Country Sales Manager Eaton pro ČR a Slovensko.

Jak probíhal den otevřených dveří 22. října 2011
Veřejnosti byly v sobotu od 8-13 hodin poskytnuty komentované prohlídky, ale také zábava pro děti ve formě nafukovacího hradu, dětských her, živé hudby, facepaintingu a další atrakce.

Odborníkům byl areál zpřístupněn v pátek v organizovaných a komentovaných prohlídkách a byly pro ně připraveny neformální diskuze se zástupci firmy Eaton i závodu v Suchdole nad Lužnicí.

Změna loga na produktech Eaton, které patří k nejrozšířenějším v oboru
Plné začlenění koncernu Moeller do skupiny Eaton se aktuálně projevilo i změnou loga na vyráběných produktech v závodě v Suchdole nad Lužnicí. Původně jističe a rozváděče Moeller patří v ČR totiž mezi nejčastěji instalované a prodávané produkty. Začleňování značky Moeller tak bylo prováděno postupně a již od roku 2008. V roce 2009 došlo k přejmenování společnosti na Eaton Elektrotechnika s.r.o. (dříve Moeller Elektrotechnika) a nynější změna označení produktů je nyní posledním krokem. Eaton Elektrotechnika tak dnes vyrábí a dodává na český trh přístroje výhradně s logem Eaton.

Rozsah změn označení však nemá žádný vliv na konkrétní název výrobků, objednací číslo zboží, platnost certifikátů, ani se nijak nedotýká technické dokumentace výrobků. Náhrada loga Moeller za Eaton se zobrazí na samotných přístrojích i na jejich balení. Název Moeller je od teď používán jen pro označení produktové řady v textové podobě "Moeller Series" na typovém štítku a na etiketě obalu.

"Tato změna vyplývá z globální strategie skupiny Eaton Corporation, jejímž cílem je jednotný přístup k trhům a jejich zákazníkům po celém světě," uvádí Lucie Kuhnová, vedoucí marketingu a propagace společnosti Eaton Elektrotechnika. "O změně loga na přístrojích budou naši obchodní partneři a zákazníci informováni v průběhu druhé poloviny roku 2011 a v první polovině roku 2012. Připravujeme komunikační kampaň zaměřenou především na naše koncové zákazníky," dodává Lucie Kuhnová.

Historie skupiny Eaton
Eaton Corporation působí v oblasti elektrických systémů, zařízení pro distribuci a řízení elektrické energie; hydraulických komponent, systémů a služeb pro průmyslová a mobilní zařízení; palivových, hydraulických a pneumatických systémů v leteckém průmyslu pro civilní a vojenské využití; systémů hnacích ústrojí a jednotek pro nákladní a osobní vozidla zajišťujících optimalizaci výkonu, spotřeby paliva a bezpečnosti.
Kořeny skupiny Eaton však sahají až do roku 1911, kdy se spojil J. O. Eaton, Henning O. Taube a V. V. Torbensen. Jejich malá společnost v pensylvánském městečku Bloomfield vyráběla zprvu převodovky a nápravy k nákladním automobilům. Za sto let své existence tak společnost Eaton dokázala vybudovat několik celosvětově operujících divizí.

Eaton v Česku
Eaton Elektrotechnika (dříve Moeller Elektrotechnika) vstoupila na český trh v roce 1993 jako součást koncernu Felten & Guilleaume. V roce 1998 zahájila integraci do koncernu Moeller, zabývající se výrobou přístrojů pro domovní a průmyslové instalace a přístrojů pro distribuci elektrické energie. O deset let později odkoupila koncern Moeller mezinárodní skupina Eaton Corporation.

V České republice dodává Eaton přístroje pro domovní a průmyslové elektroinstalace a přístroje pro distribuci elektrické energie a záložních zdrojů. Společnost se profiluje jako úspěšný dodavatel elektrokomponentů a systémových řešení. Eaton poskytuje komplexní řešení projektů, spočívající v dodávkách komponentů a komponentních celků především vysokého napětí a záložního napájení. Zdroji záložního napájení UPS se zabývá divize Power Quality. Tato divize se zaměřuje na oblast kvalitního napájení, průmyslového řízení a automatizace a v oblasti produktů pro dohled a monitorování. Zařízení Eaton v kombinaci s plnohodnotnými inženýrskými službami představují zákaznická řešení pod známkou "PowerChain Management™", sloužící potřebám napájení datových center, průmyslových zařízení, institucí, veřejného sektoru, veřejných služeb, obchodní sféry, domácností, IT, klíčových aplikací, alternativních energetických zdrojů a OEM trhů po celém světě.

Den otevřených dveří ve výrobním závodě ...


 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 7)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Eaton Elektrotechnika s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
V současné době platí povinnost nechat certifikovat každý rozvaděč, ať už se jedná o malou rozvodnici s jedním modulem nebo velký průmyslový rozvaděč. Neustálým bodem diskuzí mezi odbornou veřejností je pak spor o této povinnosti u malých domovních rozvaděčů, které se prakticky skládají z již certifikovaných komponentů. Přeptali jsme se tedy přímo konkrétních řemeslníků, jaký je jejich názor ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933