Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

DEHN: Modulární DEHNventil


Document Actions
DEHN: Modulární DEHNventil
Co se ukrývá pod názvem kombinovaný svodič bleskových proudů a přepětí? Jaké kroky tomu předcházely? Jaké funkce byly integrovány v první generaci tohoto svodiče? Další informace o výrobku společnosti DEHN naleznete zde ...
Jan Hájek, ze dne: 19.02.2010


Historie
Předchůdcem současného DEHNventilu byl od roku 1983 DEHNventil VGA. V té době se jednalo o převratnou konstrukci, kdy jádrem byla kombinace jiskřiště a varistoru. Toto řešení bylo prvním krokem k vytvoření něčeho, co v současné době známe pod názvem kombinovaný svodič bleskových proudů a přepětí, lépe řečeno SPD typ 1 s ochrannou úrovní jako má typ 2.


Nové provedení 2002                                  Nejnovější provedení

Tak jako v celém elektrotechnickém oboru, tak i v ochraně před bleskem a přepětím se vývoj, alespoň u firmy DEHN + SÖHNE, nezastavil, a tak jakmile byla vylepšena technologie jiskřiště RADAX flow, aby se jednalo o nevyfukující jiskřiště, přišel další přelomový krok, toto jiskřiště doplnit ještě o jedno, aby tento svodič vše zvládl pouze za pomoci tak robustního prvku, jakým je řízené jiskřiště.

Technický náskok = úspora nákladů
První generace tohoto svodiče integrovala v jednom přístroji jak vysokou schopnost svádět bleskové proudy, tak i velmi nízkou ochrannou úroveň odpovídající SPD typ 2. Navíc vše je v kvalitě pro LPL I dle řady norem ČSN EN 62305, takže klient není nucen investovat do zbytečně vysoké úrovně vnější ochrany před bleskem, jako je v případě, kdy použije laciné kompromisní svodiče jiných výrobců.


VGA 280 - dlouhodobě spolehlivý ...

Spolehlivý partner na dlouhá léta
Hlavní výhodou pro projektanta i montéra, ale i pro budoucího majitele, je dlouhodobá ekonomická výhodnost špičkových výrobků DEHN+SÖHNE. Jiskřiště, jádro DEHNventilu má vyšší životnost než většina prvků v instalaci a pokud se v budoucnu změní využití objektu, které zvýší požadavky na úroveň LPL, nebude nutné tento svodič vyměňovat. To je zároveň i příspěvek k menší zátěži životního prostředí.

již 100 let ........ s jistotou DEHN.

Pokud jste z oboru a máte zájem o další informace, můžete si o ně zažádat níže uvedeným formulářem!

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
DEHN s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933