Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

DEHN: Dehnventil Modular


Document Actions
DEHN: Dehnventil Modular
Povídání o novinkách 2006. Uvedením nové řady produktů DEHNventil® Modular se rodina DEHNventilů® rozšiřuje o dalších deset modelů. Toto představení si všímá hlavních rozdílů mezi DEHNventil® Modular a DEHNventilem® předchozí generace.
Jan Hájek, ze dne: 29.08.2006

Toto představení si všímá hlavních rozdílů mezi DEHNventil® Modular a DEHNventilem® předchozí generace.

Hlavní parametry zůstaly zachovány.
Ochranná úroveň zůstává 1,5kV při nejextrémnějším případě a tím je přímý úder blesku do objektu v LPL I., který nemá jiné vedení než napájecí. To znamená rozdělení 50% bleskového proudu do 3 nebo čtyř přívodních vodičů.

To je skutečný komfort pro návrh a montáž ochran. Nikdo není nucen kontrolovat úroveň LPL a navržený svodič Typ 1. DEHNventil® je díky splnění nejpřísnějších požadavků univerzální pro LPL I, II, III, IV.

Ochranná úroveň 1,5kV je také klíčovým parametrem pro úsporu následných přepěťových ochran. Vzhledem k fyzikálním zákonům lze s touto ochrannou úrovní počítat do délky vodiče 5m za DEHNventil®. Tím lze ušetřit za přepěťovou ochranu Typ 3, například při umístění pobočkové telefonní ústředny do blízkosti DEHNventilu®.
Spolupráce s předřazenými pojistkami od 32A gG/gL díky technologii RADAX Flow znamená, že na rozdíl od jiné technologie při zapálení jiskřiště nedochází k jejich vybavení a není potřeba je po bouřce měnit.

Modulární uspořádání zlehčuje montáž a následnou údržbu, kdy při zapojení do V a předřazených pojistkách do 125A není nutné instalovat pojistkového odpojovače pro odpojení při měření izolačního stavu. Při údržbě systému tedy postačí pouze vyjmout moduly s jiskřištěm a řídící jednotkou.

DEHNventil® M má stejné provedení jako DEHNventil®, takže není potřeba měnit dispozice rozváděčů u stávajících aplikací.

Mezi nové funkce kontrolního obvodu patří i sledování řídící jednotky a stavu jiskřiště.

Předností zůstává tak jako u DEHNventilu® to, že zařízení při výpadku řídící jednotky stále funguje jako vodič bleskových proudů.

Úspora místa v rozváděči díky variantě DEHNventil® Modular FM.
U předchozí generace DEHNventilu® bylo třeba při požadavku na dálkovou signalizaci stavu DEHNventilu® instalovat zařízení DEHNsignal®, které měnilo výstup z přepěťové ochrany na přepínací kontakt, což si vyžádalo prostor dvou jednotek v rozváděči. DEHNventil® Modular se v tomto případě spokojí s prostorem 6 jednotek.

Zapojení před elektroměrem, armádní aplikace.
V některých případech, ať již z technických důvodů (např. citlivé hlídače izolačního stavu nebo ekonomických) neměřená spotřeba cca 0,5W/ nebylo použití DEHNventil® u se světelnými kontrolkami možné. Pak se dostalo ke slovu speciální provedení bez zapojení těchto kontrolek DEHNventilu® /S.

Použitím kontroly stavu na mechanické bázi u DEHNventilu® Modular, tato občasná komplikace u předchozí generace DEHNventilu®, je eliminována a zákazník obdrží řešení v rámci standardního sortimentu.

Nová generace DEHNventil® Modular přichází na trh nejenom s vlastnostmi shodnými s předchozí generací, ale i se shodnou cenou.

Pokud vás zajímají další informace o tomto produktu, máte možnost si o ně zažádat výrobce níže uvedeným formulářem!

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

DEHN s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933