Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Pokud narazíte na názvy svítidel HALSPOT I LED, HALSPOT II LED, TUNNEL LED nebo třeba FARMER I LED PRO, pak jde o produkty svatobořické dílny! Svatobořice nejsou zrovna průmyslovou oblastí. Ba naopak, tamní oblast proslavuje Svatobořické čevené ...
  • Domnívat se, že v dnešní době, při stále zvyšujícím se počtu technologií, by mohla původní elektroinstalace setrvat v podobě, kterou navrhl někdo v minulosti je utopie! Stačí změna uživatele prostoru a vznikají zcela jiné potřeby. Ano, drobnosti ...

Témata pokrývající všechny uvedené oblastí

Zprávy

ABB ELSYNN: VITAL byl zvolen produktem roku 2012

  • 15.04.2013
ABB ELSYNN: VITAL byl zvolen produktem roku 2012
V rámci veletrhu AMPER byl pořádán druhý ročník soutěže Produkt roku časopisu Řízení a údržba průmyslového podniku, který si dal za úkol odhalit čtenářskou preferenci produktů v několika vybraných oblastech. V kategorii Bezpečnost vyhrál systém VITAL, který je součástí bezpečnostního řetězce Jokab Safety. Ten zajišťuje, aby technologie nemohla být spuštěna, pakliže nejsou ...

DEHNvenCI svodič bleskových proudů, včetně pojistek

  • 8.04.2013
DEHNvenCI svodič bleskových proudů, včetně pojistek
Koordinovaný kombinovaný svodič DEHNvenCI (do 5 m od koncového zařízení je SPD typu 1 + 2 + 3) je jiskřiště s technologií RADAX-Flow, jehož schopnost omezit následné proudy umožní minimalizovat potřebu místa v rozvaděči. Tato přepěťová ochrana je v praxi prověřenou technickou variantou DEHNventilu, která má v sobě zabudované pojistky schopné přenést bleskové proudy. Více informací v článku ...

OEZ: Odborné semináře na Slovensku v roce 2013

  • 8.03.2013
OEZ: Odborné semináře na Slovensku v roce 2013
Chcete vědět více? Tak právě pro Vás tu jsou již tradiční Odborné semináře OEZ! Pravidelně každý rok Vás na přelomu května a dubna informujeme o novinkách v sortimentu přístrojů uváděných na trh a současně předáváme nové poznatky týkající se jištění v oblasti rozvodů nízkého napětí v návaznosti na nové normy. Na co se odborné semináře OEZ zaměří?

Ochrana proti přepětí se svodiči NOARK Electric

  • 11.02.2013
Ochrana proti přepětí se svodiči NOARK Electric
Co je zdrojem spínacího přepětí a jak to, že je mnohem menší než to v atmosférických jevech? Jaký je rozdíl mezi obvyklými svodiči a svodiči NOARK? Co zvyšuje podélné přepětí v dílčích pracovních vodičích? S jakými typy svodičů přepětí se můžeme setkat? Jaké jsou základní principy ochrany elektroinstalací proti projevům atmosférického a průmyslového přepětí? Noark uvádí na trh novou řadu svodičů přepětí pro běžné AC instalace Ex9UE.

Nová ENIKA na nové adrese!

  • 4.02.2013
Nová ENIKA na nové adrese!
Společnost ENIKA.CZ Nová Paka dokončila v září minulého roku (2012) stavbu nových výrobních, skladových a administrativních prostor. Na místě, přímo při slavnostním otevření budovy, jsme nemohli chybět. Jak tedy vypadá nová ENIKA?

Smrt na stadionu

  • 7.01.2013
Smrt na stadionu
Projektant, dodavatel ESE jímače a jeho výrobce vytvořili falešnou atmosféru bezpečí na stadionu KIUM tím, že deklarovali schopnost ESE jímače poskytovat rozsáhlý ochranný prostor kolem něj. Tato smrt by neměla být orgány klasifikována jako nešťastná náhoda, protože zde došlo k trestuhodné nedbalosti. Zpráva o osudném použití aktivního jímače (ESE) v Malajsii. Od autorů Z. A. Hartono & I. Robiah

MSV 2012: I letos se v Brně rozdávalo zlato

  • 13.12.2012
MSV 2012: I letos se v Brně rozdávalo zlato
Zlaté medaile se rozdávaly na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně i letos. Soutěž již nevychází z oborového členění veletrhu, ale jsou oceňovány inovativní exponáty, které jsou vyhodnoceny mezinárodní hodnotitelskou komisí jako nejlepší. I my jsme se podívali na několik exponátů oceněných Zlatou medailí.

OBO Bettermann na veletrhu Light+Building 2012

  • 10.12.2012
OBO Bettermann na veletrhu Light+Building 2012
Renomovaný výrobce elektroinstalačního materiálu OBO Bettermann se účastní mnoha veletrhů po celé Evropě. Jedním z nich je i frankfurtský Light and Building, který v roce 2012 navštívilo 196.000 lidí. Stánek OBO byl po všechny dny doslova zaplaven návštěvníky. OBO se zaměřuje na více oblastí. Na spojovací a upevňovací systémy, systémy ochrany před transientními jevy a blesky, protipožární systémy ...

ELEKTRAM 2012 Obrazem

  • 10.12.2012
ELEKTRAM 2012 Obrazem
Připomeňme si 20. ročník tradiční domácí odborné elektrotechnické výstavy "ELEKTRAM 2012". Regionální výstava konající se tradičně v Hradci Králové, přinesla mnoho zajímavých věcí. Ať už to byly novinky vystavujících firem nebo bohatý kulturní program, který probíhal po oba dny veletrhu. Dnes vám přinášíme 20. ročník ELEKTRAMu ve zkratce.

Jaký byl Elfetex Fest 2012 v Ostravě

  • 7.12.2012
Jaký byl Elfetex Fest 2012 v Ostravě
Do průmyslově velice silného severomoravského regionu se po několika letech opět vrátila elektrovýstava. Ve dnech 14.-15. listopadu 2012 se v aule GONG v oblasti Dolních Vítkovic uskutečnil první ročník veletrhu elektrotechniky, elektroniky a energetiky ELFETEX FEST Ostrava.

SCHRACK: Evropský týden mobility 2012

  • 4.12.2012
SCHRACK: Evropský týden mobility 2012
Ve městě Hodonín probíhal ve dnech 17. až 22. září týden věnovaný elektromobilitě. V týdnu zaměřeném na ekologické ježdění se uskutečnil také pokus o překonání českého národního rekordu v počtu ujetých kilometrů za 24 hodin.

MSV: Balicí linka (Packaging live)

  • 29.11.2012
MSV: Balicí linka (Packaging live)
Balicí linky a stroje, dnes a denně urychlují práci s odbavením produktů mnoha firem. Jedna taková linka byla k vidění i na MSV 2012 v pavilonu A2. Plně funkčnímu schématu balení do sáčků a krabic, nechyběly ani značící technologie pomocí čárových kódů nebo bankovní služby.

ELFETEX FEST Plzeň 2012 obrazem

  • 12.11.2012
ELFETEX FEST Plzeň 2012 obrazem
ELFETEX FEST Plzeň - již 17. ročník elektroveletrhu v Plzni přivítal ve dnech 9.-10. října 71 vystavovatelů z celé země i ze zahraničí. Spolupráce se silnou společností Elfetex, jako generálním partnerem akce, vedla za dobu konání akce k vytvoření nejkvalitnějšího regionálního elektroveletrhu v ČR. Veletrh se stejně, jako předchozích pět ročníků, uskutečnil v kongresových prostorách Parkhotelu. Příští ElfetexFest můžete navštívit 14.-15. listopadu v Ostravě ...

PHXC: Výstava Elektram 2012 Hradec Králové

  • 9.11.2012
PHXC: Výstava Elektram 2012 Hradec Králové
Výstava Elektram je známa po širokém okolí České republiky. Vystavuje zde mnoho firem s různým typem zaměření. Phoenix Contact ani letos nechyběl na hlavní výstavní ploše a stánek byl obklopen produkty. K vidění bylo mnoho věcí, MARKING system, napájecí zdroje nebo svorky s inteligentní technologií "PUSH IN".

LAPP: Taneční show na MSV 2012

  • 8.11.2012
LAPP: Taneční show na MSV 2012
Lapp Kabel nechyběl na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně. K vidění bylo široké portfolio, zahrnující připojovací a ovládací kabely, systémy pro přenos dat, průmyslové konektory a mnoho dalšího. Stánek obohatilo také vystoupení tanečnic, které můžete vidět v připojeném videospotu.
FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933