Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

Duhový spam.


Document Actions
cez_spam3.gif
Minulý týden byly naše schránky doslova napěchovány reklamními letáky společnosti ČEZ. A proč vlastně?
Igor Nováček, ze dne: 18.12.2002
reklama

To je otázka!
Abych pravdu řekl, také by mne to zajímalo. Že by potřeboval ČEZ upevňovat svou pozici na trhu již nyní? Podívejme co nám tedy ČEZ potřeboval formou reklamního letáku sdělit:

ČEZ: Cena elektřiny pro domácnosti by se mohla brzy snížit minimálně o 5%!

Společnost ČEZ hodlá v nejkratší možné době zprostředkovat domácnostem výhody svého obchodního produktu Duhová energie.... (který doposud nemá konkurenci)

Zlevnění elektrické energie je vázáno na rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, který schvaluje transakci.... (kdyby nemusel, byla by třeba energie ještě levnější)

Snížení ceny elektřiny bude ČEZ moci zprostředkovat těm domácnostem, které odebírají energie od STE, SČE, ZČE, SME, VČE a SČE. V těchto společnostech se z rozhodnutí vlády stane ČEZ majoritním akcionářem a bude moci ovlivňovat cenu...... (zajímavé je, že se tento leták objevil ve schránce druhý den po té, co tento počin vláda za ne blíže specifikovaných podmínek opravdu schválila)

Prostor pro zlevnění je vytvořen i ve zbylých společnostech PRE, JME a JČE. Ovšem zde nemůže ČEZ ceny pro zákazníky ovlivňovat, protože má pouze minoritní podíl..... (ale tyto společnosti snížily ceny dokonce o 9%)

 

Následují "sebepochvalné" výčetky jako:

  • deset let dodávek za původní ceny
  • ochrana životního prostředí v centru pozornosti
  • nadace Duhové energie pomáhá potřebným
  • energie českým sportovcům i kultuře
  • den Duhové energie:charita, zábava a dárky

Druhý letáček naopak vybízí ke koupi duhového spotřebiče, tedy energeticky úsporného spotřebiče. Zřejmě proto aby jste ušetřili na ten spotřebič, který si hodláte s tímto logem koupit s vidinou výhry 100.000Kč. Pokud si koupíte takto označený spotřebič máte šanci vyhrát....

Alespoň já chápu tento vzorec takto:
Koupíte energetický spotřebič, tím odeberete méně energie, ale jste spokojený zákazník a o to jde společnosti ČEZ. Je zřejmě pošetilé se domnívat, že by snad tato společnost chtěla točit MWatty a tvořit neúměrně veliký zisk! Také mne velice zajímá, které značky spotřebičů budou takto označeny.

Takže co vlastně ČEZ chtěl sdělit? Čeho chtěl dosáhnout? Buduje si image? Pomáhá ČEZ také elektrotechnikům? Jak to vidíte vy?

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 2)
TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Častou negativní zkušenost mají (nejen) elektrotechnici z přístupu stavebních úřadů. Nejedná se tentokrát o problém "tvrdohlavosti" úřadu, ale naopak o přílišnou benevolentnost, hraničící až s ignorací zákonných vyhlášek a nařízení. Zajímali jsme se tedy o zkušenosti se stavebními úřady a pohled odborníků na danou problematiku ...
Proudové chrániče prakticky (archivní premiéra). Sledujte, nebo si jen poslechněte premiéru archivního záznamu přednášky Jana Krejčího z posledních Odborných seminářů OEZ 2019, kdy jsme se měli možnost setkávat osobně. Co v této dobře připravené přednášce zaznělo? Jaké typy proudových chráničů používáme? Jak souvisí nasazení proudových chráničů s ČSN, které vstoupily v platnost v roce 2018. Popis a důvody nasazení více chráničů v rodinném domě a dozvíme se také o ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933