Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: DDA: Katalog kabelů a vodičů 2016 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 17.05.2016
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

DDA: Katalog kabelů a vodičů 2016


DDA: Katalog kabelů a vodičů 2016
Otvírám ještě vonící katalog kabelů a vodičů a rychle píšu krátkou recenzi, protože nyní nemám mnoho času. Katalog je odpovídající serióznímu dodavateli a šíře sortimentu odpovídá potřebám běžné elektromontážní firmy a možná i více. V závěru katalogu se mi líbily doplňkového informace, které jiné značky opomíjejí. Pokud se zabýváte kabelařinou, pak tento katalog by vám měl být blízký jako další katalogy které popisují sortiment s kterým se pracuje často.
Igor Nováček, ze dne: 17.05.2016



Letos se tento katalog ke mě dostal opravdu rychle, leč jsem zase nestíhal já. Ale nyní je přede mnou a tak mohu napsat to důležité. DDA je dodavatel kabelů a vodičů již dlouhá léta a na rozdíl od jiných bere byznys opravdu vážně, byť jde o společnost s cca deseti zaměstnanci.


Provedení katalogu

Asi centimetr široký katalog má číslování stránek takové, že bych je musel ručně počítat abych věděl kolik jich je celkem. Ono tajemství číslování je v tom, že se skládá z čísla kapitoly a čísla stránky té kapitoly. Samozřejmě z hlediska přehlednosti je to snazší vyhledávání. Hřbet je opravdu pevný a strany katalogu jsou z barevného křídového papíru.


Pro větší náhled kliknout!

Co v katalogu nalezneme
Pohledem na obsah nacházím vše, co můžeme jako průměrná elektromontážní společnost potřebovat ...
... flexibilní kabely – nestíněné, spirálové kabely, flexibilní kabely – stíněné, kabely pro průmyslovou elektroniku a do výbušného prostředí, tepelně odolné kabely a kompenzační vedení, bezhalogenové a oheň retardující kabely, datové a BUS kabely, pryžové flexibilní, bubnové a výtahové kabely, telefonní a sdělovací kabely, silové instalační kabely, flexibilní Cu lana a spojení.


Pro větší náhled kliknout!


Jak jsou informace podané
Každý typ kabelů má informace v rozsahu dvou A4 stránek. Nahoře přehledně typové označení, stručný popis, názorné zobrazení konstrukční skladby a následují odstavce Konstrukce, Použití a Technická data. Pro přesné dohledání správného objednacího čísla např. podle počtu žil, průřezu nebo třeba vnějšího průměru kabelů, slouží více, či méně obsáhlé související tabulky.

 


Pro větší náhled kliknout!

 

V závěru katalogu nechybí legenda ke kódovému značení kabelů a izolovaných vodičů, značení pro silové kabely dle DIN VDE 0271/0276, značení harmonizovaných kabelů, značení sdělovacích kabelů, barevné značení žil a párových kabelů dle několika norem. Pro zjednodušení poptávky spirálových kabelů nechybí vzorový formulář. Ataké bych zmínil Pravidla pro instalaci kabelů na kabelové bubny, praktickou tabulku činných odporů měděných jader. Pro exportéry do amerických zemí převodní tabulky AWG. A na úplný závěr pro ty, kteří se nemohou rozloučit s legendárním označením např. CYKY, CYSY, CMFM apod. je tu uvedená převodní tabulka na nová značení.

Můj závěr
Katalog formátu asi jak má být. Papírových katalogů obecně ubývá. Jednak firmy šetří, resp. mnohé na katalog nemají prostředky a na straně druhé je pravdou, že často stačí pdf verze. Ovšem u papírové verze často odhalíte, jak moc to onen dodavatel myslí s technickou podporou vážně. V případě tohoto technického materiálu u mne OK. Komu stačí rychlý náhled, či prohledání, může využít naší redakční knihovny zde.

 

 

POKUD PRACUJETE V OBORU,
můžete si o aktuální papírový
katalog kabelů a vodičů DDA zažádat

NÍŽE UVEDENOU OBJEDNÁVKOU!
TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.