Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

E-knihy v novém obchodě firmy IN-EL


Document Actions
E-knihy v novém obchodě firmy IN-EL
Firma IN-EL, spol. s r. o. vydává odborné příručky pro elektrotechniky již od roku 1992. Od 1. října 2012 nabízíme v našem novém obchodě některé příručky i v elektronické podobě. Nový obchod zahrnuje naši tištěnou literaturu – příručky (jak odborné, tak dílenské), Normativní dokumenty ESČ a tiskopis protokolu o revizích a kontrolách elektrických spotřebičů, i náš nový produkt, kterým jsou e-knihy ...
Jan Lojkásek, ze dne: 17.10.2012
reklama


Firma IN-EL, spol. s r. o. vydává odborné příručky pro elektrotechniky již od roku 1992. Od 1. října 2012 nabízíme v našem novém obchodě některé příručky i v elektronické podobě.

Nový obchod
Nový obchod zahrnuje naši tištěnou literaturu – příručky (jak odborné, tak dílenské), Normativní dokumenty ESČ a tiskopis protokolu o revizích a kontrolách elektrických spotřebičů, i náš nový produkt, kterým jsou e-knihy – některé námi vydané odborné a dílenské příručky.

Z nového obchodu lze také objednat nebo prodloužit platnost přístupu k iiSEL.
Při prvním přihlášení je nutné se standardně zaregistrovat jako nový zákazník, vyplnit údaje potřebné pro vystavení daňového dokladu a jeho zaslání, případně zaslání zboží. Poté e-mailem zákazník obdrží přihlašovací údaje – e-mail a heslo, kterými se bude při příštím nákupu v našem obchodě přihlašovat. Heslo, které obdrží, je čistě numerické, avšak zákazník si ho může změnit. To je výhodné pro zákazníky, kteří mají přístup k iiSEL (mohou si heslo do obchodu změnit na stejné, kterým se přihlašují do iiSEL).

Upozornění:
zaregistrovat se musí samostatně každý, kdo si chce objednat e-knihu a předplatné e-knih (každý uživatel si může objednat pouze jednu e-knihu kteréhokoliv titulu nebo jedno předplatné e-knih), byť by se jednalo o zaměstnance objednatele (stejné firmy), protože údaje o uživateli budou vtisknuty do paty každé stránky každé e-knihy.

U všech našich produktů zahrnutých v novém obchodě je možná úhrada buď na základě zálohové faktury, nebo za hotové a u tištěné literatury i na dobírku:
  • zálohovou fakturou: tu zákazník po odeslání objednávky automaticky obdrží e-mailem na adresu, kterou uvedl při registraci. Po jejím zaplacení zákazníkovi zašleme zboží nebo aktivujeme službu a poštou zašleme daňový doklad
  • za hotové: objednané zboží si zákazník bude moci vyzvednout v sídle naší firmy a zároveň obdrží daňový doklad
  •  na dobírku (pouze u tištěné literatury): zákazníkovi bude objednané zboží včetně daňového dokladu zasláno nejpozději do 3 pracovních dnů po obdržení objednávky (v mimořádných případech, např. dovolená, nemoc apod., budeme zákazníka o termínu expedice zboží informovat e-mailem).
Nově jsou nastaveny sazby za balné a poštovné, a to:
  • při objednání zboží nebo služby na zálohu 30Kč + DPH, tj. v současné době celkem 36Kč,
  • při objednání zboží na dobírku 75Kč + DPH, tj. v současné době celkem 90Kč, avšak pokud celková cena objednaného zboží přesáhne cenu 1.500Kč bez DPH, poštovné a balné nebude účtováno,
  • při objednání e-knih a přístupu k iiSEL nebude poštovné a balné účtováno,
  • v případě, že si objednané zboží zákazník vyzvedne v sídle naší firmy, ať bude platit v hotovosti nebo zálohovou fakturou, poštovné a balné taktéž nebude účtováno.
Zákazník má možnost na adrese uvedené v potvrzené objednávce, kterou obdrží na svůj e-mail, sledovat průběh jejího vyřizování. U e-knih si po zaplacení a ověření, že služba byla expedována, bude moci objednané e-knihy po přihlášení do obchodu ihned stáhnout.

Další podrobné informace jsou na www.in-el.cz v sekci LITERATURA – OBCHOD, přímá adresa http://obchod.in-el.cz.

E-knihy
Jako první v České republice nejenže vydáváme e-knihy v oboru elektro, ale naše e-knihy mají řadu standardních i úplně novou funkci.


Ke standardním funkcím, které usnadňují čtenáři orientaci v textu e-knihy, patří:
  • interaktivní obsah, a to jak v levém rámci (úplný obsah), tak v obsahu v textu (pouze kapitoly a podkapitoly prvního řádu),
  • přímé odkazy v celém textu na zmiňované kapitoly, obrázky, tabulky, literaturu apod.,
  • přímé odkazy v celém textu na zmiňované webové stránky.
K úplně nové funkci patří odkazy na texty v příručkách zmiňovaných Českých technických norem (ČSN), a to prostřednictvím služby "iiSEL – přístup k normám online" našeho webu (www.in-el.cz). Přístup k textům ČSN zabezpečuje Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví (ÚNMZ) svojí službou "ČSN online" na webu www.unmz.cz.
Oba weby jsou vzájemně propojeny, a tak lze z našeho webu vstoupit přímo do textu kterékoliv ČSN.
Služba "ČSN online" je zpoplatněna.

Přístup k textům ČSN v současné době není možný na tabletech, čtečkách a mobilních telefonech. Bezpečnostní prvek, který pro přístup k textům ČSN využívá ÚNMZ, tzv. zásuvný modul plug-in firmy File Open, totiž pro zmíněná zařízení není doposud vyvinut. Dle sdělení ÚNMZ firma File Open tento zásuvný modul v současné době vyvíjí a jako první bude k dispozici pro iPady.

Jsem však přesvědčen o tom, že i když je tato úplně nová služba v současné době možná jen na stolních počítačích a noteboocích, podstatně zvyšuje hodnotu našich e-knih. Čtenář totiž může okamžitě konfrontovat text knihy se zněním příslušné ČSN a navíc může z příslušné ČSN získat řadu dalších informací, které se vážou k tématu knihy.

V této souvislosti jsme na našem webu zpřístupnili pro čtenáře našich e-knih přístup k textům norem, které jsou v e-knihách uvedeny, takže ti zákazníci, kteří mají zaplacenou službu "ČSN online", mohou tuto funkci našich e-knih plně využívat.


Ukázková e-kniha zdarma ke stažení


Našim zákazníkům nabízíme dvě možnosti, jak e-knihy odebírat:

  • buď jednotlivě,
  • nebo v rámci předplatného za roční poplatek.
Jednotlivě si může zákazník kdykoliv objednat stažení jedné nebo více e-knih.
V rámci předplatného za roční poplatek (v současné době je to 1.100Kč + 20% DPH) má zákazník možnost si kdykoliv stáhnout v následujících 12 měsících od aktivace přístupu kteroukoliv e-knihu, která je momentálně k dispozici, ale též e-knihy, které budou vydány v době platnosti předplatného (každý rok vydáváme cca 3 až 5 příruček). Po uplynutí 12 měsíců si zákazník může roční předplatné prodloužit vždy o dalších 12 měsíců, a to v současné době za 600Kč + 20% DPH.

Po zaplacení objednaných e-knih nebo předplatného jsou e-knihy po přihlášení uživatele do obchodu připravené ke stažení v horní liště VÁŠ ÚČET – KNIHY KE STAŽENÍ.

V současné době je do elektronické podoby převedeno 13 našich příruček. Příručky, jejichž další aktualizované vydání se v dohledné době připravuje, do elektronické podoby převedeny nebudou.
V průběhu příštích 12 měsíců připravujeme k vydání např. tyto příručky, které budou samozřejmě vydány i jako e-knihy:
  • Příručka pro zkoušky elektrotechniků – požadavky na základní odbornou způsobilost (deváté – aktualizované vydání) – tato kniha bude v době zveřejnění tohoto článku pravděpodobně již vydána,
  • Elektrické instalace v prostorách s nebezpečím výbuchu hořlavých plynů, par a prachů (druhé – aktualizované vydání),
  • Elektrické instalace v dřevostavbách a v provozech pro zpracování dřeva,
  • Proudové chrániče (třetí – aktualizované vydání).
Roční předplatné je tedy velice výhodné, protože jeho cena je menší než polovina součtu cen všech e-knih, které jsou nyní k dispozici a které budou v průběhu příštích 12 měsíců vydány.

Pro seznámení s e-knihou a jejími funkcemi
si každý může volně stáhnout starší příručku Elektrické instalace v hořlavých hmotách a na hořlavých podkladech (druhé – doplněné vydání). Potenciální zákazník se tedy může podívat, jak naše e-knihy fungují, a teprve pak se rozhodnout o koupi jednotlivých e-knih nebo ročního předplatného.

Vážení čtenáři, elektrotechnici a příznivci e-knih: doufám, že tento příspěvek ke zvýšení atraktivity e-knih zvýší nejen váš zájem o ně, ale přispěje i k vašemu dalšímu vzdělávání a zvýšení kvality vaší práce.
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 14)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
IN-EL, spol. s r. o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Po dvanácti letech jsme si s Janem Lojkáskem sedli u kávy a zavzpomínali na dobu, kdy jsme byli oba označováni za snílky. Server iiSEL a portál Elektrika.cz se v mnohém liší. Každý má zcela jiné zaměření. Pokud chcete vědět více podrobností, poslechněte si autora sami v tomto videospotu!
Častou negativní zkušenost mají (nejen) elektrotechnici z přístupu stavebních úřadů. Nejedná se tentokrát o problém "tvrdohlavosti" úřadu, ale naopak o přílišnou benevolentnost, hraničící až s ignorací zákonných vyhlášek a nařízení. Zajímali jsme se tedy o zkušenosti se stavebními úřady a pohled odborníků na danou problematiku ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933