Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

Domácí dorozumívací audio a video systémy TESLA Stropkov


Document Actions
Domácí dorozumívací audio a video systémy TESLA Stropkov
Uvažujete o navrhu vhodného systému domovní komunikace do objektu? Potřebujete pouze zvonky? Nebo i hlasovou komunikaci? V tomto případě nechybí ani video. A pokud máte požadavek na sběrniový systém, pak i ten zde naleznete. ... Počítejme s fotografiemi s upřesněním konkrétních detailů (typ obrazovky, napájení, hmotnost, barvy ...). U tohoto typu zboží nemohou chybět schémata a tabulky možných sestav. Důležitá jsou také zmíněná příslušenství, na která se rádo zapomíná. Určitě osobám neznalým pomohou uvedené způsoby montáže.
František Tuček, ze dne: 1.12.2017
reklama

Musím přiznat, že sám bydlím v prvním domu bez domovního zvonku a jakékoliv podobné komunikace. Zprvu jsem měl černé svědomí, že nemám jako řádný občan způsob jak mne kontaktovat. Později jsem zjistil, že pošťáci stejně často  nezvoní ani na souseda a vhazují lístek o nepřítomnosti adresáta i přes to, že doma je. Pak proč vlastně zvonek? Rodina a přátelé mne prozvoní na mobil. A dál?

Předpokládejme, že jsem takovou úchylkou postižen pouze já a zbytek světa domovní zvonek potřebuje, třeba kvůli dětem. Jsem již starého data vydání a domácí dorozumívací audio a video systémy TESLA Stropkov by mi mohly být tedy blízké. Třeba tradicí nebo něčí novým. Co tedy nalezneme v katalogu?


Provedení katalogu
35 stránek tužšího lakovaného papíru s barevným potiskem je sešito dvěma sponkami k o něco pevnější obálce. Jak je  zvykem klasifikovat technický katalog, pak se nyní jedná opravdu o katalog, nikoliv o edukativní pomůcku jak to u některých výrobců bývá zvykem. Informace jsou zde natěsnány do úplného využití plochy.

Co v katalogu objevíme
U informačního materiálu najdete obsah až na konci. Uvedu pouze mnou zkrácený seznam ...
  • sběrnicový barevný videosystém
  • 2 BUS KARAT audiosystém, s kódovou volbou, s přímou volbou
  • 2 BUS GUARD s přímou volbou, s kódovou volbou
  • 2 BUS domácí telefony a příslušenství
  • klasický vícevodičový audiosystém
  • domácí telefony klasického (vícevodičového) audiosystému
  • řešení pro rodinné domy
  • barevné videosady
  • audiosady 4+n
  • universální vrátný k pobočkové ústředně
  • přístupové systémy DEK a BES
  • zapojení klasických 4+n audiosystémů
  • zapojení videosystémů a 2BUS audiosystému

Pro větší náhled kliknout!

Provedení detailů
Rozložení informací v tomto případě není podobné mým předchozím recenzím. Jak jsem uvedl výše, na poměrně málo stranách je uvedeno hodně informací o produktech a systémech. Velké části se věnují popisu systémů, v detailech nalezneme fotografie s upřesněním konkrétních detailů (typ obrazovky, napájení, hmotnost, barvy ...). U tohoto typu zboží nemohou chybět schémata a tabulky možných sestav. Důležitá jsou také zmíněná příslušenství, na která se rádo zapomíná. Určitě osobám neznalým pomohou uvedené způsoby montáže.


Pokud je nutno osadit objekt domovní komunikací, z katalogu je patrné, že TESLA má k dispozici převážnou většinu konstrukčních alternativ, abychom si opravdu měli z čeho vybrat. Provedení a design nepřísluší hodnotit projektantovi nebo elektrikáři. To je opravdu věc investora nebo jeho architekta.
Nevím proč se mi to zdá, ale TESLA Stropkov se upíná na propagaci především přes velkoobchody. A tam mí kolegové projektanti opravdu nechodí. Za to s jinými značkami se tu dveře netrhnou ...

Značka TESLA je československý tradiční dodavatel, i když je dnes skutečnost "made in ..." irelevantní, stále alespoň mě zůstává dobře v paměti.
 

Pravidelný sobotní přehled novinek a bonusů
z celého portálu Elektrika získáte přihlášením

 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ



FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Rakouská pobočka OBO BETTERMANN začíná stavět další objekt! S heslem "Růst potřebuje prostor" startuje výstavba nového kancelářského, logistického a školicího centra v Gramatneusiedlu. Tam vzniká budoucí zázemí OBO Austria. Do konce roku bude nová budova OBO přístřeším pro zhruba třicet pracovníků značky. Do budoucna značka OBO zpevní svou dosavadní síť. A jaké je ohlédnutí za českou pobočkou? V květnu 2019 společnost OBO BETTERMANN oslavila na pražském ...
Kam se v budovách vyvíjí uplatnění vysokorychlostních dat optickými vlákny? Příchod elektroinstalačních podomítkových trubek Fraenkische se zabudovaným optickým vláknem se datoval dřív než známost standardů datových přenosů Industry 4.0. Trubky s označením FFKuS DATALIGHT se v českých e-shopech objevují, ale na běžných stavbách určitě ne. Jde o speciálku, říkají dataři, v běžném obydlí stačí spotřebiteli Wi-Fi. Jiná situace může ...
Repríza KNX výroční konference k 30. výročí KNX ve světě. Událostí prováděl Josef Kunc s Vítem Pivoňkou. Z programu této události očekávejte významné novinky pro všechny partnery KNX, jejich hodnocení a doporučování potencionálním zákazníkům, poznatky z vynikajícího projektu KNX systémové instalace, chyby v projektech a při jejich realizaci a předcházení jim, představení všech ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933