Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: EATON: Nové stykače pro vysoce výkonné spínání stejnosměrných zátěží (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 2.02.2017
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

EATON: Nové stykače pro vysoce výkonné spínání stejnosměrných zátěží


EATON: Nové stykače pro vysoce výkonné spínání stejnosměrných zátěží
Jsou pro vás zajímavé bezúdržbové 2pólové stejnosměrné stykače? Eaton zajišťuje spolehlivé ovládání častého spínání stejnosměrných zátěží představením své nové řady hybridních stykačů DILDC300/600. Nové stykače jsou kompaktní a odolné, přičemž podporují zatížení 300A až 600A při napětí až 1000VDC. Víte, v čem spočívá tajemství 150. tisíc elektrických operací bez pravidelné údržby?
Komerční sdělení, Tým portálu Elektrika, ze dne: 2.02.2017



Je všeobecně známé, že všechny tradiční stykače vyžadují údržbu (výměnu kontaktů) přibližně po 10.000 až 25.000 elektrických operacích. Ovšem tyto stykače DILDC Eaton jsou bezúdržbové a dokonce dosahují provozní životnosti přesahující 150.000 elektrických operací.

Pro větší náhled kliknout!

Vedle extrémně dlouhé životnosti jsou stykače DILDC dimenzovány na napětí až do 1.000VDC na jeden pól a umožňují tok proudu v obou směrech (obousměrné / nezávislé na polaritě). Tyto stykače, které mohou být ovládány klasickým způsobem nebo z výstupu programovatelné řídicí jednotky (PLC), mají kompaktní velikost, která snižuje nákladné požadavky na prostor v rozvaděčích. Navíc se tyto stykače vyznačují širokorozsahovou cívkou, která pokrývá střídavá provozní napětí od 110V do 250V, jakož i stejnosměrná napětí od 110 do 350V.

Tyto nové stejnosměrné hybridní stykače Eaton poskytují technicky účinné a nákladově efektivní řešení pro široký rozsah použití. Tato použití zahrnují instalace využívající solární energii, systémy ukládání energie, zařízení pro zkoušení baterií a stejnosměrné sítě (např. na lodích, napájecí zdroje v kolejových vozidlech a nabíjecí infrastruktura pro elektrická vozidla).


Pro větší náhled kliknout!

„Existuje značný růst v poptávce po jednoduchém, účinném a spolehlivém stejnosměrném spínání,“ říká Hans-Peter Postel, produktový manažer Eaton, „tradiční prvky však mají značná omezení. Všechny mají poměrně krátkou životnost a často potřebují zvláštní propojovací vazby. Naše nové stykače DILDC300/600 jsou speciálně navrženy tak, aby tato omezení překonaly a zajišťovaly vynikající ovládání v širokém rozsahu stejnosměrných spínacích aplikací.“


Pro větší náhled kliknout!

Aby bylo dosaženo jejich pozoruhodného výkonu a dlouhé životnosti, používají stykače DILDC300/600 Eaton novou hybridní spínací technologii. Jsou vybaveny dvěma mechanickými kontakty, zhášecím a izolačním kontaktem - zapojenými do série. Dále je paralelně ke zhášecímu kontaktu připojen polovodičový spínač (IGBT). Když se od stykače vyžaduje přerušení obvodu, proud prochází přes polovodičový prvek IGBT s rozpojením zhášecího kontaktu. Následně IGBT rozpojí obvod a nakonec se rozepne izolační kontakt pro zajištění galvanického oddělení. S tímto uspořádáním nemusí za běžných provozních podmínek žádný mechanický kontakt vypínat zátěžový proud. To vede k minimalizaci tvorby oblouků a erozi kontaktů.

Hybridní stykače DILDC300/600 Eaton jsou aktuálně k dispozici ve dvou verzích, přičemž rozšíření řady je naplánováno v blízké budoucnosti. Obě verze jsou dvoupólovými prvky a obě mohou být používány na systémech do napětí 1.000VDC. Maximální provozní frekvence je 100 operací za hodinu.



POKUD PRACUJETE V OBORU,
můžete si zažádat o bezplatné zaslání
aktuální verze katalogu stykačů EATON

NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Eaton Elektrotechnika s.r.o. - Komárovská 2406, Praha 9 - 267 990 411 - ElektrotechnikaCZ@eaton.com

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.