Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Poselství laickým provozovatelům elektroinstalací! Elektrické zásuvky mohou vypadat bezproblémově, ale jejich oprava má svá pravidla. V českém právním systému platí zákon č. 250/2021 Sb., který vymezuje pravidla pro práci s technickými zařízeními ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...

EATON: Optimalizovaná napájecí řešení pro menší IT aplikace


Document Actions
EATON: Optimalizovaná napájecí řešení pro menší IT aplikace
Společnost Eaton, zabývající se řízením energie, představila nové UPS ze své řady 9PX o výkonu 2,2kW a 3kW, které jsou vhodné k zajištění vysoce kvalitní ochrany napájení pro virtuální servery, hyperkonvergovaná řešení, síťová zařízení a malá datová úložiště. Hlavní charakteristikou těchto inovativních UPS je jednotkový účiník, což znamená, že u daného jmenovitého výkonu jsou zařízení UPS schopna napájet více zařízení než tradiční UPS.
Komerční sdělení, ze dne: 10.06.2016


Tyto produkty se dále vyznačují výjimečně vysokou účinností, což snižuje náklady na elektrickou energii a požadavky na chlazení. Navíc jsou k dispozici v síťových verzích, které podporují pokročilé virtualizační schopnosti.

Nové UPS řady 9PX společnosti Eaton jsou k dispozici ve velikosti 2U – ty umožňují efektivní využití prostoru v tradičních hlubokých IT stojanech, a ve velikosti 3U, které jsou vhodné ideálně k použití ve stojanech s omezenou hloubkou nebo pro ochranu tradičních IT zařízení v samostatně stojícím provedení.

„Tyto nové UPS přenáší výhody našich modelů 9PX vyšších výkonů, které již prokázaly svůj úspěch a svou oblíbenost, do menších aplikací,“ uvedl Christophe Jammes, marketingový manažer výrobků ve společnosti Eaton EMEA.

„Například jednotkový účiník je něco, co je pro naše zákazníky velmi důležité, protože v jeho rámci je jmenovitý činný výkon číselně identický se jmenovitou činnou zátěží, kterou je schopen napájet. V důsledku toho mohou uživatelé získat ze svého UPS větší užitečný výkon – obvykle o 11 procent – nejsou již tedy nutné žádné výpočty ke stanovení velikosti zátěže, kterou může UPS podporovat.“

Tyto nové UPS systémy se vyznačují topologií dvojité konverze, která zajišťuje účinnou ochranu proti všem typům problémů s kvalitou napájení, a obsahují vnitřní bypass pro zachování napájení zátěže v případě přetížení nebo poruchy UPS.


UPS Eaton řady 9PX odpovídají požadavkům programu Energy Star a při provozu v online režimu jsou schopny dosáhnout účinnosti 94 procent, což pomáhá udržovat provozní náklady a dopad na životní prostředí na minimu.

Všechny modely mají vestavěný LCD displej, který poskytuje úplné stavové informace a provozní analytické údaje společně se sledováním spotřeby energie až na úroveň skupiny zásuvek. Ovládání skupin zásuvek je zajištěno pro dvě skupiny, což usnadňuje postupné spouštění, přednostní odstavování nedůležitých zařízení a vzdálené opětovné spouštění odstavených serverů.

Systém pokročilé správy baterií Eaton Advanced Battery Management (ABM) prodlužuje životnost baterií až o 50 procent. Potřebují-li baterie vyměnit, funkce výměny za provozu znamená, že to lze provést bez přerušení napájení na jednotlivých úrovních zátěže.

Síťové verze nových UPS řady 9PX připravené pro virtualizaci nabízí těsnou integraci s virtuálními prostředími VMWare, HyperV, RedHat a Citrix, což usnadňuje zavádění automatických zásad obnovy po havárii souvisejících s výpadkem napájení. Navíc může být zařízení 9PX sledováno přes oblíbené cloudové správce VMWare vRealize a Microsoft MS SCOM.

Více informací o UPS řady 9PX UPS 2200–3000kVA naleznete zde.


Papírové katalogy již nejsou!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Eaton Elektrotechnika s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Podíl výroby energie z obnovitelných zdrojů neustále roste a stále významněji ovlivňuje oblast dodávek energie. Klíčovým úkolem je vyrovnat proměnlivou výrobu obnovitelné energie s konstantní poptávkou spotřebitelů energie. Přednáška by tak mohla nabídnout komplexní pohled na současný stav a budoucí perspektivy energetiky s ohledem na udržitelný rozvoj a změnu klimatu ...
Dozvíte se, jak norma ČSN EN IEC 61439-2 příloha DD zpřísňuje požadavky na rozvaděče zapojené do fotovoltaických systémů. Projdou se hlavní změny a požadavky, které je potřeba splnit. Např. bezpečnost a spolehlivost, prevence proti elektrickému oblouku, stejnosměrné sítě, propojení s ČSN 33 2000, trvanlivost izolačních materiálů, ověření oteplení ...
Jste-li výrobcem strojů či řídicích rozvaděčů a toužíte být v obraze o nejnovějších trendech a produktech ve vašem oboru, pak si nenechte ujít toto živé vysílání! V prezentaci společnost Eaton představí svůj aktuální sortiment a poslední inovace v konstrukci strojů a rozvaděčů. Odhalí, jak moderní technologie a řešení mohou transformovat podnikání a posunout vaše produkty na čelo průmyslového vývoje. Připojte se a objevte, co vše Eaton přináší do světa strojírenství a elektrotechniky!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933