Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Konečně technický sešit do kterého radost pohledět! Nezabývá se jen neustálými novinkami ale tím základním! Jak všechny ty nové věci upevnit. A samozřejmě zase dle nějakých pravidel, norem a s pohledem na strávený čas a investované peníze. Možná to ...
  • Víme, že spotřebiče by neměly být připojeny na jeden obvod tak, aby jejich celkový výkon překročil kapacitu obvodu, jinak může dojít k jejich odpojení z důvodu přetížení. Některé domácí spotřebiče, jako je pračka, sporák nebo myčka nádobí, vyžadují ...

Eaton dodává UPS 93PS i pro nižší výkony 8 a 10kW


Document Actions
 Eaton dodává UPS 93PS i pro nižší výkony 8 a 10kW
Eaton optimalizuje rozsah 93PS UPS pro nízké výkony. Eaton 93PS je třífázový UPS a je navržen tak, aby poskytoval dostupnost a nízké náklady na vlastnictví serverových místností a kritických IT aplikací, které se používají na místech jako jsou nemocnice, komerční budovy a výrobní zařízení. Nová řada 93PS Eaton představuje jednotky se stejnými technickými specifikacemi jako modely s vyšším výkonem, ovšem za přijatelnější cenu.
Komerční sdělení, Tým portálu Elektrika, ze dne: 25.10.2017

Společnost Eaton oznámila, že optimalizuje sortiment nepřerušitelných napájecích zdrojů (Uninterruptible Power Supplies, UPS) 93PS pro nižší výkony 8 a 10 kW. Eaton 93PS je třífázový UPS a je navržen tak, aby poskytoval dostupnost a nízké náklady na vlastnictví serverových místností a kritických IT aplikací, které se používají na místech jako jsou nemocnice, komerční budovy a výrobní zařízení.

Zvýšení rozsahu pro nižší výkony umožňuje odborníkům v oblasti IT vybrat optimální UPS pro své potřeby, buď v modulární nebo monoblokové verzi. To pomáhá snižovat náklady na zařízení a energii a umožňuje pružnější přístup k řízení systému. Nové modely budou k dispozici od konce třetího čtvrtletí roku 2017.


Trh s UPS je stále citlivější ohledně výše nákladů. Přesto, pokud zákazníci usilovali o nižší spotřebu energie, museli obvykle zaplatit více za modely s vyšším výkonem, aby získali požadované vlastnosti, výkon a dostupnost. Model 93PS byl představen v reakci na požadavky průmyslu na sofistikované funkce UPS, které jsou optimalizovány pro nižší spotřebu energie. Nová řada 93PS Eaton představuje jednotky se stejnými technickými specifikacemi jako modely s vyšším výkonem, ovšem za přijatelnější cenu.

Nové modely jsou optimalizovány pro menší výkon a jsou k dispozici v monoblokovém designu, který zabírá nejmenší půdorysnou plochu ve své třídě. Řada 93PS představuje špičkové technologie společnosti Eaton, které umožňují dosáhnout nejnižších celkových nákladů na vlastnictví (TCO). 93PS má úroveň účinnosti nad 96% a doba návratnosti je kratší o 1,5 roku ve srovnání s jinými méně efektivními modely. Navíc pomocí Energy Saver System (ESS) společnosti Eaton který je nejrychleji reagující architekturou šetřící energii, může řada 93PS dosahovat až 99% efektivity, což umožňuje ještě vyšší úspory energie a nižší celkové náklady na vlastnictví.

"Profesionálové, kteří používají aplikace s nižším výkonem, se obvykle museli vypořádat buď se zastaralou technologií, nebo zaplatit vícenáklady za UPS, které překračují jejich potřeby," řekl Teppo Henttonen, marketingový manažer Critical Power Solutions ze společnosti Eaton. "Zákazníci potřebují řešení, která přesně odpovídají jejich požadavkům, pomáhají jim řídit náklady a zároveň poskytují funkce, které získají s prémiovými modely."

Řada 93PS obsahuje několik funkcí, které jsou pro společnost Eaton jedinečné a jsou navrženy tak, aby poskytovaly nejvyšší možnou dostupnost pro kritickou infrastrukturu. Mezi ně patří: Hot Sync, patentovaná technologie společnosti Eaton pro sdílení zatížení mezi jednotlivými UPS, která eliminuje jakýkoli bod poruchy v paralelním provozním systému UPS; a Advanced Battery Management (ABM) technologie, která umožňuje inteligentní nabíjení a prodlužuje životnost baterií. Zařízení Eaton 93PS také obsahuje funkce, které zajišťují bezpečnou instalaci a používání díky předem navrženým, předem otestovaným a předem nainstalovaným integrovaným bezpečnostním komponentům, jako je ochrana proti přepětí a ultrarychlé pojistky v statickém přepínači.


Nové modely také podporují software od společnosti Eaton - Intelligent Power Management (IPM), který je ideálním řešením pro menší datová centra, zejména díky své schopnosti integrovat se s existujícími systémy a automatizovat funkce správy napájení. IPM společnosti Eaton umožňuje datovému centru nebo IT manažerovi sledovat a spravovat UPS jako integrální součást energetické a IT infrastruktury z jedinného bodu monitorování. Webové rozhraní umožňuje sledování více UPS a jiných napájecích zařízení. Ve virtualizovaných datových centrech může být IPM propojen s existujícími systémy správy virtualizace a uživatelům umožňuje snadno konfigurovat automatizaci založenou na zásadách pro události napájení, jako je například přerušení zatížení nebo řízené vypnutí.

Řada 93PS bude obsahovat verze 8 a 10kW, s nebo bez vnitřních baterií a externí bateriové skříně.


Pohled dovnitř standardního rámu Eaton 93PS UPS 20 kW a rámu modelu C

1. Ovládací panel
2. Západka dveří
3. Výkonový modul (UPM)
4. Interní baterie (nejsou součástí modelu C)
5. Komunikační rozhraní
6. Spínač vstupu
7. Jistič baterií pro interní baterie *
8. Spínač údržbového bypassu (volitelný)
* V modelu C pro externí baterie

... z instalační příručky ...
Zdroj nepřerušovaného napájení (UPS) Eaton 93PS je skutečný online třífázový polovodičový systém s dvojitou konverzí a s beztransformátorovou technologií. Připojeným zařízením dodává upravené a nepřerušované střídavé napájení a chrání je před výpadky napájení.

UPS se používá jako preventivní opatření před ztrátou cenných elektronických informací, k omezení doby nečinnosti zařízení a k omezení negativního dopadu nečekaných problémů s napájením na výrobní zařízení.

UPS nepřetržitě monitoruje vstupní elektrické napájení a odstraňuje proudové nárazy, impulzy, poklesy a jiné nepravidelnosti běžné pro standardní elektrickou síť. Spolu s elektrickou soustavou budovy poskytuje systém UPS čistý a konzistentní proud, který citlivá elektrická zařízení vyžadují pro svůj spolehlivý provoz. Během poklesů napětí, výpadků proudu a dalších
výpadků napájení zajišťují baterie nouzové napájení zaručující bezpečný provoz.

Systém UPS je uložen v samostatné volně stojící skříni s bezpečnostními kryty za dvířky chránícími před nebezpečným napětím. Každá skříň UPS je vybavena centralizovaným systémovým statickým bypassem. Tento statický bypass může být dimenzován na 20kW nebo 40kW. Toto dimenzování se určuje podle výkonu systému UPS. Například bude-li v budoucnu třeba navýšit kapacitu zařízení UPS, je třeba zvolit pro něj bypass s odpovídajícím výkonem.

V paralelním systému se navíc výkony bypassů všech UPS musí shodovat. Jmenovité výkony zařízení řady 93PS jsou založeny na modulech nepřerušovaného napájení (UPM) o jmenovitém výkonu 15kW a 20kW. S malým 20kW rámem se může v jedné skříni UPS nacházet jeden modul UPM.
Lze tak dosáhnout výkonu 8kW, 10kW, 15kW nebo 20kW. S velkým 40kW rámem se může v jedné skříni UPS nacházet jeden modul UPM nebo dva ... Více v instruktážním dokumentu zde!




 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Eaton Elektrotechnika s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Dozvíte se, jak norma ČSN EN IEC 61439-2 příloha DD zpřísňuje požadavky na rozvaděče zapojené do fotovoltaických systémů. Projdou se hlavní změny a požadavky, které je potřeba splnit. Např. bezpečnost a spolehlivost, prevence proti elektrickému oblouku, stejnosměrné sítě, propojení s ČSN 33 2000, trvanlivost izolačních materiálů, ověření oteplení ...
Jste-li výrobcem strojů či řídicích rozvaděčů a toužíte být v obraze o nejnovějších trendech a produktech ve vašem oboru, pak si nenechte ujít toto živé vysílání! V prezentaci společnost Eaton představí svůj aktuální sortiment a poslední inovace v konstrukci strojů a rozvaděčů. Odhalí, jak moderní technologie a řešení mohou transformovat podnikání a posunout vaše produkty na čelo průmyslového vývoje. Připojte se a objevte, co vše Eaton přináší do světa strojírenství a elektrotechniky!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933