Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

DIAMETRAL: Laboratorní nábytek VarioLab+


Document Actions
DIAMETRAL: Laboratorní nábytek VarioLab+
Pokud si lámete hlavu nad tím, jak postavit zkoušecí panely, kam uložit měřicí přístroje a elektropříslušenství, máme pro vás tip. Firma DIAMETRAL a jejich program VarioLab+ vám nabízí veškerý laboratorní nábytek. Konkrétně v jejich katalogu, zaměřeném právě na program VarioLab+, najdete mnoho komponentů ke stavbě vašeho pracoviště.
Karel Herma, ze dne: 15.03.2012
reklama

Leží přede mnou, asi 1,5cm tlustý, katalog firmy DIAMETRAL, která se zabývá AC/DC zdroji, mikropáječkami, multimetry, testery, měřícími šňůrami a v neposlední řadě i komponenty k zařízení měřícího pracoviště. Pojďme si blíže říci, co v katalogu najdeme.

V systému VarioLab jsou obsaženy:

  • moduly pro nástavby

  • moduly pro kabelové kanály

  • elektropříslušenství

  • přístrojové nástavby

  • stojné nohy

  • pracovní desky

  • police

  • skříně

  • kontejnery

  • pojízdné měřící regály

  • příslušenství

V tomto obsahu mě osobně zaujal výraz "kontejnery". Toto slovo mě okamžitě připomene obrovské železné kontejnery naloženy na lodích nebo přepravovány na nákladních vlacích. Po nalistování správné strany zjišťuji, že jde o  šuplíky, které jsou svým provedením určeny pro uskladnění kancelářských potřeb. Kostra je tvořena LTD o síle 18mm. Kontejnery jsou vybaveny centrálním zamykáním a standardně se dodávají ve světle šedé barvě. Těchto kontejnerů, co se týče provedení, je více druhů.

Další zajímavou položkou je elektropříslušenství, to vhodně doplňuje výzbroj stolu a rozšiřuje užitné vlastnosti. O jaké prvky tedy jde? Především o moduly laboratorních zásuvek, které mohou mít tři nebo šest modulů a zásuvku pro připojení k počítačové síti.

Na poslední chvíli kdy listuji katalogem, jsem si všiml zajímavé věci a to třífázového autotransformátoru. Je vybaven jedním třífázovým regulovatelným, od napájecí sítě neodděleným, zdrojem v rozsahu 3x5-230V, s maximálním odběrem proudu 2A. Zdroj je jištěn vratnými pojistkami. Zapnutí zdroje je indikováno podsvíceným vypínačem a jednotlivé fáze mají ještě své indikační kontrolky. Výstup je proveden pomocí bezpečnostních svorek.

Závěrem bych chtěl říci, že katalog má velice přehledné zpracování a rozhodně je z čeho vybírat. Popis jednotlivých sekcí katalogu je poměrně obsáhlý i u jednotlivých výrobků je dobrý popis.

Jak vypadá produkt Diametral živě sledujte v tomto videoklipu:



Pokud pracujete v oboru
máte možnost si zažádat o
katalog tohoto sortimentu níže uvedeným formulářem!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 4)
TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933