Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

DEXON: Jak ozvučit mítinky politických stran, stávky a demonstrace


Document Actions
DEXON: Jak ozvučit mítinky politických stran, stávky a demonstrace
Tento článek řeší mobilní mítingové ozvučení. Máme na mysli systém, který bude mobilní a dostatečně variabilní a výkonný. Zásadou také je, že čím větší politická strana, tím obvykle i větší počet posluchačů na mítinku, z čehož vyplývá výkonově náročnější systém, který je především určen pro reprodukci řeči.
Kamil Toman, ze dne: 5.05.2010


Tento seriál si klade za cíl seznámit čtenáře (elektroprojektanty, elektromontážní firmy) se současnými možnostmi v oblasti plošného ozvučování. Pojmem „plošné“ nemáme na mysli klasické ozvučování různých koncertů a vystoupení, ale ozvučování budov, místností a exteriérů, tudíž se jedná především o instalační systémové ozvučení. V tomto díle se podíváme na ozvučování mítinků politických stran, stávek a demonstrací.

Jaké vybrat mikrofony a mixážní pult?
Zdroji signálu (buzení) jsou vhodný mixážní pult s dostatkem mikrofonních vstupů, k čemuž se výborně hodí např. XENYX 802 nebo XENYX 1204. Na tento mixážní pult napojíme bezdrátový mikrofonní komplet MBD 810 (ruční) nebo MBD 910 (náhlavní + klopový), nebo jejich vícekanálové ekvivalenty, vše podle toho, kolik "mobilních" řečníků předpokládáme. Samozřejmě se hodí i mikrofony "drátové" z řady MD 110 nebo MD 500 instalované v řečnických stojanech.

Jak navrhnout variantu výkonový mixážní pult – pasivní reprosoustavy?
Jako mixážní pult můžeme u méně výkonných sestav použít i výkonový mixážní pult PMS 208, což je mix a zesilovač v jednom, na který pak už napojujeme pasivní reprosoustavy BC 1200 nebo BC 1500 postavené na hliníkových trojnožkách.

Jak navrhnout variantu zesilovač – pasivní reprosoustavy?
Máme-li ale zvolen klasický mixážní pult bez zesilovače XENYX xxx, pak potřebujeme buďto budící zesilovač DAP 700 nebo DAP 1000, na který napojíme pasivní reprosoustavy BC 1200 nebo BC 1500 postavené na hliníkových trojnožkách (nejvýkonnější sestavy), nebo použijeme rovnou aktivní soustavy BC 1200A nebo BC 1500A (středně výkonné sestavy).

Jaké megafony zvolit pro demonstrace?
Mítingové ozvučení neznamená ale jenom ozvučovací set mix - zesilovač - reprosoustavy, ale v případě demonstrací různých občanských sdružení, hnutí a organizací často i použití klasického (finančně dostupnějšího) megafonu ER 66S.

Kdo vám s návrhem ozvučení pomůže?
Pro zpracování návrhu ozvučení doporučujeme kontaktovat firmu Dexon Czech na našich stránkách www.dexon.cz. Tento český výrobce posoudí ozvučovaný prostor a kompletně navrhne dané ozvučení.

Článek je součástí seriálu, který vychází na portále Elektrika.cz.

Více informací a návrh ozvučení zdarma lze expresně objednat níže uvedeným formulářem!

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

DEXON CZECH s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Stačí jedna rozhlasová ústředna, která zvládá 6 kanálů. Jak ozvučit firmu, kde výroba potřebuje jiný rytmus než kanceláře? Co když wellness centrum potřebuje uklidňující melodii v odpočívárně, ale energickou v posilovně? A restaurace, kde hosté chtějí slyšet živou hudbu, zatímco personál potřebuje informace o provozu? Jak jednoduše ovládat hudbu v různých zónách podle potřeby? Je možné vzdáleně streamovat hudbu do maticové rozhlasové ústředny Dexon JPA 6240 z chytrého telefonu?
Představte si relaxaci v teplé sauně, zatímco kolem zní příjemné tóny hudby. Nyní může být tato vizualizace realitou díky nové reprosoustavě Dexon SN 260. Přináší revoluci v ozvučení saun s bezproblémovou instalací, kvalitním zvukem a odolností proti těžkým saunovým podmínkám. Žádné vrtání, žádné kompromisy. Pouze čistý, kvalitní zvuk v harmonii s přírodním prostředím sauny. Prohlubte svůj dodavatelský repertoár o relaxační zážitek s Dexonem. Přečtěte si více a zjistěte, proč je SN 260 pravou volbou pro saunu kterou ozvučujete!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933