Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Poselství laickým provozovatelům elektroinstalací! Elektrické zásuvky mohou vypadat bezproblémově, ale jejich oprava má svá pravidla. V českém právním systému platí zákon č. 250/2021 Sb., který vymezuje pravidla pro práci s technickými zařízeními ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...

V domovní komunikaci není nad klasiku


Document Actions
Článek
Domovní dorozumívací zařízení patří k základnímu vybavení staveb a jsou používána od okamžiku vynálezu prvního sdílení informací elektrickou cestou. Funkční domovní telefon tak i v době mobilů, internetu a digitálních ústředen zůstává základním komunikačním prvkem a významně přispívá...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 14.01.2003
reklama

...k vyšší bezpečnosti a úrovni bydlení.      

        

Obyčejný audio nebo luxusnější videotelefon se spolehlivým elektrickým zámkem vždy zprostředkuje první neosobní kontakt s návštěvníkem před jeho vpuštěním do objektu nebo bytu.

.

Nehledě o běhání k vchodovým dveřím domu, jehož společné prostory nemají být nekontrolovaně přístupné nejširší veřejnosti.

Rozhodně lépe se odmítá neodbytný dealer nebo neznámá osoba po telefonu, než v otevřených dveřích. Zejména, když při současné neřešené kriminalitě jsou na druhé straně těchto dveří děti nebo babička.

 .


.

Přestože koncem minulého století vývoj situace naznačoval určitý útlum směřující k zániku klasických domovních audiotelefonů, potvrdili světoví výrobci svým počínáním přesný opak tohoto povrchního dojmu. 

V obytných domech domovní telefony samozřejmě nikdy digitální ústředna nenahradí. A v malých provozovnách nebo rodinných domcích podle posledních zkušeností naopak ztrácejí význam malé telefonní ústředny, protože jsou nahrazovány modemy ISDN, které ovšem neumožňují připojení dveřní soupravy. 

.

Navíc praxe ukázala, že přílišná koncentrace funkcí do jednoho systému potvrzuje známou zkušenost, že více bývá méně. Proto opět vzrůstá zájem o sestavy obyčejných telefonů komunikujících mezi jednotlivými účastníky a jedním nebo několika vchody.
Výrobní program současných dodavatelů však vyžaduje určitou specializaci. 

.

.

Proto si laskavého čtenáře dovoluji upozornit, že již desátý rok nabízí v Brně své služby prodejna zaměřená na vše, co souvisí s domovní dorozumívací technikou, od základních audiotelefonů přes videotelefony a elektrické zámky až po doplňující příslušenství. Naše prodejna na Křenové ulici je zaměřena na velkoobchodní prodej řemeslníkům a montážním firmám. 

.

Jako podporu stálým zákazníkům nabízíme zpracování dokumentace a spolupráci při řešení složitějších požadavků. 

Pro mimobrněnské zákazníky zajišťujeme zásilkový prodej.

 .

 


.

Maloobchod udržujeme pouze jako službu občanům, protože nikde jinde nenabízejí tak široký sortiment zboží. Jestliže se na nás maloobchodní zákazníci obracejí i s požadavkem na zajištění montáže, máme vytvořen adresář elektrikářů v různých oblastech, na které zákazníky odkazujeme.
.

Je samozřejmé, že naše nabídka nemůže obsahovat úplně všechno, co světový trh nabízí a že je závislá na vstřícnosti výrobců nebo distributorů a prodejnosti jednotlivých produktů. Nemůžeme nabízet výrobky byť renomovaných, ale drahých firem, které při jejich ceně nikdo nekoupí a lze je nahradit levnějšími produkty jiných dodavatelů ve srovnatelné kvalitě.
.

Zaregistrovaní velkoobchodní odběratelé jsou podle potřeby navíc informováni zákaznickým zpravodajem o nových výrobcích, který podle potřeby a našich časových možností nepravidelně vydáváme. Jako novou službu zvažujeme pravidelné rozesílání informací e-mailem.

.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Karel Kačmařík
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933