Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Konečně technický sešit do kterého radost pohledět! Nezabývá se jen neustálými novinkami ale tím základním! Jak všechny ty nové věci upevnit. A samozřejmě zase dle nějakých pravidel, norem a s pohledem na strávený čas a investované peníze. Možná to ...
  • Víme, že spotřebiče by neměly být připojeny na jeden obvod tak, aby jejich celkový výkon překročil kapacitu obvodu, jinak může dojít k jejich odpojení z důvodu přetížení. Některé domácí spotřebiče, jako je pračka, sporák nebo myčka nádobí, vyžadují ...

DEHN log#25: Svodič pro DC obvody, řady DEHNsecure


Document Actions
DEHN log#25: Svodič pro DC obvody, řady DEHNsecure
Jan Hájek v tomto dílu popisuje provedení svodič na bázi jiskřiště bez unikajících proudů, který poskytuje široké možnosti při instalaci v systémech s monitorováním izolačního stavu. Kde je použití vnitřní struktury jiskřiště DEHNsecure je ideální? Za povšimnutí určitě stojí jedinečný modulový uzamykací systém. Je jedno, jestli se jedná o otřesy a vibrace při transportu a v provozu, nebo o enormní dynamické síly působící při průchodu impulzního proudu svodičem, modulový uzamykací systém zajišťuje pevné spojení mezi základovým dílem a ochranným modulem ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 20.02.2018


Modulární přístroje produktové řady DEHNsecure jsou koordinované svodiče bleskových proudů s funkčním designem. Energetická koordinace se svodiči přepětí typu 2 produktové řady DEHNguard SE DC je zajištěna (musí být dodržen odstup o minimální délce 1m).


Svodiče DEHNsecure výrazně zosobňují vysoký výkon a uživatelskou přívětivost. Jejich elektrické parametry jsou dimenzovány podle nejpřísnějších požadavků v systémech ochrany před bleskem a přepětím.


Pro větší náhled kliknout!

Vnitřní struktura jiskřiště DEHNsecure je ideální pro použití v DC obvodech. Koncepce zařízení omezuje vznik následných síťových proudů až 25.000 A DC již ve fázi jejich zrodu. S touto novou řadou svodičů může být důsledně realizována koncepce zón ochrany před bleskem, včetně DC vedení, procházejících jednotlivými zónami.


Kromě toho, provedení svodiče na bázi jiskřiště bez unikajících proudů, poskytuje široké možnosti při instalaci v systémech s monitorováním izolačního stavu, resp. v případech, kde jsou kladeny vysoké nároky na vlastní spotřebu. Mezi oblasti využití svodičů DEHNsecure patří například systémy nouzového osvětlení, nouzové napájecí zdroje, DC sítě pro přímé napájení stejnosměrných pohonů, řídící obvody a bateriové napájecí systémy všech typů.



  • DEHNsecure M 1 60 (FM) a DEHNsecure M 2P 60 (FM) jsou speciálně vyvinuty pro aplikace v oblasti mobilního přenosu dat (Remote Radio Head - RRH). Možné zatížení vysokými proudy poskytuje dostatečnou rezervu pro budoucí rozšíření v oblasti mobilních komunikací.
  • DEHNsecure M 1 242 (FM) najde využití v systémech nouzového osvětlení. Relevantní spotřebiče jsou při běžném provozu napájeny střídavým napětím, v nouzovém režimu potom bateriovým stejnosměrným napětím. Vzhledem k tomu, že během obou provozních stavů může dojít k přepětí, je svodič DEHNsecure M 1 242 vhodný pro stejnosměrné i střídavé proudy (hodnota předjištění max. 10 A gL/gG).
Modulární design poskytuje uživateli svodičů DEHNsecure všechny prvky bezpečnosti a komfortu, nabízené tímto designem.
Například jedinečný modulový uzamykací systém. Je jedno, jestli se jedná o otřesy a vibrace při transportu a v provozu, nebo o enormní dynamické síly působící při průchodu impulzního proudu svodičem, modulový uzamykací systém zajišťuje pevné spojení mezi základovým dílem a ochranným modulem.


Přesto však mohou být v případě potřeby bez použití nářadí snadno vyměněny pouhým stisknutím uvolňovacích tlačítek na ochranném modulu. Z důvodu zabránění možných chyb, způsobených montážníkem nebo uživatelem, jsou základové díly i ochranné moduly opatřeny mechanickým kódováním. Svodiče DEHNsecure jsou vybaveny zdvojenými svorkami, což umožňuje prostorově a cenově úsporné zapojení svodičů do V podle IEC 60364-5-53 (ČSN 33 2000-5-534) pro jmenovité proudy do 125 A.


Bezodběrový ukazatel provoz/porucha svodiče DEHNsecure podává okamžitou informaci o provozním stavu svodiče. Vedle standardního signalizačního pole se zeleným/červeným terčíkem disponují varianty svodičů DEHNsecure ... FM navíc výstupem pro připojení dálkové signalizace. Kontakty dálkové signalizace jsou řešeny jako bezpotenciálový přepínač, proto je možno signalizační obvod podle koncepce zapojit jako rozepínací nebo spínací.





POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si zažádat o aktuální
papírový katalog svodičů přepětí DEHN&SÖHNE
NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

DEHN s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933