Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: DEHN: Oddálené hromosvody (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 27.05.2009
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

DEHN: Oddálené hromosvody


DEHN: Oddálené hromosvody
Řešíte, jakou ochranu před bleskem zvolit? Co vám říká pojem oddálený hromosvod? Jak konstruovat tuto ochranu v různých podmínkách radí společnost Dehn. Nechybí výtažky z norem, tabulky a konkrétní postupy. Více zde ...
Jiří Macháček, ze dne: 27.05.2009


Každý, kdo se setkal s pojmem oddálený hromosvod, byl určitě zvědavý, jak takovéto řešení vypadá v praxi. Tento takzvaný folder není o ničem jiném, než o tomto způsobu vnější ochrany před bleskem.

Na příkladu výrobního komplexu je přehledně ukázáno, jak konstruovat oddálené hromosvody pro vzduchotechnická zařízení na střeše, ploché střechy s vodivými součástmi, kde nelze jímací vedení díky hrozícímu přeskoku přímo položit na střechu.
Na jednotlivých stránkách jsou k vidění vždy konkrétní aplikace s obrázky komponentů, ze kterých jsou realizovány.

Samozřejmostí firmy DEHN+SÖHNE je doplnění o výtahy norem, taháky ve formě tabulek velikosti ochranných úhlů nebo průvěsů bleskové koule. Pro snazší pochopení toho, jak správně oddálené hromosvody navrhnout, je na konci v konkrétním případě ukázán postup výpočtů s vysvětlením postupu.


Pro větší náhled kliknout!

V této publikaci se v přehledné formě seznámíte s realizací oddálené jímací soustavy pro administrativní budovy s anténním systémem, vzduchotechnických zařízením, fotovoltaickými panely, bioplynovou stanicí a hlavně s prostředím s nebezpečím výbuchu.
Dokonalá technická řešení - za pomoci vodiče s vysokonapětovou izolací - je velmi jednoduché dostat pod kůži na příkladu antén, základnové stanice mobilního operátora, administrativní budovy, rodinného domu či prostředí s nebezpečím výbuchu.
 

Pokud pracujete v oboru, máte možnost si o tento katalog zažádat níže uvedeným formulářem!

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
DEHN s.r.o. - Pod Višňovkou 1661/33, Praha 4 - 222 998 880 - info@dehn.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.