Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Jak nezvyklá prodlužka zachránila životy několika rodin ... (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 14.01.2000
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Jak nezvyklá prodlužka zachránila životy několika rodin ...


My, elektrikáři podobná zvěrstva považujeme za úsměvné historky, ovšem sami autoři takových konstrukcí vůbec nedomýšlejí možné konce. Koho může napadnout vytvořit pohyblivý přívod na každém konci s vidlicí? Pokud namítnete, že to nemohl udělat člověk s průměrnou inteligencí a vzděláním, jste patrně blízko pravdy. Bohužel tomu, kdo takovou příčinou přijde o zdraví, nemůže tušit jaký byl záměr. Ale co je nejsmutnější? Pokud takový kousek zlikvidujete, budete muset nahradit majiteli škodu! Není to šílené?
Tým portálu Elektrika, ze dne: 14.01.2000

Stalo se v létě 1998 na Bratislavské ulici v Brně. Není žádným tajemstvím, že rodiny, které zde žijí, často nemají kvůli malým sociálním dávkám na úhradu elektřiny. Celý jeden dům i se všemi nájemníky se ocitl ve stejné situaci, a tak nekompromisní JME musela zakročit. Protože už se několikrát přesvědčila o rafinovanosti nájemníků zde žijících, věděla, že přívod do PS musí "ucviknout"  přímo u země. Tak se také stalo. Jaké bylo ale překvapení pracovníků rozvodných závodů, když o nějakou dobu později přišli na kontrolu el.měru do protějšího domu. Nejen že byl elektroměr překlemovaný, což není v této čtvrti nic neobvyklého, ale jeden byt se ujal těžkého údělu JME, zajišťování rozvodu el.energie způsobem vskutku originálním. 

Z jedné zásuvky v bytě byla natažena prodlužovací šňůra vzduchem ven přes ulici do protějšího domu. Shodou okolností to byl tentýž dům, který před časem odpojili. 

Závěr? :

  • naše zvláštní školy jsou na vysoké úrovni - prodlužka měla na každém konci vidlici. Byla propojena zásuvka v jednom bytě se zásuvkou v druhém byte (protějšího domu).
  • Ne každá šňůra, co vede vzduchem je na prádlo, může to být mj. nový způsob rozvodu elektrické energie. 
TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.