Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

DEHN: Představení zkráceného katalogu 2007


Document Actions
DEHN: Představení zkráceného katalogu 2007
Ti, kteří jsou již seznámeni s nabídkou firmy DEHN + SÖHNE a s předešlými verzemi českého katalogu, rozhodně nebudou zklamáni. Na první pohled je vidět, že i přes zkrácení o část týkající se ochranných a pracovních pomůcek, katalog co do objemu narostl ...
Jan Hájek, ze dne: 25.04.2007

Hromosvody a uzemnění  
Přepěťové ochrany

Zkrácený katalog

Ti, kteří jsou již seznámeni s nabídkou firmy DEHN + SÖHNE a s předešlými verzemi českého katalogu, rozhodně nebudou zklamáni.


Klik pro větší náhled.

Na první pohled je vidět, že i přes zkrácení o část týkající se ochranných a pracovních pomůcek, katalog co do objemu narostl. Katalog obsahuje rozčlenění do třech základních částí, které jsou: Red/Line, svodiče bleskových proudů a přepěťové ochrany pro napájecí soustavy; Yellow/Line, svodiče bleskových proudů a přepětí pro datové a telekomunikační systémy a hromosvodní součásti, které obsahují všechny prvky pro konstrukci hromosvodů dle ČSN EN 62305. Dále jsou v katalogu dvě podkapitoy věnující se měřícím přístrojům pro přepěťové ochrany a hromosvody a svodičům přepětí pro napájecí sítě vysokého napětí.

Red/Line
Zde je možno naleznout svodiče bleskových proudů, ať již pro běžná provozní napětí, nebo specielní napětí používaná stále častěji v sítích IT 320V, 440V v různých formách provedení. Svodiče přepětí doznaly také podstatného nárůstu variability od 48 do 1000V, zvláště pak specielní provedení pro fotovoltaické aplikace a průmyslové systémy.


Klik pro větší náhled.

Yellow/Line
V této části tvoří většinu dobře známé přepěťové ochrany řady Blitzductor, nyní rozšířené o systém sledování Lifecheck. Svodiče přepětí systému DRL pro systém LSA. Součástí této kapitoly je i široká nabídka přepěťových ochran v provedení Ex do prostředí s nebezpečím výbuchu.


Klik pro větší náhled.

Hromosvodní ochrana
Zde se rozšířila nabídka specielních konstrukcí oddáleného hromosvodu, ať již za použití široké škály izolovaných vodičů HVI nebo prvků pro konstrukci oddáleného hromosvodu DEHNiso Combi. Také klasický materiál, jako jsou svorky, vodiče, podpěry a držáky doznal velmi podstatného rozšíření, hlavě větší škálu použitých materiálů. Velice rozšířená byla také část věnující se vyrovnání potenciálů právě vznikajících staveb a příslušenství pro montáž hromosvodu.


Klik pro větší náhled.

Teď k bonusům, které předchozí varianta neobsahovala nebo obsahovala ve zkrácené podobě.  
Klasickou I. kapitolou je úvod do problematiky a objasnění základních termínů a principů v tomto oboru.


Klik pro větší náhled.

Oproti předchozí verzi katalogu (2005) jsou zde velice názorně a v praktické formě uvedeny příklady nasazení svodičů přepětí v různých sítích TNC, TNS a IT.


Klik pro větší náhled.

Maximálně vyčerpávající je část věnující se výběru svodičů přepětí pro informačně-technické sítě, kde kromě objasnění principů se nachází i přehledová tabulka, kde v levé části je uveden datový systém s přiřazením příslušného modelu přepěťové ochrany, jejího objednacího čísla a čísla stránky katalogu, kde se daný výrobek nachází.


Klik pro větší náhled.

Velice vtipné je v této tabulce obrazové znázornění montážní formy a vzhledu přepěťové ochrany.
Bonusem je část o hromosvodech, která obsahuje příklad výpočtu dostatečné vzdálenosti a tabulky pro usnadnění návrhu jímací soustavy, ať již za pomoci "valící se bleskové koule" nebo "ochranného prostoru jímací tyče", ale i výňatky nejdůležitějších částí z ČSN EN 62305 jako jsou intervaly revizí a parametry jímačů a jímacích vedení.


Klik pro větší náhled.

Završení bonusu  je rejstřík výrobků, kde u každého objednacího čísla je uvedena váha konkrétního výrobku a strana katalogu, kde se výrobek nachází. Váha výrobku a EAN kód.

Pokud pracujete v oboru, zažádejte si o zaslání tohoto dokumentu níže uvedenou objednávkou!

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
DEHN s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933