Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Poselství laickým provozovatelům elektroinstalací! Elektrické zásuvky mohou vypadat bezproblémově, ale jejich oprava má svá pravidla. V českém právním systému platí zákon č. 250/2021 Sb., který vymezuje pravidla pro práci s technickými zařízeními ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...

DEHN: Recenze katalogu Lightning Protection (AJ) / Blitzschutz (NJ) hromosvodních součástí


Document Actions
DEHN: Recenze katalogu Lightning Protection (AJ) / Blitzschutz (NJ) hromosvodních součástí
Jistě jste se také setkali s tím, že katalogy světových výrobců v české jazykové mutaci nejsou tak obsáhlé a nepokrývají zcela jejich celkový sortiment. Prostě jsme si po prostudování zkráceného českého katalogu 2007 vyžádali na zastoupení DEHN + SÖHNE originální katalogy ...
Jan Hájek, ze dne: 30.05.2007

Recenze katalogu Lightning Protection (AJ) / Blitzschutz (NJ) hromosvodních součástí od firmy DEHN + SÖHNE

Jistě jste se také setkali s tím, že katalogy světových výrobců v české jazykové mutaci nejsou tak obsáhlé a nepokrývají zcela jejich celkový sortiment. Prostě jsme si po prostudování zkráceného českého katalogu 2007 vyžádali na zastoupení DEHN + SÖHNE originální katalogy hromosvodních součástí v anglickém a německém jazyku.

Již po prvním zběžném prohlédnutí jsme viděli, že jsme udělali dobře. Vzhledem k tomu, že DEHN + SÖHNE je v sortimentu ochrany před bleskem - hromosvody - světovou špičkou a je v této problematice obchodně činný po celém světě. Tyto hlavní  katalogy obsahují téměř celý sortiment, který svou šíří uspokojuje i specifické požadavky v jednotlivých zemích a vyplatí se tento obrázkový komix důkladně prostudovat.

Díky své názorné formě, kdy každá součást má v katalogu nejenom vlastní fotografii, ale i detailní technický nákres  se dokáže zorientovat i člověk, který nevládne výše uvedenými jazyky. Každý, kdo někdy navrhoval nějaký atypický hromosvod, dá nám za pravdu, že nejtěžší je svou myšlenku realizovat za pomoci standardně vyráběných prvků. Proto pro tento případ je ideálním řešením využít těchto podkladů. Katalog je přehledně členěn v hierarchii od jímacího vedení vč. systému pro oddálený hromosvod přes svody, připojovací svorky až po zemnící soustavu a komponenty pro vytváření co nejdokonalejšího vyrovnání potenciálu.  
Zajímavou kapitolou je i ta, která se věnuje pomůckám pro montáž, jako jsou rovnačky a různé další speciality a přístroje pro kontrolu jímací soustavy.

Standardem je i rejstřík. Zajímavé je i označování výrobků, které byly zkoušeny dle norem ČSN EN 50164 1 a 2. Velice zajímavými prvky jsou fotografie na začátku každé z kapitol, které ukazují typické použití součástek. Co Vás jistě také zajímá - že Vám po vyžádání tento katalog rádi zdarma zašlou, na Vámi uvedenou poštovní adresu. 

Katalog lze pohodlně objednat níže uvedenou objednávkou.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
DEHN s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933