Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: DEHN: záznam přednášky Ochrana před bleskem a přepětím pro informačně-technické sítě (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 18.11.2010
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

DEHN: záznam přednášky Ochrana před bleskem a přepětím pro informačně-technické sítě


DEHN: záznam přednášky Ochrana před bleskem a přepětím pro informačně-technické sítě
Dne 14.10. 2010 uspořádala firma DEHN + SÖHNE v prostorách kulturního střediska Novodvorská Praha 4 konferenci na téma „Ochrana před bleskem a přepětím pro informačně-technické sítě.“ Zde máte možnost shlédnout celou přednášku Jiřího Kutáče ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 18.11.2010

 

V úvodní části konference Jiří Kutáč představil knihu "Ochrana před bleskem a přepětím z pohledu soudních znalců", ve které jsou popsány případy škod ve slaboproudých obvodech.
Dále se věnoval rozboru vzniku a příčin škod způsobených bleskem a přepětím. Objasnil také problematiku vyhledávání rizik pro obvody informačně technické z pohledu soudního znalce dle souboru norem ČSN EN 62305-1 až 4.

Hlavním bodem programu konference
byla přednáška zástupce firmy DEHN + SÖHNE z Německa Thomase Weisse (překlad Jan Hájek), ve které představil systém nepřetržitého sledování provozního stavu svodiče BLITZDUCTOR XT a světovou novinku BLITZDUCTOR XTU.

Klíčovým prvkem systému nepřetržitého monitoringu je modul DRC MCM XT. Tento výrobek umožňuje přes rozhraní RS 485 dálkový přenos dat. Je především vhodný pro využití rozsáhlejší aplikace svodičů přepětí, například v dopravě, výpočetní centra, zásobování energiemi atd. Svodič bleskových proudů a přepětí BLITZDUCTOR®XTU je originální v tom, že jako první na světě je nezávislý na hodnotě provozního napětí do 180V. Přitom ochranná úroveň svodiče je odvozena od tohoto napětí a odpovídá normě ČSN EN 61643-21.

Chcete vidět celou přednášku Jiřího Kutáče?

Pokud vás zajímají bližší podobnosti o nové knize Jiřího Kutáče a Jána Meravého "Ochrana před bleskem a přepětím z pohledu soudních znalců", sledujte recenzi

zde ...

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
DEHN s.r.o. - Pod Višňovkou 1661/33, Praha 4 - 222 998 880 - info@dehn.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.